Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Skoro już wyjaśniło się, że mój samochód da radę z przyczepą kempingową (dzięki Wszystkim jeszcze raz za pomoc :ok: ) teraz przychodzi czas na etap nr. 2 czyli... wybór przyczepy! :hop1:

Dlatego tez proszę o rady, ewentulane propozycje co do wyboru przyczepy. A zatem poszukuję przyczepy 4-5 osobowej o DMC 1000 kg. i długości do 4,5 m. Koszt: 6,5 tys. zł max 7 tys zł. Zdaję sobie sprawę, ze za takie pienądze trudno będzie coś znależć dlatego dodam dla ułatwienia, że działająca toaleta/prysznic są niekonieczne, ogrzewanie także. Przyczepa musi być w dobrym stanie technicznym ogólnym tj. brak przecieków, zgnilizny, zgięć ramy, dyszla brak oznak rdzy itd. I koniecznie działająca kuchenka. Gdyby posiadała przedsionek (oczywiście nieuszkodzony) byłoby świetnie. Jak sądzicie, uda się coś takiego znaleźć?? Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Airplay, za ta kasę powinno się udać znaleźć taka przyczepkę , a to czy będzie szczelna to musisz sam obwąchać , opukać pooglądać i jak dobrze trafisz w niej powinno być sprawne ogrzewanie, lodówka, kuchenka gazowa i przedsionek, ale trzeba sporo czasu poświęcić aby znaleźć, a może i koledzy podpowiedzą , może mają na oku.

Opublikowano
Jak sądzicie, uda się coś takiego znaleźć??

Dać to pewnie się da, ale po sezonie miałbyś większe szanse :hop1:

Opublikowano

Tak, wiem trochę późno się za to zabrałem. Ale szczerze mówiąc to mam już trochę dość kiszenia się piąty rok pod maniotem i bycia zdanym na łaskę lub niełaskę pogody...

Opublikowano

Ja i moja rodzinka też jeżdziliśmy parę lat pod namiot,i było super.Ale jak wiadomo z wiekiem człowiek staje się wygodniejszy i dwa lata temu będąc pod namiotem zaczęliśmy dojrzewać do poprawienia swojego statusu.mieliśmy działkę ogrodniczą ale dzieciaki nie chciały już tam jezdzić.

Zapadła decyzja o sprzedaży działki i kupnie przyczepy.Mieliśmy 5.000 i to musiało wystarczyć.Szukaliśmy około miesiąca , ale myślę że się udało.Znależliśmy przyczepkę z ogrzewaniem.lodówką,kuchenką i przedsionkiem .dwoma oddzielnymi spaniam(jedno oddzielane drzwiczkami)a do tego łazienka fakt że tylko z umywalką ale jest to osobne pomieszczenie.Całość bez dyszla 4,2 m.

Dlatego myślę że przy waszym budżecie nie będzie wiekszego problemu ze znalezieniem budki spałniającej wasze wymagania.

POWODZENIA :hop1:

Opublikowano

Ja też nie miło wspominam ten komis, nie tak dawno dzwonił do mnie właściciel tego komisu po przeczytaniu postu na temat tego komisu ( dowiedział się od kogoś z tego forum) i mam nadzieje ze inaczej będzie już w tym komisie.

Opublikowano
Ja też nie miło wspominam ten komis, nie tak dawno dzwonił do mnie właściciel tego komisu po przeczytaniu postu na temat tego komisu ( dowiedział się od kogoś z tego forum) i mam nadzieje ze inaczej będzie już w tym komisie.

taaaa? no ciekawe...ja przed majowka mam dzwonic w sprawie lapki do rowerow...moj ojciec to ma cisnienie jak wspomni sobie pobyt u niego

Opublikowano

Nie wiem co macie do gościa z firmy tanikemping -przypuszczam że uzasadnione pretensje, ja ze swego ogródka wrzucę coś ciekawego Jakiś czas temu znalazłem na gratce ogłoszenie o przyczepie jak z bajki-tabbert stosunkowo młody jak na nasze warunki, w stanie idealnym,bezwypadkowy itp,itd.Po rozmowie z właścicielem wsiadłem w auto, podjechałem pod bankomat,przejechalem 510 km w jedną stronę a na miejscu totalna porażka,marka i rocznik ok,cała reszta to tragedia-przyczepa po dużej katastrofie ,naprawiona niechlujnie o czym nie było mowy ze strony właściciela.Cena to 4900.Adrenalinka tak mi skoczyła że bez postoju wruciłem do domu -kolejne 510km.Z tej historii wynika następujący wniosek - cudów nie ma, jak coś jest w stanie do użytku to musi kosztować normalne pieniążki,dlatego ludzie naiwni podobni mnie nie wierzcie w super okazje-zawsze jest to super porażka. Najciekawsze zostawiam na koniec , tą samą przyczepę znalazłem na allegro w takiej cenie jak widać- kupił ją handlarz i szuka naiwnych-nic dodać ,nic ująć.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1124892