motorhomepl Posted January 14 Tym razem coś dla par (ewentualnie dla singli). Globe-Traveller zaprezentował nowy model - Explorer 2XS. W skrócie: Kamper dla dwóch osób Kompaktowe nadwozie o długości poniżej 6 metrów Brak ławki dla pasażerów i nowe siedzisko w jej miejscu Bardzo dużo przestrzeni we wnętrzu Duży rozkładany stolik, który można schować w podłodze Dużo miejsca na rzeczy, w tym normalnych rozmiarów bagażnik Nowy system elektryczny z akumulatorem LiFePO4 w standardzie Liczne nowe opcje wyposażenia, w tym lodówka na wino Brak modyfikacji nadwozia i niska waga własna Atrakcyjna cena (jak na polskie warunki i to co się z cenami kamperów dzieje) i swoboda konfiguracji Więcej na jego temat w naszym najnowszym artykule: https://www.motorhome.pl/kamper-dla-dwoch-osob/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Benior Posted January 15 Bardzo podoba mi się ta koncepcja W toalecie jedynie brakuje mi strefy wydzielonej na prysznic aby nie lać wody po wszystkim. No i jeszcze jakby to było na fordzie to już pełnia szczęścia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted January 15 3 godziny temu, Benior napisał: No i jeszcze jakby to było na fordzie to już pełnia szczęścia. Ze względu na 4x4?👍 Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted January 15 Mnie również brakuje osobnego prysznica. Koncepcja przestrzeni jest ok. Ciekawe jak przy hamowaniu awaryjnym zachowa się ta lodówka na wino. Dziwna koncepcja montażu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrs Posted January 15 Jak dla mnie to to jest przyczepa z kabiną Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted January 15 Mi się bardzo podoba ta koncepcja. szkoda, że nie wygospodarowali miejsca na osobny prysznic Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted January 15 mi też się koncepcja podoba, słyszałem wiele opinii od osób które podróżują w dwie osoby że ławka z tyłu tylko przeszkadza. choć ja prędko takiego nie kupię Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted January 15 4 minuty temu, Suzu4x4 napisał: mi też się koncepcja podoba, słyszałem wiele opinii od osób które podróżują w dwie osoby że ławka z tyłu tylko przeszkadza. choć ja prędko takiego nie kupię Jak jestem zagorzałym przeciwnikiem kamperów, to ten jest pierwszy który mi wpadł w oko 😆 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted January 15 5 minut temu, jacekzoo napisał: Jak jestem zagorzałym przeciwnikiem kamperów, to ten jest pierwszy który mi wpadł w oko 😆 to zobacz Affinity : https://www.affinity-rv.pl/ też fajny . Cieszę się że nasze firmy coraz lepiej rozwijają się w tym temacie Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted January 15 1 minutę temu, Suzu4x4 napisał: to zobacz Affinity : https://www.affinity-rv.pl/ też fajny . Też fajny. Ale podobnie jak u Ciebie. Jeszcze kilka lat 😂😂😂 Quote Share this post Link to post Share on other sites
motorhomepl Posted January 15 Niestety, w sześciometrowym vanie nie jest łatwo zmieścić łazienkę z osobnym prysznicem. Chyba nie ma żadnego takiego na rynku (L3 - 599 cm). Jeśli jednak założyć, że tego typu kamper jest dla osób ceniących aktywny wypoczynek, to taka łazienka jest wystarczająca. W kamperze i tak pod prysznicem nie spędza się dużo czasu, a osuszenie brodzika też nie jest jakimś wielkim zadaniem. Dla tych którzy szukają przede wszystkim komfortu są duże integry, o przyczepach nie wspominając 11 minut temu, Suzu4x4 napisał: to zobacz Affinity : https://www.affinity-rv.pl/ też fajny . Cieszę się że nasze firmy coraz lepiej rozwijają się w tym temacie Affinity jest bardzo fajny (ten pierwszy). Niestety stanowczo za ciężki. Pisaliśmy o tym tutaj: https://www.motorhome.pl/kamper-z-polski/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted January 15 22 godziny temu, motorhomepl napisał: Atrakcyjna cena (jak na polskie warunki i to co się z cenami kamperów dzieje) i swoboda konfiguracji dobrze napisane . to co się teraz dzieje z cenami kamperów to dramat. na początku 2020r kolega kupił nową w salonie Adrię SPB600 FAMILY z pełnym wyposażeniem w cenie ok 200 tyś pln Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marcin T Posted January 15 (edited) 4 godziny temu, maarec napisał: Ciekawe jak przy hamowaniu awaryjnym zachowa się ta lodówka na wino. Dziwna koncepcja montażu. Myślę, że nawet przy drobnej stłuczce butelki nie bacząc na drzwiczki lodówki, obrałyby jeden kierunek Wczoraj zwróciłem na to uwagę producentowi. Pracują nad rozwiazaniem. Niestety to Dometic musi to rozwiazanie dostarczyć bo każda ingerencja w lodówkę wyłącza gwarancje Układ nieco inny. Ciekawy. Edited January 15 by Marcin T (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cathay Posted January 15 Zakochałem się. Lodówkę na wino bym zastąpił szufladówka z ciężarówki i po problemie. Owszem bajeru takiego jak z szyba by nie było, ale po za tym same plusy i bezpieczeństwo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Benior Posted January 15 9 godzin temu, danielpoz napisał: Ze względu na 4x4?👍 No to już bajkowo ale ze zbiornikami na szarą i czystą muszą coś wymyślić bo randger/Dexter 4x4 to jakieś żałosne ma te pojemności. 6 godzin temu, motorhomepl napisał: a osuszenie brodzika też nie jest jakimś wielkim zadaniem To nie tylko brodzik ale całe wc będzie mokre. Wystarczyłyby dwie przegrody plastikowe a wtedy tylko sam brodzik byłby mokry i dobry podest rozwiązał by problem. Najfajniejsze prysznice w względnie małych kamperach ma benimar tessoro 440up ale to zupełnie coś innego. 6 godzin temu, Suzu4x4 napisał: Affinity Tu waga niestety nie pozwala na spakowanie się sensownie i jakieś łóżko z przodu dla odważnych lub dzieci co ich się nie lubi. Quote Share this post Link to post Share on other sites