lbuster Posted May 30 Cześć. Po 15 miesiącach z bólem urodził się nowy holownik, przed majówką go odebraliśmy: CDN... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted May 30 (edited) 6 minut temu, lbuster napisał: Cześć. Po 15 miesiącach z bólem urodził się nowy holownik, przed majówką go odebraliśmy: CDN... Paaanie, za niskie zawieszenie na karawaning! Za mały dla 2+2! Plomby będą Ci wypadały! Gratuluję, że się doczekałeś i szerokości z budą i bez. A auto bardzo ładne i kolor ekstra, wielkościowo jak Mazda i pewnie większe niż Volvo. Tylo haka nie widzę, też okroili? Edited May 30 by jacek00 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted May 30 Gratuluję. Ma już imię....bo ja bym miał...☺️... jakby co... Opowiadaj co pod maską. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman Posted May 30 Hak chyba wkręcany w rurę wydechową 😹 Bardzo ładny samochód, bym powiedział niekarawaningowy 😉 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted May 30 Szkoda go do przyczepy. Jak bym miał takiego to bym nim nawet nie jeździł, bo lakier zmatowieje Quote Share this post Link to post Share on other sites
czyś Posted May 30 (edited) Da radę. Ładny. Nieduży, ale przy 4x4 powiedziałbym "krępy", z krótkim zwisem z tyłu powinien się całkiem nieźle sprawić z cepą. I niech służy Znaczy się, niech smerfuje (to tak a propos koloru ) Edited May 30 by czyś (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
peja76 Posted May 30 W końcu jakieś normalne auto niech służy Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUMERANG Posted May 30 48 minut temu, lbuster napisał: Cześć. Po 15 miesiącach z bólem urodził się nowy holownik, przed majówką go odebraliśmy: No wreszcie Chyba całkiem osiwiałeś od tego czekania Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maras Posted May 30 Graty i szerokości Czy te nowe kolorki w znaczku coś sugerują odnośnie samochodu czy może tylko taka nowość ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
polo63 Posted May 30 Ale, że już śmigać z cepką możecie? Smerfne to Volvo jak @czyś zauważył ;), a faktycznie to nie ten znaczek, dzięki @Maras - tak, tak "Januszuje bo zazdraszczam" i gratuluję @lbuster Quote Share this post Link to post Share on other sites
lbuster Posted May 30 Godzinę temu, jacek00 napisał: Paaanie, za niskie zawieszenie na karawaning! Za mały dla 2+2! Plomby będą Ci wypadały! Zaczyna się Godzinę temu, jacek00 napisał: wielkościowo jak Mazda i pewnie większe niż Volvo. Na trzecim zdjęciu od końca widać, że to nie Maluch, jednak w środku zdecydowanie mniej miejsca, niż w Maździe. Porównywalnie jak w V40. Godzinę temu, jacek00 napisał: Tylo haka nie widzę, też okroili? Jest wpinany, będzie później Godzinę temu, Commander napisał: Ma już imię....bo ja bym miał...☺️... jakby co... Już miałem go nazywać słoniątkiem, jednak ich ciąża trwa trochę dłużej Dawaj propozycję. Godzinę temu, Commander napisał: Opowiadaj co pod maską. 120D czyli dwulitrowy diesel, 190 koni i 400 Nm. Ze względu na docieranie, na razie nic więcej o nim nie mogę powiedzieć. Chore jest to docieranie Godzinę temu, Batman napisał: Hak chyba wkręcany w rurę wydechową 😹 Godzinę temu, Batman napisał: bym powiedział niekarawaningowy 😉 Ja zawsze idę pod prąd Godzinę temu, Piotrekm13 napisał: Jak bym miał takiego to bym nim nawet nie jeździł, bo lakier zmatowieje Akurat lakier podobno jest bardzo delikatny - pierwsza wada tego samochodu 58 minut temu, czyś napisał: Nieduży, ale przy 4x4 powiedziałbym "krępy", z krótkim zwisem z tyłu powinien się całkiem nieźle sprawić z cepą. Tak, wielkością nie grzeszy, ale to najcięższy z moich dotychczasowych holowników, co jak piszesz, przy krótkim zwisie tylnim oraz twardym i niskim zawieszeniu, powinien trzymać cepkę w ryzach. 4x4 to jest to, czego szukałem 34 minuty temu, BUMERANG napisał: Chyba całkiem osiwiałeś od tego czekania Wierz mi, że tak 19 minut temu, Maras napisał: Czy te nowe kolorki w znaczku coś sugerują odnośnie samochodu czy może tylko taka nowość ? To jest na 40-to lecie M-ki, te kolory tylko w tym roku. 5 minut temu, polo63 napisał: Ale, że już śmigać z cepką możecie? Już tysiąc zrobiłem, jednak w BMW trzeba 2tyś 59 minut temu, peja76 napisał: W końcu jakieś normalne auto niech służy Dla większości to nienormalne auto do karawaningu. Ja chciałem pogodzić dwie rzeczy, czyli coś bardziej sportowego niż dotychczas oraz odpowiednie parametry do holowania cepki, by się zmieścić z przyczepą 1400 DMC w 3,5T. Bardzo dziękuję wszystkim za dobre słowo, jeszcze conieco opiszę później (jutro), bo teraz lecę walczyć z gazem w budce Quote Share this post Link to post Share on other sites
Commander Posted May 30 Fajny silnik... Moja propozycja to ... Smerfetka ☺️ Quote Share this post Link to post Share on other sites
polo63 Posted May 30 30 minut temu, Commander napisał: Fajny silnik... Moja propozycja to ... Smerfetka ☺️ Smerfastycznie 57 minut temu, lbuster napisał: ... Już tysiąc zrobiłem, jednak w BMW trzeba 2tyś To dawaj nad morze i w góry i ... można będzie zaczepiac cepke:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
lbuster Posted May 30 35 minut temu, Commander napisał: Fajny silnik... Wcześniejsze generacje miały problemy, ale przez lata go dopracowywali i teraz go zachwalają. Wkładają go do jedynek, trójek i piątek i wszędzie daje wystarczającą elastyczność do odpychania się i niezależnie od wielkości samochodu, wszędzie jest przyspieszenie do setki w okolicach 7 sekund. Są też dość ekonomiczne. Ja na docieraniu i używając połowy mocy mam średnie spalanie 6,1 głównie w mieście. Po dotarciu i dynamicznym przyspieszaniu obstawiam, że w mieście będzie jakieś 7l, bo automat i 4x4. 43 minuty temu, Commander napisał: Smerfetka ☺️ Jak dla mnie smerfastycznie, jak to Polo napisał Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUMERANG Posted May 30 Zazdroszczę Ci tych spojlerów i dyfuzorów.... Quote Share this post Link to post Share on other sites