Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planuje wymienić podłogę w przyczepie... Mam pewne doświadczenie w układaniu podłogi z paneli w mieszkaniu i myślałem o tym żeby w przyczepie zastosować podobne rozwiązanie.

co o tym myślicie?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

wykładzina nie jest zniszczona ani nic... chce wymienic ze względów wizualnych:)

zerwać poprzednią, dać cienki styropian, na to podkład pod podłogę i ułożyć na tym panele... oblistwować i tyle:)

Opublikowano

IMO:

-zwiększasz masę - nasze przyczepki mają małe ładowności średnio po 200kg, każdy kilogram się więc liczy,

-przy odsprzedaży problem, bo kupiec może podejrzewać, że podłoga zgnita.

-kwestie estetyczne - każdy robi tak, żeby mu się podobało i tego należy się trzymać :hop1:

Opublikowano

Ja nigdy nie układałem desek podłogowych a w ogóle z obróbki drewna jestem noga a tym bardziej paneli ale uważam że Mnie nieżle to poszło , fakt że drugim razem zrobiłbym lepiej i chyba tak zawsze jest że następna praca jest lepsza od pierwszej.

Opublikowano

Jak nie masz przegnitej podłogi to raczej pozostań przy gumoleum. Ja kiedyś panel zastosowałem w niewiadce. Ale wówczas starą podłogę całkowicie usunąłem. Panel nieco się uginał i pracował, ale na około 2 lata użytkowania się sprawdził. Ale ze względu na uginanie drugi raz bym nie ułożył.

W zachodniej budce bym pozostał przy standardowej wykładzinie. A jak wygląd Ci nie odpowiada to może kup nowoą wykładzinę?

Pozdro! :hop1:

Opublikowano

Ze względu na małą ładowność i problemy z sprzedażą też chyba bym z tego pomysłu zrezygnował.

Opublikowano

Ja również zrezygnowałbym z tego pomysłu, panele jednak nie są lekkie a ładowność jednak mała, i przy ewentualnej odsprzedaży doświadczony użytkownik będzie podejrzewał że to wzmocnienie uginającej się podłogi!

Pozdrawiam :hop1:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Co się stało z podłogą.

Ja wzmacniałem pod butle LPG deskami.

Daj fotki.

W luku bagażowym zgniła , ale to jest niezależna część podłogi od reszty podłogi , ma 208x50 cm.Już ją wyrwałem , teraz w jakiś sposób muszę wsadzić nowy kawałek, ale znowu pada :bukiet::jump: , a parkuję cepkę pod chmurką.

Opublikowano

Właśnie robię podłogę w luku.

Żeby ją wyjąć musiałem ja złamać bo nie ma możliwości wyjąć w całym kawałku.

A nową zrobiłem w 2 kawałkach.

Dodatkowo robiłem wycięcie na koło zapasowe (likwidując 1 miejsce na butle).

Jak zrobię to zapuszczę fotki.