w79 Posted August 9, 2020 Tak, ale zagęszczenie się zwiększa. Myślę że z 20 - 30% spokojnie wolnych miejsc. Wracam za 2 tygodnie i boję się że we Włoszech już będzie gorzej. Co prawda zwiększyli rygor np. jest tylko jedno wejście na basen ale widać rozluźnienie wśród ludzi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dorcorax Posted August 11, 2020 Pra prawie całe zajęte, straszne tłumy, pracownicy trzymają reżim, goście niezbytWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted August 11, 2020 W dniu 7.08.2020 o 15:06, dudek_t napisał: Wczoraj wjechalem do ITA. Po drodze bardzo mało przyczep, kamperów. W porównaniu do lat ubiegłych w zasadzie nie widac ich na drodze. Zadnych korków, totalnie luźne autostrady. W Toskanii na wybrzeżu 99% osób to włosi. Trochę w głąb lądu jest trochę osób z zagranicy ale bardzo mało Niemców. Na kempingu w zasadzie tylko Holendrzy. Poza maseczkami w pomieszczeniach - zero oznak wirusa. Jutro jadę na Gargano, obstawiam że tam spotkać rejestracje z poza włoch to będzie jak trafić trójkę w totka. Tomek, ja kręciłem się przez weekend po Polsce, powiedzmy wzdłuż południowej granicy i po a1, spotkałem tyle kamperów i zestawów, że nie szło tego zliczyć. Znaczna część ludzi ciągnie na południe lub wraca po A1 ale i na lokalnych drogach ruch duży. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted August 11, 2020 32 minuty temu, maarec napisał: Tomek, ja kręciłem się przez weekend po Polsce, powiedzmy wzdłuż południowej granicy i po a1, spotkałem tyle kamperów i zestawów, że nie szło tego zliczyć. Znaczna część ludzi ciągnie na południe lub wraca po A1 ale i na lokalnych drogach ruch duży. ale za granice dużo ludzi się boi jechać i zostają w kraju. kempingi i pola namiotowe w Polsce w popularnych miejscach przeżywają oblężenie większości namiotów na półkach w Decatlonie brak, trzeba zamawiać przez internet, tego jeszcze nie było. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted August 11, 2020 1 minutę temu, Suzu4x4 napisał: ale za granice dużo ludzi się boi jechać i zostają w kraju. kempingi i pola namiotowe w Polsce w popularnych miejscach przeżywają oblężenie większości namiotów na półkach w Decatlonie brak, trzeba zamawiać przez internet, tego jeszcze nie było. dokładnie, dlatego podróżując po Polsce szukam nowych campingów, pól biwakowych i innych nieodkrytych miejsc. Aktualnie idzie to sprawnie, branża bardzo się rozwija Quote Share this post Link to post Share on other sites
dorcorax Posted August 12, 2020 More wiem czy pytanie do tego działu, ale spróbuję.W sobotę niestety czas nam wracać. Fajnie byłoby jechać na noc. Tylko co zrobić z przyczepa od 12,kiedy mamy się wymeldować? Macie jakieś pomysłyWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
JaGrab3 Posted August 12, 2020 2 minuty temu, dorcorax napisał: More wiem czy pytanie do tego działu, ale spróbuję. W sobotę niestety czas nam wracać. Fajnie byłoby jechać na noc. Tylko co zrobić z przyczepa od 12,kiedy mamy się wymeldować? Macie jakieś pomysły Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Przedłuż pobyt do wieczora.... mnie to kosztowało połowę stawki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Łza Włóczynutka Posted August 12, 2020 (edited) W rejonie Gardy i Alpach Zachodnich kempingi zarypane na 100%. Nad Gardą mieliśmy szczęście i dostaliśmy ostatnią wolną parcelę. Potem pojechaliśmy w Alpy na zachód od Torino: Dwa campy zamknięte z powodu covida, trzeci otwarty ale oczywiście zarypany w 100%, nie ma miejsc, musieliśmy dzikusować. We Francji podobnie. Edited August 12, 2020 by Łza Włóczynutka (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZdzislawW Posted September 12, 2020 Jestem drugi tydzień w Caorle obłożenie 70% Pogoda piękna ,nie czuć coronawirusa . Quote Share this post Link to post Share on other sites