Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie zabezpieczenie zastosować do takiego zaczepu

9d57ded7dfa3df51med.jpg

Z góry dzięki za podpowiedzi :ok:

Opublikowano

Witaj!!

Ja do takiego zaczepu stosuje normalną atestowaną kłódkę. Montuje ją przy zamknietym zaczepie. Kiedy jest zamkniety na kuli powstaje okno w miejscu gdzie jest przesuwny trzpień. Gdy kupisz odpowiednio dużą kłódke to bedziesz mógł zabezpieczac Czepke na kuli a jeśli chcesz zabezpieczyc na postoju bez haka to musisz posłuzyc sie jakimś dość duzym śrubokrętem albo czymś podłużnym. Musisz oszukać zaczep i odbezpieczyc zapadke tak żeby sprężyna zamknęła zaczep. Tak zabezpieczona Czepka nie da sie założyc na hak bez wyjęcia kłódki. Dodatkowym atutem tego zabezpieczenia jest to ze Czyczepka nie odbezpieczy sie w czasie jazdy.

Chyba gdzieś na forum już jest zdjęcie takiego patentu.

Pozdrawiam

Adam1988

Opublikowano

Jak pisze Adam1988 atestowana kłódka o długim pałąku w zupełności wystarczy :ok:

Opublikowano

Gdzieś mi się fotka zapodziała, ale opisze zabezpieczenie tego zaczepu : trzeba przewiercić dwa ramiona stabilizatora podzas jego zaciśnięci na średnice sredniej wielkości kłódki, u mnie zdaje egzamin.

:ok:

Opublikowano

Patrykbor!! W Twoim zaczepie chyba "padł" amortyzator a i sprężyna zaczepu siedzi. Wnioskuję po tym, że osłona gumowa nie jest rozciągnięta.

Pozdrawiam AdamH

Opublikowano
Patrykbor!! W Twoim zaczepie chyba "padł" amortyzator a i sprężyna zaczepu siedzi. Wnioskuję po tym, że osłona gumowa nie jest rozciągnięta.

Pozdrawiam AdamH

:):):ok:

mój zaczep jest cacy nie wiem skąd to wnioskujesz :ok:

Opublikowano
znalazłem wątek i już widziałem :ok:

Temat do zamknięcia :)

Witam

A czy kolega moze zapodac link do wątku, tez mam taki zaczep?

dZieki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Witamy

Witamy na największym polskim forum karawaningowym. Zaloguj się by wziąć udział w dyskusji.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.