Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę zabezpieczyć łóżko francuskie aby w nocy dziecko mi z niego nie spadło, no i ja również bo bardzo się kręcimy. O ile o siebie się nie boję o tyle o dziecko bardziej.

W zeszłym sezonie zastawialiśmy wolną krawędź poduszkami z części banana, jednak można się udusić, bo wtedy powietrze ma marną cyrkulację. W tym roku koniec z prowizorką - czy macie w tym temacie jakieś doświadczenia, oczywiście zabezpieczeniem łóżka nie prowizorkami :hmm:

Myślałam o zgięciu barierki o takich na przykład, jednak trzeba je będzie wygiąć w banana, bo łóżko jest na krawędzi okrągłe i już wtedy powstanie mega grzmot, którego nie będzie gdzie schować.

post-74887-imported-ded90138-5c36-4fa8-921c-14c0b9447aba_thumb.jpg

post-74887-imported-b9f5c4e1-5225-472e-82c2-b28f1e1f6ff9_thumb.jpg

Opublikowano

Ja używałem podobnej barierki do zabezpieczenia łózka piętrowego. Podczas użytkowania pojawiły się jednak problemy, i barierka wylądowała na śmietniku (dosłownie na Allegro):

-barierka miała mocowanie pod materac, który był wpuszczony ok 8 cm w łózko co dawało efekt podnoszenia materaca po próbie otwarcia

-sam mechanizm otwierania miał zabezpieczyć przed niezamierzonym otwarciem przez dziecko, jednak przed nami też stawiał skuteczny opór

-brak możliwości otwarcia jedną ręką

Jeśli konstrukcja łóżka umożliwia montaż barierek proponował bym patent z barierkami mocowanymi na prowadnicach, w dzień opuszczanych w nocy podnoszonych i blokowanych. Może na prowadnice nadały by się takie kulkowe

prow.jpg

Opublikowano

Bigl - to dobry pomysł z siatką, martwi mnie jednak dziurawienie ścianki od łazienki i kuchni aby ją jakoś przymocować - tu mam zagwostkę.

mymlon - o ważne info z tymi barierkami pod materac - dziękuję. Najbardziej myślałam właśnie o nich, żeby nic nie dziurawić ale chyba tak się nie da. Możesz coś bliżej o tych prowadnicach napisać?

Opublikowano

U mnie w adri jest mocowana siatka w łózku piętrowym, na dodatek orginalnie. do wgladu w warce jak to jest zrobione

greg

Opublikowano

Dwie propozycje wydają się ciekawe.

1 - podoba mi się system mocowania jednak problem z wymiarem Siatka Rover http://www.allegro.pl/show_item.php?item=590129979

2. Ta ma dobry rozmiar ale mocowanie gorsze Siatka rozmiar L - http://allegro.pl/item586590998_siatka_do_bagaznika_samochodu_pozioma_rozmiar_l.html

Opublikowano

Serdecznie dziękuję mymlon i AKISSJG jest jeden problem, bo łóżko francuskie w części, gdzie nie ma ścian jako swoje organicznie jest półokrągłe. Można więc tylko albo kupić barierkę metalową i ją wygiąć do kształtu (łatwiej powiedzieć) lub właśnie coś rozciągnąć. Myślałam, że może producenci wpadli też na jakiś pomysł dedykowany do takich łóżek, tylko ja jestem w lesie i nic o tym nie wiem :hmm:

Bardzo dziękuję, bo każda propozycja mile widziana :ok:

Opublikowano

:ok: Sprawdz oferte firmy elcamp kraków tel 0122769006

Poproś o katalogi DUŻO fajnych rzeczy tam znalazłem :hmm: