Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Chciałam się podpytać czy macie doświadczenia z kosmetyczkami turystycznymi.

Jakiś blog podróżniczy polecał kosmetyczkę z uchwytem do zawieszenia i siatkowymi przegródkami co mnie bardzo przekonuje pod kątem wysychania pojemników.

Patrzyłam na necie i rozstrzał cenowy jest od 15 do 200 zł.

Czy ktoś tutaj używa czegoś takiego? Sprawdza się? Czy na coś szczególnie trzeba zwrócić uwagę?

Opublikowano

BeatkoZ. Najlepsze są wszelkiego rodzaju koszyczki z plastiku, muszą mieć rączki.  Wygodne i bezpieczne bo można je wszędzie postawić czy też powiesić. Wygodny czy w przyczepie czy jeżeli korzystasz z łazienki na kempingu - zwłaszcza tam. Nie trzeba wydawać aż tyle pieniędzy

Opublikowano

Ja jestem fanem zawieszanych kosmetyczek. We wszelakich okolicznościach często łatwiej znaleźć miejsce żeby zaczepić hak, niż suche miejsce na postawienie. 

Opublikowano

Jak na razie to jeździmy głównie na pola namiotowe i myjemy się raczej w misce/strumyku/prysznicu turystycznym.

Zastanawiam się też czy taki koszyk da się sensownie przechowywać w kamperze. Żeby go można było jakoś sensownie schować.

Opublikowano

Jestem świeżakiem ale nie wierzę że macie takie problemy. Rozumiem jaka przyczepa, jaki panel lub jak działają hamulce ale jaka kosmetyczka? To już nawet kosmetyczki są karawaningowe? Pewnie zaraz ktoś wrzuci link z reklamą

Opublikowano
Godzinę temu, pawelwroc napisał:

Jestem świeżakiem ale nie wierzę że macie takie problemy. Rozumiem jaka przyczepa, jaki panel lub jak działają hamulce ale jaka kosmetyczka? To już nawet kosmetyczki są karawaningowe? Pewnie zaraz ktoś wrzuci link z reklamą

?

Opublikowano

Panowie chyba trochę więcej dystansu potrzebuja. Nie widzę czym się ten temat szczególnie różni od pytań o talerze itp.

Oczywiście dla niektórych może to być temat bez znaczenia, takie wasze prawo.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Piotrek napisał:

Panowie chyba trochę więcej dystansu potrzebuja.

?

Może jakaś forumowiczka podpowie koleżance konkretny model, który u niej się sprawdził.

W moim wątku przed konfiguracją nowej przyczepy też pytałem o opcję "organizer w łazience". Cytuję kolegę Jacka00: "To kosztuje 64 eu netto. NIe warto. W byle jakim hipermarkecie kupisz coś podobnego za kilkanaście czy kilkadziesiąt złotych, a nie za 350 zl! Mam to, i owszem jest to wygodne ale drugi raz bym tego nie kupił, bo nie jest to warte swoich pieniedzy".

Oczywiście z tego zrezygnowałem. Okazało się, że sam haczyk i tak jest, więc wystarczy kupić to, co się podoba. Na tę chwilę półki u nas są wystarczające.

Edytowane przez Mars (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

No i fajnie ale najlepsze w warunkach kempingów i pól namiotowych są plastikowe i dodatkowo siateczkowe albo ażurowe. Nawet najlepsze outdurowe z przeznaczeniem do schronisk tu nie są najlepsze.

Opublikowano
W dniu 19.06.2021 o 13:59, pawelwroc napisał:

Pewnie zaraz ktoś wrzuci link z reklamą

20 minut temu, BeataZ napisał:

?

Mimo wszystko uważam temat za poważny i liczę, że @BeataZ podzieli się wrażeniami.

Sam nie lubię trafiać na minę przy zakupach i dzielenie się wiedzą, nawet w tak drobnych sprawach, uważam za cenne. 

Teraz wystarcza mi półki i szafki w łazience ale jak bywałem w łazienkach kempingowych, to męczyłem się ze zwykłą szmacianą kosmetyczką. 

Opublikowano
1 godzinę temu, filipert napisał:

?

UPS ?

Testy będą intensywne bo dziecko jedzie na kolonie, więc na pewno nie będzie jej oszczędzać.

A kontynuując wątek reklamy to moje doświadczenie mówi, że decathlon jednak ma dobre proporcje cena/jakość. I bardzo często poszukiwanie gadżetów/sprzętów sportowych/kempingowych kończy się zakupami właśnie w decathlon.