Skocz do zawartości

HITCH DRIVE- pomoc hydrauliczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie posiada ktoś informacje na temat urządzenia hydraulicznego HITCH DRIVE jestem zainteresowany kupnem ale nie wiem jak sie to spisuje i czy ma to sens bo nie ukrywam że cena jest nie niska Pozdrawiam Piotr.

Opublikowano

Kupiłem używane urządzenie od kogoś na forum zdecydowanie na wyrost. Mam za małą przyczepkę 650DMC) i chętnie odsprzedam w cenie zakupu. Zapłaciłem 900 złotych.Działa bezbłędnie. Było opisane na forum i zdjęcia teo egzemplarza też.

Opublikowano

Balthur, a kojarzysz gdzie był ten temat? Zaczynam rozważać czy by mi się nie przydało :ok:

Opublikowano

Dzięki Mymlon :):):ok:

Pomoc hydrauliczna - nie mogłem skojarzyć wątku i nie wiedziałem co w "szukajkę" wpisać.

Jeszcze raz dzięki :ok::piwko:

Opublikowano

Opisze urządzenie dla potomnych ;) HITCH DRIVE.

Największa wada-> spełni oczekiwania tylko na utwardzonym terenie;(

W moim przypadku jest problem z wchodzeniem urządzenia w ziemie.

nacisk na dyszel jest także niewielki ale to akurat nie jest problem ;) , problem sie robi gdy kółka zaczynają wchodzić w grunt;/

Zalety-> przestawiamy przyczepę na utwardzonym terenie jak chcemy, precyzyjnie w każdą stronę w pojedynkę.

Niestety nie spełniło moich oczekiwań-> nie wyprowadzę nadal w pojedynkę przyczepy z miejsca postoju w pojedynkę ze względy na miękki trawnik i pod górkę, dodatkowo przyczepa robi ślady na trawniku delikatnie zapadając się.

Spróbuje jednak doinwestować w movera.

Jeśli spełni to czyjeś oczekiwania pisać PW.

post-81487-imported-6936bfe1-e8cf-4c7f-a99c-821a5e443a6c_thumb.jpg

Widok urządzenia

post-81487-imported-8efd4d00-b37f-43b1-9eaf-bf802eba1e52_thumb.jpg

Opublikowano

potwierdzam to co pisze przemo2.0td . Urządzenie polecam, ale tylko na betonie lub asfalcie. Na trawiastym podłożu nie nadaje sie do niczego

Opublikowano
potwierdzam to co pisze przemo2.0td . Urządzenie polecam, ale tylko na betonie lub asfalcie

I tym mnie zgasiliście :ok: Ja mam pod górkę po piasku więc pewnie nic to mi nie pomoże.

• 6 lat później...
Opublikowano

odgrzeje temat... :)

a jakby zamontować kółeczka od odśnieżarki czyli I szersze I większe??? :D czy ktoś próbował??

qrcze kusi mnie ta opcja zamiast ciężkiego movera.

Opublikowano (edytowane)

odgrzeje temat... :)

a jakby zamontować kółeczka od odśnieżarki czyli I szersze I większe??? :D czy ktoś próbował??

qrcze kusi mnie ta opcja zamiast ciężkiego movera.

ja sobie radzą (i innym czasem pomagam) przy pomocy wyciągarki taśmowej - moge sobie przestawiać przyczepę w dowolnym kierunku bez większego wysiłku - nie jest to co prawda urządzenie niezależne bo trzeba o coś sie zakotwiczyć, ale daje wieksze mozliwości 

zresztą po równym i twardym to sobie budę mogę przestawiać do woli ręcznie , problem zaczyna się na miękkim i pod górkę  i tam czasem nawet mover ma duzo do zrobienia 

w tym roku widziałem jak na kempingu człowiek męczył sie z przejazdem pod górkę przez korzenie - mover się zagrzał, samochodem też nie szło budy wepchnąć , jak gośc zrezygnował to ja swoją budkę wciągnąłem bez problemu i miałem super miejscówke 

Edytowane przez chris_66 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

ja sobie radzą (i innym czasem pomagam) przy pomocy wyciągarki taśmowej - moge sobie przestawiać przyczepę w dowolnym kierunku bez większego wysiłku - nie jest to co prawda urządzenie niezależne bo trzeba o coś sie zakotwiczyć, ale daje wieksze mozliwości 

zresztą po równym i twardym to sobie budę mogę przestawiać do woli ręcznie , problem zaczyna się na miękkim i pod górkę  i tam czasem nawet mover ma duzo do zrobienia 

w tym roku widziałem jak na kempingu człowiek męczył sie z przejazdem pod górkę przez korzenie - mover się zagrzał, samochodem też nie szło budy wepchnąć , jak gośc zrezygnował to ja swoją budkę wciągnąłem bez problemu i miałem super miejscówke 

i tu się kłania poprawny montaż  movera. Albo brakło prądu, albo słaby docisk do opony, albo buda za ciężka na dany model. Moje 1,5 tony udało się wytargać z dziury w kamienno żwirowym campingu, w której zapadła się podczas wielkiej ulewy. Mover opierał się już praktycznie o ziemię, ale bez zajęknięcia ruszył. Przed moverem używałem linki 10m stalowej i wyciągarki ręcznej 2 tony. Wystarczyło zapiąć linkę np o drzewo lub hak samochodu (tylko mądrze) i wyrywało się przyczepę z takich miejsc gdzie auto bez 4x4 nie miałoby szans.

Opublikowano

mnie taki chodzi/chodził po głowie podobnie jak mover potrzebny tylko w dwóch przypadkach:

- wjeżdżanie cepką na klin poziomujący (bez pomocy innych i delikatnie)

- wstawianie cepki swobodnie pod nową wiatę.

tez mi żal tyle kasy na mover dać :(. Nie mniej jak tego nie dotknę itd to w ciemno nie kupię bo nie wiem jak się to spisuje. 

Opublikowano

i tu się kłania poprawny montaż  movera. Albo brakło prądu, albo słaby docisk do opony, albo buda za ciężka na dany model. Moje 1,5 tony udało się wytargać z dziury w kamienno żwirowym campingu, w której zapadła się podczas wielkiej ulewy. Mover opierał się już praktycznie o ziemię, ale bez zajęknięcia ruszył. Przed moverem używałem linki 10m stalowej i wyciągarki ręcznej 2 tony. Wystarczyło zapiąć linkę np o drzewo lub hak samochodu (tylko mądrze) i wyrywało się przyczepę z takich miejsc gdzie auto bez 4x4 nie miałoby szans.

mover nie wiem jak był montowany , śliskie korzenie skutecznie sie opierały 

ja lubie swoja wyciągarkę bo jest uniwersalna i nie kosztowała tysięcy