Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem pojazd BUERSTNER VENTANA 480 TK avangarda- u znanych sprzedawców w Kutnie(Centrum Campingowe)

DMC przyczepy to -1300kg.

Masa własna 960kg.

Ładowność 340kg.

Kraj producenta -Niemcy.

Kraj poprzedniej rejestracji-Holandia.

Przyczepa wyposażona w:

-Stabilizator jazdy AKS 1300

-bojler truma , ciepła/zimna woda

-Ogrzewanie z nadmuchami

-lodówkę

-toaletę chemiczna

-łózko piętrowe

-duży szyber-dach

-prawdopodobnie 2 przedsionki ( jeszcze nie miałem okazji sprawdzić ale na 1 jest za dużo gratów)

-ogólny stan techniczny jest wzorowy :hmm:

Holownik- Toyota Avensis 2.0TD (90Ps), auto radzi sobie z Ventaną zadziwiająco dobrze;)

Powiem szczerze, że nie widzę różnicy pomiędzy holowaniem poprzedniej przyczepy tj Niewiadów N126N a obecnej.

Do prędkości 100km/h odczucia są identyczne, natomiast powyżej tej prędkości Toyota z Vantaną na haku ma problemy z dalszym napędzaniem się;)Zestaw prowadzi się bardzo stabilnie i pewnie( to chyba zasługa zawieszenia przyczepy ALKO i stabilizatora.

N-ka pomimo przerobionego zawieszenia na resory amory i stabilizator przechyłu nie może sie równać:ok:.

post-74647-imported-bb18dd06-e2d1-4cff-9d33-3bca6b8fe99f_thumb.jpg

Porównanie:

post-74647-imported-21fc6087-d22a-4ff5-950d-977fc9e84eb6_thumb.jpg

post-74647-imported-5c1e7f4b-6c7b-4cdf-a7f4-ca362148a6c3_thumb.jpg

post-74647-imported-13a72131-74dd-44d9-971a-efc31fa8e0d4_thumb.jpg

post-74647-imported-2e60dc7a-3714-4c49-8f9d-b81bb54d101f_thumb.jpg

post-74647-imported-9076486d-f138-4663-92d2-7b9dded45f1f_thumb.jpg

post-74647-imported-0843fad4-4ecb-485d-9172-7653deae36fd_thumb.jpg

Opublikowano

Ładna przyczepka GRATULUJE i oby sie dobrze sprawowała na wyjazdach . Podoba mi się ten szyberdach .

Opublikowano

Uau, gratulacje! :hmm:

Oby dobrze się sprawowała!

p.s.: ona ma gładkie ściany, czy to na zdjęciach tak się wydaje?

Opublikowano

Gratuluje zakupu :hmm: Szyberek fajny jest. Ma on roletkę by zaciemnić całkowicie? Cyknij jego fotkę :ok:

Opublikowano

Szyber jak i reszta okien posiada roletę i moskitere, w drzwiach wejściowych moskitera;)

Szyber otwiera sie na bok za pomocą siłownika i jest naprawdę duży;).

Opublikowano

przemo2.0td, moje gratulacje fajny zakup :bzik:

Odnośnie okna dachowego to najprawdopodobnie masz HEKI II w bezchmurną noc leżysz sobie i oglądasz gwiazdy :hop1:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam

Zakupiłem pojazd BUERSTNER VENTANA 480 TK avangarda- u znanych sprzedawców w Kutnie(Centrum Campingowe)

Jak z perspektywy czasu oceniasz ten komis ? Warto sie do nich wybrać ?

Pozdrawiam

Jacekwwa

Opublikowano

Z perspektywy czasu wydaje mi się , ze maja duży wybór i szrotów strasznych nie biorą jak w wielu innych komisach w których widziałem przyczepy.

Powypadkowych nie widziałem tam.

W większości komisów przyczepy są niestety z wypożyczalni co odbija się na stanie ogólnym( meble itd.) w tym nie wiem ale po środkach nie zauważyłem aby były bardzo zmęczone.

Dodatkowo jest plusik bo nie ograbiają przyczep z wyposażenia w mojej były 2 przedsionki(1 to Isabella ;) +daszek i chyba altana jeszcze nigdy nie rozłożyłem wszystkiego.

Ja zajechałem tam przejazdem i akurat chwile przed przytargali moja z Holandii i porostu po oględzinach tak jak stała po tych 1kkm i kilku tel zaklepałem ją choć nie miała dokumentów.

Mozna a nawet trzeba sie potargować.

Oglądałem wcześniej oczywiście wiele przyczep w różnych miejscach ;) i różnych firm ale 5 osobowej w masie 1300 to sporadyczne egzemplarze.

Odebrałem ja po miesiącu jak zadzwonili, że są papiery.

Z tego co musiałem naprawić po zakupie( oczywiście liczyłem się z tym, że będzie coś do zrobienia-> pamiętaj ,że ktoś sie pozbywa tego sprzętu i powód na 100% jest; tylko trzeba zapytać ile będzie kosztowało przywrócenie do stanu w miarę fabrycznego ):

-pęknięty bojler Truma-240pln obudowa

-nie działała spłuczka wc - bezpiecznik;)

-podczas silnego deszczu w jednym narożniku okna dachowego Heki malutki przeciek-sikalfix 30pln

-zardzewiałe palniki-czyszczenie 0pln

Któryś z kolegów z forum oglądał tam takie tańsze przyczepy i już nie było tak kolorowo były i zawilgocone narożniki wiec komis jak komis ale wybór jest duży i przy okazji na pewno warto zajechać, poza tym masz w miejscowości Piątek drugi komis prawie po drodze ze stolicy;)

Tam droższe przyczepy i z tych co oglądałem to 100% wypożyczalnia dużo Hobby i dużo powypadkowych( naprawianych poszyć dyszli itd) ale jakoś po oględzinach zraziłem sie do tej firmy.

Pozdrawiam