Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czym najlepiej uszczelnić cieknące luki oraz haki może ktoś zna jakąś skuteczną metodę prosze o pomoc Pozdrawiam Piotr :niewiem:

Opublikowano

mondzio podaj więcej informacji :niewiem: jakie luki haki? i przeszukaj forum bo jest sporo pokrewnych tematów i może znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania :swieca:

Opublikowano

Witam sorry ze napisałem mało precyzyjnie ale to przez stres oczywiście chodzi mi o luki dachowe dzieki za rade bede szukał.

Opublikowano
ale to przez stres

O matko!! Ale chyba ten stres nie ze względu na forum?? :swieca: Spokojnie!! :niewiem:

Opublikowano

Ja próbowałem butylem w tubie ale zrezygnowałem na rzecz taśmy butylowej, według mnie lepiej trzyma, nakłada się wygodniej i wygląda estetyczniej a co najważniejsze lepiej uszczelnia. Czasami można ją kupić na "alledrogo" w różnych kolorach. Sprzedaje ją firm Intra z Łodzi. Zadzwoniłem i przysłali mi białą.

Opublikowano
najlepszy jest sikaflex 221

Na pewno jest dobry jak wiele innych tego gatunku.

Ale czy najlepszy do okna dachowego? :niewiem: .

Pamiętajmy co jest do wszystkiego nie zawsze się sprawdza w danym zastosowaniu.

Do okien dachowych są specjalne kleje .

Nie należy ich stosować w innym zastosowaniu.

Z drugiej strony można zastosować zwykły silikon (bez zawartości octu), o odpowiednich parametrach na temp. i powierzchnie.

Opublikowano

Witam dziękuje wszystkim za cenne rady luk jest już naprawiony pokleiłem go slikonem dekarskim i jak na razie trzyma jest ok zobaczymy jak się spisze podczas jazdy mam nadzieje że wszystkie kłopoty już są poza mną bo w środę jadę na urlop Pozdrawiam Piotrek. :niewiem:

Opublikowano

widze że kolego mondzio że już sprawe załatwiłeś i mam nadzieje że będzie już ok :niewiem: ale jak byś kiedyś coś jeszcze tworzył to ja mogę polecić Pattex total fix :look: uszczelnia i kleji, a trzyma jak cholera :czacha:

Opublikowano
Z drugiej strony można zastosować zwykły silikon (bez zawartości octu), o odpowiednich parametrach na temp. i powierzchnie.

Zwykły silikon wcześniej czy później odejdzie. Tylko uszczelniacze butylowe :niewiem:.

Opublikowano
Zwykły silikon wcześniej czy później odejdzie. Tylko uszczelniacze butylowe

Zgadza się ,ale jak ktoś lubi majsterkować , to co dwa lata sobie poskrobie , pokula i znowu zaklei. :niewiem: