Zosia Posted June 20 Hej jestem tu nowa, dopiero zaczynam przygodę z kamperowaniem próbuję znaleźć informacje nt. opłat drogowych w Europie, gdy jeździmy kamperem powyżej 7,5 tony ... jaka jest różnica w porównaniu z mniejszymi kamperami? Dziękuję za pomoc z góry Zosia Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted June 20 Cześć. Nie wiem co masz na myśli mówiąc mniejsze....za taki 5 ton opłata będzie podobna. Do 3'5 tony opłat nie ma wcale, są takie same jak dla osobówek albo nieznaczne wyższe. Obawiam się że w Waszym przypadku musisz sprawdzić kategorie dla pojazdów ciężarowych i takie będą Cię obowiązywać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zosia Posted June 22 Mam na myśli mniejsze kampery, tj. poniżej 7,5 tony w internecie znajduje oplaty dla 3,5 tony, czasem powyzej 3,5.... ale powyżej 7,5 tony niestety nie udało mi się... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted June 22 Opłata będzie elektroniczna jak za ciężarówkę. Quote Share this post Link to post Share on other sites