Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem swiezym posiadaczem campingu. Kupilem malego Wilka Ci310 Sport. Ladna i super zadbana przyczepka. Podlaczylem ja do pradu i sprawdzam. Okazalo sie, ze lodowka dziala swiatlo dziala i wentylacja tez. Mam jedynie problem z woda poniewaz nic nie leci i pompka nie pracuje. Doczytalem sie na jednym z tematow, ze jest po zlewem jakas przetwornica z 230 na 12V i znalazlem ja hmm ale nie wiem czy dziala i jak sobie to wszystko posprawdzac. Ewentualnie gdzie kupic? Prosze o pomoc! A chetnie nawiaze kontakt wrazie problemow z kims co ma tez taka przyczepke. Pozdrawiam!

Opublikowano

Jeśli działają światła i pozostałe urządzenia to przetwornica jest OK .

Sprawdź czy do pompki dochodzi prąd . Czasami pompka blokuje się i nie chce się obracać .Od spodu jest otwór przez który widać łopatki . Spróbuj je delikatnie ruszyć , może uda Ci się ją rozruszać

Opublikowano
Czasami pompka blokuje się i nie chce się obracać .Od spodu jest otwór przez który widać łopatki . Spróbuj je delikatnie ruszyć , może uda Ci się ją rozruszać

Probowalem ale bardzo ciezko sie ruszaja te lopatki a co do sprawdzenia pradu to ten przewod jest na stale w pompce. Nie bardzo wiem jak ??? Pomocy!

Opublikowano

Jesteś Pewny? Zdejmowałeś klosze? W każdej przyczeie może być różnie z tym. Jedni mają tylko 12V, inni tylko 220V a jeszcze inni to i to.

Najlepiej sprawdź czy prąd dochodzi do kranów. Przy pompce jego nie będzie jak nie będzie otwarty kurek. A być może sam mikrostyk w kranie się zaciął? Musisz najpierw sprawdzić, czy wogóle jest te 12V napięcie.

Opublikowano

weź podłącz pompkę bezpośrednio z akumulatora i będziesz wiedział czy przyczyną jest wadliwa pompka czy przetwornica.

Opublikowano

Tylko ktore kable sa od pompki? A co do lampek to mam i na 220 i na 12. Wogole ta przetwornica jest dziwna. Podlacza sie ja na 230 normalna wtyczka a zdrugiej strony jest + i - wyjscie oraz + i - wyjscie. Takze nie wiem co za wejscie?

Opublikowano
Tylko ktore kable sa od pompki?

musisz sam do tego dojść . Podłącz aku do pompki przy samej pompce.

Opublikowano

Ok sprobuje. A wrazie czego gdzie mozna kupic taka przetwornice i jakie koszta? A jak pompka to jaka za ile i gdzie mam kupic? Hmm mam jeszcze kilka pytan

1.wyczytalem, ze jedziecie do Czaplinka ja mialem jechac do drawska ale to blisko takze plany mozna zmienic czy musze sie wpisywac na ta liste czy wystarczy sie pojawic ?

2. jaki kabel potrzebny jest do podlaczenia tzn. z jaka koncowka?

3. Jakies podstawowe porady co zabrac itd. bo to moj 1szy wyjazd

4. gdzie sie podlacza akumulator w wilku bo nie widzialem nigdzie zadnych klem takich jak w aucie?

No narazie tyle jak mi sie cos urodzi to zapytam

Opublikowano

Przyjeżdżaj do Czaplinka tam Ci wszystko objaśnimy pokarzemy i przy :ok: poopowiadamy.

Przetwornicę pewnie masz OK skoro działają światełka na 230 i 12V

ad 1 wystarczy się zjawić

ad 2 podłączymy na krótko

ad 3 przede wszystkim dobry humor (ciuchy, troszkę kasy, sporo :ok: i jescze raz humoru z dużym zapasem a cha my wybieramy się na wycieczki rowerowe możesz również zabrać dwa kółka

ad 4 co do aku to możesz faktycznie na razie nie być w niego wyposażony

Opublikowano

tzn dzialaja tylkote na 230 V a jedno ktore widze ze jest na 12 nie dziala. A zadzialalo tylko raz zaraz po podlaczeniu kempingu, wymienialem zarowke co nic nie daje. Mozliwe ze sie zepsula zaraz po 1szym podlaczeniu?

Jeszcze jedno czy warto kupowac chemiczna toalete ?

Opublikowano

A kabel mam dorobilem sobie na podworkowe potrzeby z jednej wejscie do wilka a z drugiej tradycyjna wtyczka taki wystarczy?

Opublikowano
A kabel mam dorobilem sobie na podworkowe potrzeby z jednej wejscie do wilka a z drugiej tradycyjna wtyczka taki wystarczy?

Na Polskie kempingi - Tak

Opublikowano

O tym na forum wiele razy było wałkowane. Ja mam i jestem zadowolony, inni nie maja i również uważają że są zadowoleni, tak jak jeden ma ciepłą wodę inny nie ma i też jest zadowolony, ilu użytkowników tyle opinii. To zależy co Ciebie kręci wszak na polach zazwyczaj są sanitariaty i zmywaki z ciepłą wodą. Zęby można też wymyć w zimnej albo podgrzanej na kuchence, wybór należy zawsze do Ciebie.

Opublikowano

Moze znacie jakies miejsca gdzie mozna kupic czesci i akcesoria do kempingow po dobrych cenach ?