Skocz do zawartości

Adria

Sandol

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Adria już od kilku ładnych lat robi przyczepy nie odbiegające od innych "zachodnich". Pamiętaj,że ramy, urządzenia najazdowe, lodówka, piecyk, okna, szyberdachy, są praktycznie takie same we wszystkich modelach. Problemy były ze starszymi modelami, a Ty planujesz w miarę świeżą.

Witaj. Byłem kiedyś właścicielem drugiej mojej przyczepki którą była Adria.Była to przyczepka typu 305SL rok produkcji 1983r.była ona 3 osobowa a z wnukami spaliśmy w czwórkę a nawet w piątkę. Była ona na tamte czasy dużo lepsza niż nasza polska.Tak jak napisał mymlon dziś już przyczepki są inaczej wykonywane, wyposażone i można i jest w czym wybierać.( ale jak się chce kupić to ciężko znaleźć tą jedyną). Musisz wiedzieć jaka musi być duża i w co ma być wyposażona. A co do rocznika i ceny musisz popatrzeć w jakich cenach można znaleźć je w ogłoszeniach.

Wielkie dzięki za odpowiedz na mój post!

Do dnia dzisiejszego byłem niepewny co do Słoweńskiej Adri

Teraz nawet mnie przekonało że chyba jednak zainwestuje w nią

Czytałem na jakimś forum że Adria to tandeta przez to właśnie prosiłem o opinie na jej temat!

Co do fotki to na dzień dzisiejszy nie posiadam, ale w sobote wybieram się po nią

byłem już wczesniej zobaczyć czy jest ok

Nie znam modelu ale troszeczke ją opisze to może coś pomoże.

Rok 1997 cena była 12000pln zbiłem do 10000pln

Jedno spanie trzy osbowe,łazienka z prysznicem,ciepła woda,żaluzje moskitery,wc opróżniane z zewnątrz,oczywiście hamulec najazdowy,nie jestem pewny co do stabilizatora jazdy zapomniałem sprawdzic podobno jest ale czy to prawda dowiem się w sobote, Sprawdzałem podwozie wyglądało dobrze żadnych dziwnych spawów itp.

Rok 1997 cena była 12000pln zbiłem do 10000pln

Przyjrzyj się jej dokładnie, bo cena wydaje się aż nadto atrakcyjna. Zadbane przyczepy z początku 1990 roku w takich cenach się kupuje. W zeszłym roku ja tak kupiłem, niedawno mój znajomy.

Co do jakości adrii to nie mam za wysokiego zdania o tej marce. Być może z nowszymi lepiej, ale starawe często były pognite.

Dokładnie przyjrzyj się ewemtualnym zaciekom, itp. Ale jak będzie wszystko OK to nie ma co się uprzedzać do marki.

Jest dokładnie tak, jak mówią szary i wir

wcale bym nie odrzucał opinii z tego drugiego forum, że adria ma dość niską jakość, bo jest w tym jakieś ziarnko prawdy. O ile dobrze kojarzę, to te przyczepy są wrażliwe na polskie drogi, więc łatwiej powstają nieszczelności, które prowadzą do gnicia szkieletu.

Nie ma rady- trzeba sprawdzać (zwłaszcza przy takiej cenie), a powinno być dobrze! :nono: