strzelba Posted November 23, 2021 Witam. Planuję na wiosnę rozpocząć budowę swojej pierwszej przyczepki. W związku z powyższym mam do was posiadaczy przyczep kilka pytań. Chodzi mi o wymiary szerokości przyczepy, szerokości drzwi wejściowych oraz łazienki. Nie pogardzę również wysokością samej budy Liczę na pomocne odpowiedzi, pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cezarr Posted November 24, 2021 Jedź do komisu i zmierzysz sobie co tylko będziesz chciał Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maras Posted November 24, 2021 Jak ją chcesz zarejestrować ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzerog Posted November 24, 2021 (edited) 20 minut temu, Maras napisał: Jak ją chcesz zarejestrować ? Teraz z przyczepą towarową marki "Sam" jest tyle problemu, że nie opłaca się tego robić. Pewnie z kampingową nie będzie problemu. Życzę powodzenia. Edited November 24, 2021 by grzerog (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted November 24, 2021 Skoro sam robisz to wymiary jak sobie wymarzysz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maras Posted November 24, 2021 Godzinę temu, grzerog napisał: Teraz z przyczepą towarową marki "Sam" jest tyle problemu, że nie opłaca się tego robić. Pewnie z kampingową nie będzie problemu. Życzę powodzenia. Niby czemu kempingowa ma być ulgowo traktowana ? Jakieś konkrety czy tylko takie tam bla bla bla Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko22 Posted November 24, 2021 Dyszel i koła na osi,to wymarzona przyczepka dla mnie do wożenia łódki,roboty 1 dzień,ale nie zarejestrujesz już chyba od10 lat żadnej samoróbki. Można coś gotowego,samoróbka, oddać do zakładu produkującego przyczepy,oni to ocenią ,poprawią, uznają za swój wyrób,nabiją numery,tabliczki i skasują za to kasę kilka krotnie większą niż wartość materiału i robocizny,nadmieniam własnej. Przerabiałem taką sytuację,bo znajomy wykonał super przyczepę slipową,a oddał na wieś do wożenia wszystkiego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
olas1 Posted November 24, 2021 Kolejny... padł, spytał, zniknął... Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzerog Posted November 25, 2021 W czerwcu 2013 roku nie pamiętam dokładnie jaki to był dzień chyba piątek i miałem czas do godziny 17.00 by zarejestrować "sama" jako podłodziówkę. O tych zmianach dowiedziałem się przypadkowo dwa dni wcześniej. W tym czasie mając trochę części zrobiłem przyczepę i po przeglądach technicznych zarejestrowałem ją w wydziale komunikacji o godzinie 16.50. Chyba to była jedna z ostatnich przyczep samoróbek zarejestrowana w Polsce na starych zasadach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PiotrekiWiola Posted November 29, 2021 Zero odzewu zero aktywności temat powinien wylądować wiadomo gdzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maras Posted November 29, 2021 1 godzinę temu, PiotrekiWiola napisał: Zero odzewu zero aktywności temat powinien wylądować wiadomo gdzie Poczekajmy ,może na ryby pojechał Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotrekm13 Posted November 30, 2021 12 godzin temu, Maras napisał: Poczekajmy ,może na ryby pojechał W świeżo zbudowanej przyczepie wyprawowej. Co tu się dziwić Quote Share this post Link to post Share on other sites