petek Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 W weekend odwiedziliśmy ośrodek Królewska Sosna we wsi Borowy Las koło Mrągowa. Ośrodek warty polecenia. Plusy: + bardzo ładne położenie - w lesie, z dala od cywilizacji + bardzo zadbany teren + miła obsługa + czyste, regularnie sprzątane sanitariaty + bar i sklep na terenie ośrodka + domki do wynajęcia dla przyjaciół karawaningowców + tarasowe położenie - do jeziora kilka "pięter", na których można biwakować + idealnie krystaliczna woda w jeziorze + fajne kąpielisko + niezły plac zabaw dla dzieci + wypożyczalnia sprzętu wodnego + baza nurkowa Minusy: - zbyt hałaśliwe towarzystwo obok , ale to już nie wina ośrodka Ceny są na ich stronie w internecie: http://www.krolewskasosna.pl/ Pobyt warty swojej ceny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grace Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Dzięki Petek Fotki mówią same za siebie - warto tam pojechać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.b tulipan Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 grace, Mazury ,to tak samo nie spożyte miejsca jak i Bieszczady. Może następna pięćdziesiątka Rysiaczka , właśnie tam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grace Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 grace, Mazury ,to tak samo nie spożyte miejsca jak i Bieszczady.Może następna pięćdziesiątka Rysiaczka , właśnie tam? taakk... mieliśmy okazję spędzić 5 wspaniałych dni na spływie kajakowym na Czarnej Hańczy. Urzekła mnie tam cisza, piękno przyrody i życzliwi ludzie. Ale to pojezierze suwalskie. A Mazur to prawie wcale nie znam Pozdrawiam Ciebie i Janinkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Petek, kon taki maly byl? Bo jak my bylismy to byl, to ciekaw jestem... J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted July 15, 2009 Author Share Posted July 15, 2009 Jacku, konia nie było. Tylko króliki i to zamknięte w takim domku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th0rn Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Petek....wybieracie sie jakos moze tam jeszcze? moze skoczymy wspolnie cos tam? zdjecia sa bardzo zachecajace!! pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted July 15, 2009 Author Share Posted July 15, 2009 Thorn, bardzo chętnie, ale będziemy mogli dopiero pod koniec sierpnia. Za tydzień, jak się nic nie wydarzy, podbijamy Grecję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talapik Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Koledzy właśnie wróciłem z Królewskiej Sosny i Petek ma rację w 100 % jest to ośrodek godny polecenia. Jest spokój, cisza, piękne widoki no i oczywiście czysta woda (są tam raki więc coś to oznacza - widziałem na własne oczy). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulos Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Hello! Właśnie wróciliśmy z Królewskiej Sosny, gdzie odpoczywaliśmy wspólnie z szarym11 i Anią. Ogólnie cisza i spokój, odpoczęliśmy w doborowym towarzystwie. Jakaś relacja czy coś tam to później bo idę spać - rano do pracy muszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Fakt - ośrodek jest rewelacyjny A towarzystwo w jakim się tam znaleźliśmy jeszcze lepsze!!! Dziękujęmy rodzinie Paulosów za wspólny wypoczynek. BYło przesympatycznie!!! No i miło było spotkać Talapika Relacja zostanie stworzona po ogarnięciu forum i 1300 postów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th0rn Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Thorn, bardzo chętnie, ale będziemy mogli dopiero pod koniec sierpnia. Za tydzień, jak się nic nie wydarzy, podbijamy Grecję! Z Kasia bedziemy kombinowac urlop z tydzien jakos we wrzesniu na poczatku, moze od razu po zlocie?...moze bysmy cos pomysleli czy cos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted August 5, 2009 Author Share Posted August 5, 2009 OK, bardzo chętnie. U nas urlop już raczej nie wchodzi w grę, więc zostaje jakiś weekend. Dogadamy się na pewno co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th0rn Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 ołrajt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Dopiszę jeszcze kilka swoich wrażeń o miejscu Jak już było napisane wyżej dni wolne spędziliśmy z przesympatyczną rodziną Paulosów Tak miłego towarzystwa nie przewidzieliśmy przed urlopem, bo samo spotkanie nie było planowane - wyszło z biegu Wspólnie moczyliśmy się w jeziorze, pływaliśmy pontonem, jeździliśmy rowerami, wieczorami siedzieliśmy przy grillu i gitarze Magdy (Córką Taty) Razem pojechaliśmy też do Mrągowa, gdzie w tłumie "piknikowców" zjedliśmy parę zapiekanek, kiełbasek itp, z Pawłem wypiliśmy parę a nasze lepsze połowy przejęły stery aut Odwiedziliśmy też miasteczko westernowe Mrągovill (chyba tak to się pisało), które polecam wszystkim do odwiedzenia. W nim stacjonowały kamperki z CamperTeamu Wracając do Królewskiej Sosny to ogólnie ośrodek nie ma słabych stron. Osobiście nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń co do miejsca - czysto, urokliwie, sympatycznie ... Plusy i minusy Petek opisał, z którymi wpełni się zgadzam. No... z małą różnicą Petka "minus" mi nie przeszkadzał Podczas weekendu było nieco głośniej, ale w granicach rozsądku. Jak pierwszy raz zajechaliśmy to mieliśmy obawę co do zjazdu/wjazdu z przyczepą. O ile zjazd przebiegł bezproblemowo to w drugą stronę zwróciliśmy się do właściciela i jego terenówki o pomoc. Podjazd jest okazały, a sam przedni napęd a autach mógł okazać się niewystarczający. Ani ja ani Paweł nie zdecydowaliśmy się na samodzielny wjazd z przyczepą pod górę. Zjazd na pole Wieczorne posiedzenia Rozpalanie grilla pod rybkę z jeziora Widok z wody na ośrodek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts