Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest to nasza pierwsza przyczepka jest nas na razie dwoje wiec zdecydowaliśmy się na zakup nie za dużej przyczepy.Na rynku jest cała masa i trudno się zdecydować po poszukiwaniu w internecie i odwiedzinach w Bieruniu mieliśmy wypatrzony typ przyczepki-Dethleffs-najbardziej nam przypadł do gustu.

Po obejrzeniu kilku trafiła się okazja-nasz nowy nabytek jest to model RT 2A-przynajmniej tak widnieje w dowodzie :slina: a na przodzie przyczepy pisze rally???

Przyczepka jest z 199- roku posiada:

-ogrzewanie truma

-lodówkę Electrolux z zamrażalniczkiem :pub:

-kuchenkę z trzema palnikami

-łazienka z brodzikiem

-zasilanie 12v/230v/gaz

-przedsionek i roleta

-moskitiery i rolety w oknach

-okna podwójne uchylane z nikro uchyłem

-kibelek przenośny,koło zapasowe,podkładki pod podporami-nic nie rozszabrowane :bzik:

-duże 3 osobowe wyrko-i najważniejsze wszystko działa i nic nie jest zniszczone nie chwaląc się stan jak nówka(a wcześniej oglądałem 3 identyczne modele)

post-86621-imported-a571d0bb-c969-4d15-9a4b-fd0c5f884ee8_thumb.jpg

post-86621-imported-484870de-6b68-41eb-8ac2-ba976d120c1a_thumb.jpg

post-86621-imported-6ed2f0c6-7cca-4a93-91d6-9d82c4cb48e5_thumb.jpg

post-86621-imported-9e7a0691-bb1c-4f2a-9bea-02fbf2ae7020_thumb.jpg

post-86621-imported-a27e2664-c42a-432b-b843-4f23e41271db_thumb.jpg

post-86621-imported-730a39d5-a094-4608-be51-c94a67753f36_thumb.jpg

Opublikowano
Witam jest to nasza pierwsza przyczepka jest nas na razie dwoje

Do roboty Tomek , do roboty :slina:

Przyczepka jest z 199- roku

Tajemnica ?

Opublikowano

Po zakupie (3maja) powolutku dopieszczam sprzęcik na początek napis firmowy kolega mi wyplotowałobraz212.jpg

Następnie po przeglądnięciu forum odnośnie bagażnika rowerowego postanowiłem że kupię (25pln/szt-na Allegro) dwa i połączę je i zamontuje do dyszla(zobaczymy jak się będzie to spisywać w trasie)obraz208s.jpg

A mój ostatni pomysł podpatrzyłem u znajomego na od nowości (2lata)Hobby oświetlenie dodatkowe na 230V za karniszem

obraz218.jpg

obraz212.jpg

A oto efekt po zmierzchu-łagodne światło i nawet da się czytać

obraz217.jpg

obraz216a.jpg

Koszt niecałe 4pln za metr a potrzeba kupić 6mb

Pozdrawiam

Opublikowano

Świetna budka :hop1: niech wiele radości przyniesie :-] Fajny bajerek z tym oświetleniem :ok:

Opublikowano

Witam z Chorzowa!

Bardzo fajny pomysł z tym oświetleniem.

Opublikowano

Mnie się też bardzo podobie taki romantykowy nastrój a jeszcze ściemniacz do tego to już całkiem lux

Opublikowano

Wąż świetlny cena w castoramie 14pln/mb :hop1: a ja kupiłem w sklepie "nowy elektronik" po uwaga... 3,7pln/mb :ok: ewentualnie popatrzcie na allegro są też inne kolory ale ten był najtańszy

Opublikowano

Ten patent jest stosowany w nowych przyczepach marki HOBBY ...

Mi bardzo się ten pomysł oswietlenia podoba i polecam go ..... bo sam sobie taki zrobiłem hehehe :hop1:

Opublikowano

No to mam szukać węża świetlnego, decyzja żony. Jeszcze kilkanaście takich pomysłów i pójdę z torbami. Zamiast wyjechać z cycepką, będę ją oglądał na trawniku przed domem. :hop1:

Opublikowano

Gratulacje. Ja jestem póki co na etapie poszukiwań (wyszukiwań?). A z tym oświetleniem to będzie intymnie...

Pozdro.

Arkady11.