jurimex1107 Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Witam. Mam poważny problem. Posiadam przyczepę HOBBY i nigdzie nie mogę dostać do niej błotnika, więc postanowiłem sam zrobić odlew z włókna szklanego i żywicy. Tylko powiedzcie mi jak mam to zrobić żeby włókno szklane i żywica nie przykleiły się do starego błotnika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśka Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Może tu da się kupić ten błotnik ( co prawda sprzedaż zakończona ale może jednak ): http://www.allegro.pl/item690156722_hobby.html Pozdrawiam. Janusz z Aśką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donacja Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 W Piasecznie jest firma , która robi takie rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthur Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 pomiędzy strary błotnik, a nowy daje się silikon z tubki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kit Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Tylko powiedzcie mi jak mam to zrobić żeby włókno szklane i żywica nie przykleiły się do starego błotnika? możesz też posmarować stary błotnik olejem wazelinowym Ale ja proponowałbym zrobić forme specjalnym silikonem do odlewów tzn wydusić stary błotnik w tym silikonie a następnie tą formę wypełnić żywicą z włóknem szklanym Osiągniesz w ten sposób idealnie wymiary i bardzo gładką powierzchnie Pozostanie delikatnie zmatować i pomalować powodzenia w pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotii Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 Witam.Mam poważny problem. Posiadam przyczepę HOBBY i nigdzie nie mogę dostać do niej błotnika, więc postanowiłem sam zrobić odlew z włókna szklanego i żywicy. Tylko powiedzcie mi jak mam to zrobić żeby włókno szklane i żywica nie przykleiły się do starego błotnika? A nie łatwiej naprawic stary?? Niewiem gdzie mieszkasz ale np. u mnie w mieście jest sporo gości któży spawają plastik (przewarznie zderzaki do aut) i siwtnie im to wychodzi. Co prawda nie napisałeś co sie stalo ze starym bo może jest w proszku i w takiej sytuacji spawanie nie pomoże. Ale jak nie to warto spróbowac i miec orginał naprawiany ale orginał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts