Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie sama zepsułam terme,żle spuściłam wode przed zimą, zostawiając wode w przewodach.Znalazłam już w internecie instrukcje obsługi lecz nie wiem jaka jest szansa naprawy termy.Czy komuś się ta sztuka udała,czy czeka mnie zakup nowej. :hop1:

Opublikowano

Przede wszystkim najpierw czeka Cię rozebranie obudowy bo inaczej trudno stwierdzić co gdzie pękło ;zbiornik np. można zalutować bądź zaspawać a przewody wymienić ale najpierw trzeba wiedzieć co.

Opublikowano
Przede wszystkim najpierw czeka Cię rozebranie obudowy bo inaczej trudno stwierdzić co gdzie pękło ;zbiornik np. można zalutować bądź zaspawać a przewody wymienić ale najpierw trzeba wiedzieć co.

ha ha juz widze jak to Funkia(Irena) rozbiera obudowe i sprawdza co ciecze :hop1: o spawaniu ,lutowaniu nie wspomne :ok:

Krzys to co innego - on sobie z tym powinien poradzic :-]

Opublikowano

Wotar woda leci z termy :ok:

Radwan ha ha ale śmieszne,jak ja się nie dowiem jak to Krzyiek nie naprawi.

:hop1:

Opublikowano

Ja miałem po nabyciu przyczepy pęknięty zbiornik bojlera.

Wymiana jest raczej mało skomplikowana ale za to kosztowna prawie 270pln zbiornik;/

Urzadzenie jest bardzo proste w budowie ;) i jednocześnie w naprawie :ok:

Sam zbiornik najczęściej pęka od dołu w kilku kierunkach i mój nie nadawał sie do połatania;(

Jedyna podpowiedź podczas montażu nowego jaka mi przychodzi do głowy to :

Metalowa rura przez którą przelatuje gorący nawiew od Trumy ma z obu stron oringi i plastikowe elementy dociskające te oringi Ciężko z powrotem wsunąć oring i docisnąć ten plastik po obu końcach aby to skręcić;/ dlatego wcześniej nasmaruj olejem jadalnym końce rury i oringi pójdzie jak po maśle :hop1:

Pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuje za pomoc.Terme wymontowałam,faktycznie pęknieta była obudowa.Zamówiłam już nową,faktycznie bardzo proste urządzenie rurka i grzałka.

Opublikowano

Czy faktycznie nie ma nigdzie tam kraniku do spuszczania wody na zimę ?? czy tylko wypompowanie poprzez kran przy zlewie??

Opublikowano

kranik jest :niewiem: tylko jak ktoś zapomnie się to klapa;(

W komplecie z nowym zbiornikiem są nowe oringi oraz kraniki do spuszczania wody 2 sztuki i obudowa zewnętrzna także jest w cenie

Pozdro

Opublikowano

Te dwie rurki przymontowane do podłogi to są kraniki spustowe.Szkoda,że nie wiedziałam o tym wcześniej :niewiem: