Skocz do zawartości

Mocowanie do bagaznika na rowery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos moze mi poradzic cos????

obraz138wy1.jpg

na ten bagaznik jak widac brakuje mi tej lapki z gory co trzyma rowery...znaczy tanikemping mi doslal ale jest z jednej strony rurki mocowanie i z drugiej...i teraz tak albo to jest na jeden rower mocowanie albo ja jestem glupi i nie wiem jak to ma byc mocowane...

ktos wie gdzie mozna dokupowac i jak to wyglada??

pzdr

mike

ps.. zeby nie bylo szukalem w postach o tym juz..ale jakos nie znalazlem wiec zalozylem nowy :]

Edit:

mam tylko to co widac na tym rysunku...to dluzsze takie wygiete...to znaczy ze to na jeden rower tak?? :admin:((( buuu wolalbym kupic nwoe na dwa...

IMG00000209w.jpg

Opublikowano

A po prawej tego dłuższego jest takie coś krótsze, (małe i kiepsko widać) to to krótsze jest może do roweru który stoi bliżej ściany?

Opublikowano

pasem to tak chyba srednio bo to ma byc na sztywno co nie?? a pas bedzie sciagal rower w strone przyczepy...

Opublikowano

witam

to ten pierwszy rower od strony ciepki mocowac musisz na sztywno i do niego ten drugi pasami

zreszta pasami jak zepniesz dwa rowery to jest obojetnie ktory bedzie spiety na sztywno bo oba sa razem wtedy polaczone

pozdrawiam

Opublikowano

Michał a tą łape co ci przysłali to masz do trzymania jednego roweru? czy może na dwa? przyjrzyj się uważnie Teoretycznie powinny być dwie, jedna krótsza druga dłuższa lub jedna z możliwością trzymania dwóch rowerów Najlepiej wrzuć foto tej łapy :]

Zawsze możesz rower bliższy ścianie przypiąć paskami do tej czarnej rurki a drugi chwycić łapą :admin:

Opublikowano

Takie uchwyty były na aukcji: http://www.allegro.pl/item613714869_uchwyt_bike_block_pro_3.html

Mają je na Allegro: Elcamp lub Duni-caravaning. Zmierz w jakiej odległości od pionowych rur są szyny - mniej więcej taką długość powinny mieć uchwyty. Do szyn powinny też być paski mocujące koła (w tych podłużnych otworach). Jeśli nie będzie ich w tych sklepach, to ostatecznie możesz wykorzystać szersze opaski elektryczne.

:]

Opublikowano

Brakuje Ci uchwytu pro 1 Fiammy-> jak kopiłeś nowy bagażnik to nie otrzymałeś kompletnego :pupa: -> pisz do sklepu bo na rysunku masz 2 uchwyty ten wygięty jest do tego dalszego roweru a ten krótki do tego pierwszego i jeszcze dodatkowo w komplecie pasek spinający długi z klamrą powinien być :pad::] wiem bo dopiero sobie montowałem bagażnik Fiammy :admin:

Pozdrawiam

Opublikowano

Hm rozumiem...;/ :admin:

No to jak wotar w podanym linku pisze-> pro2 uchwyt masz a brakuje Ci Pro1 i paska spinającego do kompletu

a także pasków przy rynnach spinających koła 4 sztuki i zaślepek końcowych na rynny do kompletu :pupa:

W sumie najważniejszy Pro1 resztę opaskami można spinać:]

Pozdrawiam

Opublikowano

Chyba nikt nie wie co to ja mam co? :bzik:)

Procz tego chlopaki tu wklejali raczki dwoch roznych firm i w sumie nie wiem jakie moga pasowac do moich rurek...hmm bedzie trza chyba strzelac heh...

Opublikowano

Th0rn, masz nazwę firmy na tym bagażniku ?? jak jest zadzwoń do Elcamp tam Ci poradzą.