Stanwisniew Posted March 28, 2021 Czy mozna wykupic jakies oc zeby taka przyczepe przyciagnac do domu - czy jedyna legalna opcja to laweta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jackvoyager Posted March 28, 2021 Niech przyciągnie ci ją ktoś autem na angielskich numerach ,wtedy nic nie potrzeba . Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted March 28, 2021 8 minut temu, Stanwisniew napisał: Czy mozna wykupic jakies oc zeby taka przyczepe przyciagnac do domu - czy jedyna legalna opcja to laweta? Tylko laweta. Nie możesz ciągnąć w PL takiej niezarejestrowanej przyczepy Quote Share this post Link to post Share on other sites
RadekNet Posted March 28, 2021 Tylko samochód zarejestrowany w UK lub Irlandii (a holenderski?) może ciągnąc przyczepy bez rejestracji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stanwisniew Posted March 28, 2021 Ooi dzieki za info Quote Share this post Link to post Share on other sites
Justyna5803 Posted July 18, 2021 Witam jakie dokumenty potrzebuje aby eksportwac przyczepe z uk do pl by pozniej moc zarejstrowac w pl Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawid p Posted July 21, 2021 W dniu 28.03.2021 o 17:56, jackvoyager napisał: Niech przyciągnie ci ją ktoś autem na angielskich numerach ,wtedy nic nie potrzeba . A co później? Jak to zarejestrować jeżeli nie przejdzie odprawy celnej? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jackvoyager Posted July 25, 2021 To co pisałem tyczyło czasu przed brexsitem teraz trzeba robić odprawę celna by móc zarejestrować ,podobno najlepiej i najtaniej jest to zrobić w Niemczech . Ale przyciągnąć nadal można tak jak pisałem na angielskich blachach . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawid p Posted July 27, 2021 I co wtedy gdy przyczepa przyjedzie na angielskich blachach i powiedzmy kupimy ją już w Polsce? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted July 27, 2021 To co pisałem tyczyło czasu przed brexsitem teraz trzeba robić odprawę celna by móc zarejestrować ,podobno najlepiej i najtaniej jest to zrobić w Niemczech . Ale przyciągnąć nadal można tak jak pisałem na angielskich blachach .Jak chcesz przyciągnąć budę na angielskich blachach, których angielka nie posiada? Do tego potrzebujesz auta zarejestrowanego w UK przecież. Angielki nie mają swoich blach a blachy z auta, który je ciągnie. Nie możesz ciągnąć takiej przyczepy niedopuszczalnej w żaden sposób do ruchu. Tylko laweta albo auto zarejestrowane w UK. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawid p Posted July 27, 2021 Są firmy transportowe które a autami na angielskich blachach. Ciągnie ja do polski jako swoją i sprzedaje ja mi w Polsce. Pytanie tylko co dalej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jackvoyager Posted August 5, 2021 W dniu 27.07.2021 o 08:58, jacek00 napisał: Jak chcesz przyciągnąć budę na angielskich blachach, których angielka nie posiada? Do tego potrzebujesz auta zarejestrowanego w UK przecież. Angielki nie mają swoich blach a blachy z auta, który je ciągnie. Nie możesz ciągnąć takiej przyczepy niedopuszczalnej w żaden sposób do ruchu. Tylko laweta albo auto zarejestrowane w UK. To chyba oczywiste że trzeba ją przyciągnąć autem na angielskich blachach,szukasz kogoś kto jedzie do PL i może przy okazji przyciągnąć ci przyczepę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
J79bravo Posted May 20 A jak ktoś mi przyciągnie, to co dalej? Quote Share this post Link to post Share on other sites