Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem w planach wymianę swojego sfatygowanego przedsionka, jednak z przyczyn tzw. oczywistych :nono: nie doszły one do skutku, może ktoś mi podpowie gdzie (najlepiej we Wrocku) można naprawić przdsionek????? Z góry wielkie dzięki bo sam niestety nic nie mogę znaleźć :czerwona:

Opublikowano

Elaola generalnie ma polegać na przdłużeniu mu żywota o ten jeden sezon chociaż, część dachowa jest rozdarta przy odciągu, bo jeden głąb wlazł mi w linkę no i sciany mają kilka naddarć, ogólnie materiał jest już słaby (ściany, dach lepszy), ale chociaż ten jeden sezon.... :czerwona: Ktoś znający się na rzeczy i mający jakąś maszynę może cuś zaradzi, kiedyś był zakład na Grabiszyńskiej koło kładki ale nie wiem czy jeszcze istnieje, podobno nie, jutro tam podjadę przed koncertem Deep Purple :nono:

Opublikowano

Pytam, bo ja swój przedsionek łatałam sama.Nie wyglądało to wprawdzie bardzo elegancko, ale jeden sezon przetrzymał, wymieniałam też szyby i zamki. Jakbyś już nic nie znalazł to można kupić materiał w sklepie na Zaporoskiej i próbować podszywać łaty. Ja wprawdzie krawcową nie jestem, ale dałam radę.

Opublikowano
wymieniałam też szyby i zamki.

Witam,

Byłbym zainteresowany kwestią zamków, ponieważ po ostatnim sezonie nasi przyjaciele pożyczając naszą przyczepę nie zadbali o zamki i większość, jak nie wszystkie są do wymiany. Będę wdzięczny za każdą informację gdzie można takie zamki kupić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam Mandos takie zamki można kupić na allegro,wiem bo sam zamówiłem i czekam ,są tanie po 90,gr metr.

Opublikowano

Dzięki za informację, znalzłem na allegro zamek o którym mówiłeś, mam tylko obawy czy napewno wytrzyma w przedsionku. (chyba że znalazłem nie taki) :czerwona:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam serdecznie mam ten sam problem co Mandos , gdyż w zeszłym sezonie rozwalił nam się zamek przy wejściu do przedsionka. Możliwe że za mocno napięliśmy przedsionek i teraz jest tzw "musztarda po obiedzie"

Szukam już od dawna jakiegoś zamka, gdyż mama jest krawcową i mogłaby się zmierzyć z wszyciem nowego( chodzi o kawałek około 2,5 metrowy) ale niestety nie mogę nigdzie nic znaleźć.

Największy zamek znalazłam na allegro 10 mm( sam zamek)

Stary miał w sumie 4 cm a sam zamek około 1,2 cm.

Czy taki byłby wystarczający?

http://www.allegro.pl/item616424471_zamek_z_metra_czarny_bardzo_gruby_10mm.html

Ps. Może i Mandosowi się przyda ten link.

Tak poza tym przedsionek się trzyma w miarę dobrze.

Opublikowano

Addriu ja kiedys swego czasu wymienialem dach w przedsionku w do N127 w Częstochowie robią to profesjonalnie bylo to trzy lata temu jak nie znajdziesz cos w swoich okolicach daj znac znajde namiary firma profesjonalna zajmuje sie szyciem i naprawą plandek i przedsionkow od lat. Mozna wyslac do nich kurierem przedsionek do naprawy, lub tez podstawic przyczepe na wzor a oni uszyja na wymiar......

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Zakładzik we Wrocławiu o którym pisałem powyżej istnieje i dalej naprawia przedsionki, jednak pan nie chce przyjmować tych Niewiadowskich wyblakłych o słabym materiale, mojego nie przyjął twierdząc że nie da się go uratować, jednak udzielił kilku rad jak przedłużyć mu żywot domowym sposobem bez szycia :bzik: Dzisiaj zawiozłem mu drugi który dostałem od znajomego o dużo lepszym materiale z kiedrą do wszycia, który został przyjęty :bzik: Koszt szycia 1m to 20pln.

Opublikowano

Andriu, możesz podać dokładne namiary na ten zakład , chce uszyć sobie daszek słoneczny przed przedsionkiem.