Zulos Posted Thursday at 11:25 AM 1 godzinę temu, maarec napisał: być w top 2 agentów pewnego T.U. w PL w czerwcu (kiedy od 14 do początku lipca byłem na urlopie) No to teraz wtopiłeś - dziel się beneficjencie z beneficjentami końcowymi!! Czekam na przelew... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jackas Posted Thursday at 11:41 AM To dlatego non stop " najlepsza" oferta jest droga i od jednego TU... Rozumim;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
pjetko Posted Thursday at 11:42 AM 2 godziny temu, maarec napisał: W Częstochowie PB95 6.93 - minus 30 gr rabatu, gaz po 2,99zł. Idzie w dobrą stronę, ale jeszcze daleko do normalności. Spekulacja jest, owszem ale na najwyższym piętrze- zwykła polityka, jak z cukrem. Wczoraj na Orlenie w stolicy widziałem Pb95 za 6.99 zł Doliczając do tego -40gr (kupon + karta dziecioroba), to zaczyna to wyglądać lepiej niż 7.99 2 godziny temu, jacek00 napisał: Dokładnie. To że cena cukru jest sztucznie zawyżona najlepiej pokazuje to, że cukier puder kosztuje mniej za 1 kg niż cukier kryształ. Używamy w domu cukru tylko do kawy (w zasadzie to tylko ja używam) i od zawsze kupuję brązowy, w cenie ok 8-9 zł/kg. Najlepsze jest to, że cena brązowego ani drgnęła od lat i nie ma limitów, a obecna cena białego zbliża się do cen brązowego Tylko ciii, bo się wyda i mi wykupią cały brązowy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted Thursday at 06:33 PM 7 godzin temu, maarec napisał: na Orlenie nie działa na LPG, ja omijam te stacje szerokim łukiem, ale niedługo to się zmieni :)... czekam na paczkę z 20 bonami Orlen Kamper będzie jeździł "gratis" do późnej jesieni U mnie w mieście nie ma sensu patrzeć na rabaty po 20-30gr, kiedy na stacji Crab, przy węźle A1 Częstochowa Południe, gdzie jestem 4 razy w tygodniu paliwo jest zdecydowanie tańsze. ja tankuje na Orlenie. Mam najtaniej w okolicy , dziś PB 95 na pylonie 6,93 pln. - rabat to 6,63 nie ma nigdzie taniej. 6 godzin temu, Piotrekm13 napisał: Przepraszam pomyłka. LPG jest traktowane inaczej. @Suzu4x4 jak byś już był w drodze na BP to poniżej mała poprawka do tego co wcześniej pisałem: LPG tankuje tylko do gasbanka średnio raz w miesiącu po kilka litrów więc cena mnie nie rusza pytałem z czystej ciekawości 5 godzin temu, pjetko napisał: Używamy w domu cukru tylko do kawy (w zasadzie to tylko ja używam) i od zawsze kupuję brązowy, w cenie ok 8-9 zł/kg. Najlepsze jest to, że cena brązowego ani drgnęła od lat i nie ma limitów, a obecna cena białego zbliża się do cen brązowego Tylko ciii, bo się wyda i mi wykupią cały brązowy to tak jak u nas. 1 kg starcza nam średnio na pół roku Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted Thursday at 08:00 PM (edited) Właśnie na internetach raportują - np. w Rumunii i na Węgrzech polski cukier kosztuje 3 zł... U nas conajmniej drugie tyle... No ale cóż - węgiel też szerokim strumieniem z polskich kopalń płynie w różne miejsca świata, a u nas rząd dopłaca do węgla sprowadzanego zza granicy... Klasyka wciąż aktualna: "Polska to bardzo dziwna kraj..." Edited Thursday at 08:02 PM by Zulos (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted Thursday at 08:06 PM 8 godzin temu, Zulos napisał: No to teraz wtopiłeś - dziel się beneficjencie z beneficjentami końcowymi!! Czekam na przelew... Jak będziesz przejazdem to odleje proporcjonalnie szklaneczkę 😀 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted Thursday at 10:22 PM Właśnie na internetach raportują - np. w Rumunii i na Węgrzech polski cukier kosztuje 3 zł... U nas conajmniej drugie tyle... No ale cóż - węgiel też szerokim strumieniem z polskich kopalń płynie w różne miejsca świata, a u nas rząd dopłaca do węgla sprowadzanego zza granicy... Klasyka wciąż aktualna: "Polska to bardzo dziwna kraj..."Potwierdzam. 1.5 tygodnia temu byłem i widziałem na własne oczy cukier za ok. 250 forintów...U nas natomiast wszędzie zmowa cenowa. W Lidlu, Biedrze, Aldi, Kauflandzie, Netto itd cukier dokładnie po 4.99. Ciekawy zbieg okoliczności... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted Friday at 09:35 AM No tak....o cukrze jeszcze nie było... Bo o prawicy komunistycznej wyczytałem już w wątku o Węgrzech.... Litości!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUMERANG Posted Friday at 11:15 AM Wiem, że teraz wszyscy "pędzą" ale wracając do innego paliwa. Jest dobra tendencja. Można poniżej siódemki hapnąć 😃 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted Friday at 11:44 AM 2 godziny temu, Commander napisał: No tak....o cukrze jeszcze nie było... Bo o prawicy komunistycznej wyczytałem już w wątku o Węgrzech.... Litości!!! No ja rozumiem - wszystko jest OK. Z cukrem też. Zresztą to przecież wina Tfuska... A komucha poznasz po czynach, a nie po "Bóg, honor, ojczyzna" na ustach... Sorry, ale to nie ja znowu wywołałem temat My dziś wyjeżdżamy - komuś przywieźć cukier? A może chrust, albo węgiel? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted Friday at 01:22 PM 1 godzinę temu, Zulos napisał: No ja rozumiem - wszystko jest OK. Z cukrem też. Zresztą to przecież wina Tfuska... A komucha poznasz po czynach, a nie po "Bóg, honor, ojczyzna" na ustach... Sorry, ale to nie ja znowu wywołałem temat My dziś wyjeżdżamy - komuś przywieźć cukier? A może chrust, albo węgiel? Weź włącz sobie TVN czy co tam chcesz , odłóż telefon i przestań fajdać tą nienawiścią w każdym wątku.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zulos Posted Saturday at 01:31 PM W dniu 5.08.2022 o 15:22, Commander napisał: Weź włącz sobie TVN czy co tam chcesz , odłóż telefon i przestań fajdać tą nienawiścią w każdym wątku.... No comments…🫣 W Chorwacji chyba wprowadzili ceny regulowane na paliwo. Przy autostradach na każdej identyczne ON - 12,80 kun, czyli ok. 8,10 zł. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted Saturday at 01:37 PM A ja dzisiaj tankowałem diesla po 6.85. Ceny widać powoli spadają Quote Share this post Link to post Share on other sites