Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,szukam taką bądz podobną podstawke do tv lcd ,może ktoś wie gdzie taki uchwyt kupic bądz może ma niepotrzebny,było by miło bo już nie wiem gdzie szukać, przeszukałem cały internet i takiego nie znalazłe.

pozdrawiam

post-74390-imported-a7091b49-0f08-458f-bed0-afaaa38549f9_thumb.jpg

Opublikowano

Twój telewizorek to wypasik mój ma 9 albo 10 cali mały wypierdek przy twoim,heee ponoć te stojaki od 10-do 32 cali do mojego są za duże,może jakiś wieszak do kolumn? w końcu tv ma zawisnać w przyczepce a nie stać

ps panowie antenę satelitarną chce wstawiać w miejsce kółka manewrowego,bedzie stabilnie i mocno.jaka srednica rurki musi być, a może jakieś propozycje ?(tależ bedzie 60cm)

:ok:

Opublikowano

max1978, ja mam TV 10,5 cala a tą stronkę podrzuciłem , bo tam są telefony :ok: , nie ma już w ofercie tego TV co u nich kupiłem , bo to było rok temu , ale dokupiłem kartę TV do laptopa i mogę na większym ekranie oglądać 15,4 cala , choć myślę o TV podwieszanym do sufitu 15 lub 17 cali .

Opublikowano

no nic trzeba bedzie jutro do nich zadzwonić,ale prosze o dalsze propozycje :ok:

duży telewizor fajna sprawa,ale te od cali ciągna min 35vat troche sporo jak nie ma podłączenia do 230v

a mój 10 ciągnie 9v tak mi pokazał miernik,heee

Opublikowano

W ubiegłym roku mocowałem antenę TV w kole manewrowym i było oki , ale na drągu drewnianym :ok: z lasu dopasowałem, jesienią zmieniłem budkę i zamontowałem anteną sat na dachu ustawianą z przyczepki wszystko to znajduje się w szafie.

Jak interesuje Ciebie takie rozwiązanie podrzucę link , to na forum opisywałem

Opublikowano

Wiem widziałem i czytałem, super sprawa,ale narazie to nie ten przedział cenowy,żona by nie byla pocieszona jak bym powiedział,ze na tv do przyczepki potrzebuje wydac 1500zł,heee,

może troche na partyzanta będzie,ale całośc wyjdzie ok 100zł a nie 1500,ale dzieki za propozycj

ps dekoder mini juz kupiłem :ok:

Opublikowano

max1978, fakt cena tej antenki sporo podskoczyła , ja ją kupiłem za ciut ponad 1 000 zł jesienią , teraz też bym chyba tyle nie wydał .

Opublikowano
ps panowie antenę satelitarną chce wstawiać w miejsce kółka manewrowego,bedzie stabilnie i mocno.jaka srednica rurki musi być, a może jakieś propozycje ?(tależ bedzie 60cm)

ja proponuje wykorzystanie stojaka (trójnóg) do lamp halogenowych, koszt w leroy merlin ok 45 pln. stabilnie stoi. poza tym możesz postawić go gdziekolwiek będziesz potrzebował. na początku montowałem satkę przy dyszlu ale kilkukrotnie był problem bo akurat w tym miejscu nie moglem złapać satelity (drzewa), będzie też czasami potrzebny na tyle wysoki maszt żeby wystawał ponad budkę. poza tym wyprowadziłem sobie końcówkę od kabla przez gniazdo do którego podpina się 220V do przyczepki, także przy okazji mam porządek z kablami w środku, no i obowiązkowo z 25 metrów przewodu antenowego... bo zawsze znajdzie sie coś co akurat musi zasłaniać

post-74405-imported-f517e684-5be5-4944-baf6-96c13ea0914e_thumb.jpg

Opublikowano

mądry pomyśł tylko jak zachowuje sie taka antena na statywie w czasie wiatrów 60czasza plus wiatr to może odlecieć,a jak wiadomo minimalne poruszenie i obraziu niet (trzeba by to było jakos mocować)

Opublikowano

max1978, można dodatkowo linkami namiotowymi i śledzie , ja jak wyżej pisałem miałem w kole manewrowym , ale przyszedł wiaterek i obrazu niet , więc wystarczyła jedna linka i śledź , nie wiem czy przy tym statywie nie bedzie potrzeba dwóch linek.

Opublikowano
nie wiem czy przy tym statywie nie bedzie potrzeba dwóch linek.

teraz jak stawiam statyw to mocuję go za pomocą 2 szpilek i to w zupełności wystarcza, sprawdziło się teraz na słowacji a czasami nieźle wiało i w chorwacji a stałem w odległości 5 m w linii prostej od brzegu. jak Yugo przyszło to przedsionka sie trzymałem żeby nie odfrunął ale z satelitą bez problemu. także mecz w tv, piwko w kuflu i się trzymałem rurek :ok:

Opublikowano

a 3,3 A to ile vat? nie 33? nie znam sie , :ok: odrazu sie przyznaję

Opublikowano
panowie antenę satelitarną chce wstawiać w miejsce kółka manewrowego,bedzie stabilnie i mocno.jaka srednica rurki musi być, a może jakieś propozycje ?(tależ bedzie 60cm)

:ok:

max1978 Te objemki do kół wsporczych lub manewrowych to mają dwie średnice 38mm i 48mm.

Musisz zmierzyć jaka jest średnica w Twojej przyczepie.