stef Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Planujemy z żona wybrać się po sezonie. Trasa Białystok - Tallin - Sankt Petersburg. I tu prośba: 1. Jak z wizami do Rosji ? Jak je zdobyć i gdzie? 2. Zastanawiam się czy warto jechać z przyczepa , czy może lepiej szukać kwatery - w końcu samo miasto to co najmniej 2-3 dni zwiedzania. Może ktoś był i może udzielić porad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 ad 1 - allegro albo od znajomego w Rosji ad 2 - Twoja decyzja, tu nikt CI nie pomoże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mada i chris Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Co do wizy to w ciągu 5 dni roboczych załatwiają to bezproblemowo biura turystyczne Wspólnota 2000 lub Inturist. Sankt Petersburg to piękne miasto ale bedziesz miał problem z odpowiednim campingiem. Moja rada - auto lub samolot - ale wybór należy do Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belka Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 В Санкт-Петербурге есть необорудованная, но охраняемая автостоянка. Вполне пригодная для ночевки. Самый центр города. GPS N 59*56'30", N 30*19'23" В Тверской области есть настоящий кемпинг со всеми удобствами и Российским калоритом http://www.derbovezh.ru/caravaning/ GPS N 56*19'49", E 31*56'48" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel1o Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Witam Też mam zamiar skoczyć do Petersburga przez Litwę, Łotwę i Estonię. Chyba jednak zostawię przyczepę w Estonii i na dwa dni do Rosji. Termin to początek lipce - żeby załapać się na białe noce Pozdr. Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stef Posted February 9, 2010 Author Share Posted February 9, 2010 Pawel1o, a gdzie w Estonii zamierzasz zostawić przyczepę?? Polecam białe noce... kiedyś nawet będąc na plaży w okolicach Kłajpedy miałem okazje przeżyć białe noce, czego się zupełnie nie spodziewałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Na samym końcu na PN jeziora Pejpus jest przyjemny camping - tam można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel1o Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Przyczepę zostawię na jednym z kempingów w Estonii, a w Petersburgu ma mnie odebrać kuzynka koleżanki i poświęcić dwa dni jako przewodnik - za drobną opłatą (jeśli oczywiście wyjazd dojdzie do skutku) Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stef Posted February 9, 2010 Author Share Posted February 9, 2010 Panowie a możecie polecić jakąś stronkę gdzie bybyły adresy i godne polecenia kempingi w estonii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Masz moje miejsca (campingi) gdzie nocowałem jak byłem w Estonii (nazwy już nie pamiętam skąd brałem): PEJPUS N58 59 35.0 E27 14 23.0 DO JEZIORA 100M, W LESIE - LADnie OTEPAA N58 02 23.0 E26 25 37.0 FAJNY W LESIE, PARE KM. DO JEZ MAJAKA N57 58 27.0 E24 24 26.0 NAD SAMYM MORZEM, DOBRE WARUNK TALLIN LAG N59 20 11.7 E24 35 53.9 PRZY AUTOSTRADZIE, ALE BARDZO PORZĄDNIE TALLIN VIT N59 26 25.0 E24 22 23.0 BEZNADZIEJNY, MALY I SYFIATY (przegoniła nas z tamtąd banda pijanych rusów). Jak Cie jakiś konkretny interesuje napisz, przypuszczalnie mam foty na nim zrobione Kup zatyczki do uszu - Estończycy bardzo lubią długo w nocy słuchać głośno muzoli, tzn lubią słuchać i lubią jak inni słuchają http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?p=125006#125006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel1o Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 ADI INTERESUJĄ MNIE WSZYSTKIE, ALE NAJBARDZIEJ TE NAD SAMYM MORZEM ROZPOCZĄŁEM NOWY TEMAT ŁOTWA I ESTONIA ABY INNI KTÓRZY SZUKAJĄ INFO O TYCH KRAJACH Z TEŻ MOGLI PO NIE SIĘGNĄĆ I ŁATWIEJ JE NAMIERZYĆ JEŚLI MOŻESZ TO TAM MI ODPISZ POZDR PAWEŁ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awteam Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 ale co z tym ST. Petersburgiem - gdzie tam można spokojnie przekimać w mieście - jest jakiś kamp? Polećcie coś - cokolwiek, byleby w miarę bezpiecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaximusPL Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Chciałem odkopać temat ... był ktoś w S Petersburgu ? Kusi mnie te miasto ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JolaR Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Chciałem odkopać temat ... był ktoś w S Petersburgu ? Kusi mnie te miasto ... Odkopuję teraz ja... Był ktoś w Petersburgu? Albo z przyczepą, albo zostawiając ją w Estonii (bo takie plany tu wyczytałam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaK Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Czołem forumowicze, takie cos znalazłem: http://en.russiancampings.com/petrodvorecz-shuvalovka.html Czy ktoś tam był? Czy może podzielić się wrażeniami o kempingu i dojeździe do niego z Estonii, przekraczaniu granicy? Dziękuję i pozdrawiam z Essen. MaK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts