Skocz do zawartości

HOBBY de Luxe 1993r z przedsionkiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyczepa HOBBY de Luxe 1993r z przedsionkiem 5 osobowa. Przyczepa sprowadzona z Holandii w marcu 2008r. Jestem jej pierwszym właścicielem. Przyczepa sucha bez wypadkowa bardzo zadbana bez przykrych zapachów.

Dane techniczne:

- HOBBY de Luxe + przedsionek

- rok produkcji 1993

- data pierwszej rejestracji w POLSCE marzec 2008

- masa własna 678 kg

- DMC 1050 kg (dopuszczalna masa całkowita)

- długość wnętrza 3,85m

- długość z dyszlem 5,40m

- szerokość wnętrza 2,05m

- wysokość wnętrza 1,90m

- wysokość zewnętrzna 2,40m

- wymiary tylnego miejsca do spania 1,45 x 2,05

- wymiary przedniego miejsca do spania 1,15 x 2,05

- wymiary podłogi przedsionka 2,70 x 4,30

Wyposażenie:

- dwa osobne spania, z czego jedno przegradzane kotarą

- spanie 3 + 2

- kuchenka gazowa 3 palnikowa na gaz

- umywalka z doprowadzoną wodą

- lodówka zasilana 12V / 220V lub GAZEM

- ogrzewanie gazowe

- oświetlenie 12V lub 220V

- przetwornica prądu

- w oknach roletki + moskitiery

- okna otwierane

- szyby atermiczne

- zbiornik na wodę z pompką elektryczną

- butla gazowa 5 kg

- koło zapasowe ( nowe jeszcze z metką)

- hamulec najazdowy

- koło podporowe

- przedsionek

Opublikowano
- wymiary tylnego miejsca do spania 1,45 x 2,05

- wymiary przedniego miejsca do spania 1,15 x 2,05

- spanie 3 + 2

ROBICAR, naprawdę spaliście na takich wymiarach w 5 osób? Moje duże spanie jest takie samo i nie wyobrażam spania we 3 :ok:

Wg mnie Twoja budka jest 3 osobowa (jako dla dorosłych).

Poza tym budka ładnie się prezentuje :] Czyściusieńka aż miło :ok:

Muszę dla swojej Ani pokazać ten koszyczek z kwiatkami - dodaje to uroku :ok:

ROBICAR, a szukając nowej budki zamierzasz zmienić auto?

Pozdro! :hop1:

Opublikowano
ROBICAR, naprawdę spaliście na takich wymiarach w 5 osób? Moje duże spanie jest takie samo i nie wyobrażam spania we 3

:ok: w zeszłym roku mieliśmy gości 3 noce i na tym większym 1.45 x 2.05 spały nawet 4 osoby w wieku od 15 do 33 i to same „ szczupłe laski” :hop1:

Wg mnie Twoja budka jest 3 osobowa (jako dla dorosłych).

Tak podaje producent i to jeszcze zależy, jakich gabarytów są te osoby, ale powiem, że według mnie to na tym większym spokojnie 3 szczupłe lub 2 większych gabarytów osoby dorosłe. Na tym mniejszym spaniu to 2 szczupłe lub jedna o bardzo dużych gabarytach osoba dorosła.

ROBICAR, a szukając nowej budki zamierzasz zmienić auto?

Auto to już zmieniłem i pewno do wyjazdu zmienię jeszcze nie jeden raz ( poza warsztatem jest to moja druga działalność). Docelowe auto do przyczepy ma być VW-4 Multiwan 7 osobowy. Ma on służyć również jako mini kamper. Z poszukiwaniem dobrej T-4 to jak z szukaniem dobrej przyczepy, ale zaznaczam, że nie pozbywam się przyczepy, bo musze tylko chcę zmienić na większą, bo takie było wcześniejsze założenie, lecz nie było takiej a ta, którą kupiłem grzechem byłoby jej nie kupić z powodu jej, że tak powiem super stanu.

Pozdrawiam :ok:

Opublikowano
według mnie to na tym większym spokojnie 3 szczupłe lub 2 większych gabarytów osoby dorosłe. Na tym mniejszym spaniu to 2 szczupłe lub jedna o bardzo dużych gabarytach osoba dorosła.

W sumie masz tu rację - ja patrzyłem pod swoim kątem :ok: Szpupła laska to ze mnie nie jest :hop1:

VW-4 Multiwan 7 osobowy.

To już jest kawałek holownika - możliwości spore :ok: Powodzenia w poszukiwaniach :ok:

Opublikowano

ROBICAR, super przyczepka i super utrzymana i pewnie nie będzie kłopotu ze sprzedażą , coś takiego poszukiwałem jesienią ubiegłego roku , ale znów zdecydowałem się na salonkę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
coś takiego poszukiwałem jesienią ubiegłego roku , ale znów zdecydowałem się na salonkę.

Miałem na „oku” w Holandii większą Hobby (z łazienką tak jak chciałem), ale była to salonka tak, więc rodzinka skutecznie mi to :slina: z głowy :bzik: . Dzisiaj stwierdzam, że słusznie :pub: , bo przy składzie 2 + 2..nastolatek to wielkie nieporozumienie.

Opublikowano
Dzisiaj stwierdzam, że słusznie , bo przy składzie 2 + 2..nastolatek to wielkie nieporozumienie.

U mnie przy skłądzie 1+1 by to nie przeszło :bzik::slina:

Opublikowano
Dzisiaj stwierdzam, że słusznie , bo przy składzie 2 + 2..nastolatek to wielkie nieporozumienie.

Tatusiu czasami jednak warto posłuchać córek :hop1:

Opublikowano

ROBICAR, a powiedz mi kiedy u ciebie kończą się wakacje. Może przed moimi ?