Skocz do zawartości

Knaus Azur 4205 - 1984r

kartrait

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z obietnicą w wątku z powitaniem przedstawiam kilka fotek świeżego nabytku :bzik:

- DMC 900kg

- ogrzewanie z nadmuchem

- kuchenka, lodówka

- łazienki i WC brak (tak jak chcieliśmy :D)

Na razie żadnych przeróbek nie ma, z niecierpliwością czekam na cieplejsze dni. Na pewno będę chciał całe oświetlenie przerobić na 12V, aby nie musieć korzystać z 220V na kempingach...

Holownik to tak jak w profilu Felicia 1.3, na razie tylko krótka trasa przez Wrocław, z pustą przyczepą, ale widać że będzie ok... :look:

Wady i zalety pewnie po jakimś krótkim majowym weekendzie... Na razie stoi cierpliwie i czeka, niech ta zima się już kończy!! :D

I kilka fotek:

knaus01.JPG

knaus03.JPG

knaus05.JPG

knaus06.JPG

knaus07.JPG

knaus08.JPG

knaus10.JPG

łazienki i WC brak (tak jak chcieliśmy

Po pewnym czasie napewno zechce się kibelka :D My też pocżatkowo się zapieraliśmy, a teraz prawie nie korzystamy z toalet publicznych :look:

Knausik sympatyczny :bzik: Niech dobrze służy.

Felcia troszkę odczuje budę po załadowaniu ekwipunkiem, ale spokojnie dojedzie :D

Zapraszamy na zlocik majowy do Warki!!!

ho, 2k euro (już z przeglądem polskim, tłumaczeniami itp...) jeszcze tylko OC i zarejestrować :bzik:
czyli kolo 9 tys pln??

Taka była cena w PLN. Jednak z uwagi na trochę oszczędności w euro dogadałem się na taką formę płatności :look:

• 1 miesiąc temu...

Knausik przeszedł w końcu gruntowne mycie, przynajmniej od zewnątrz, na środek zbrakło czasu... Po wejściu na drabinę wyszedł zresztą niezły babol, okazało się że kominek od wyciągu kuchennego rozpada się w rękach (strasznie tandetny materiał, kominek od trumy i wylot masztu antenowego w stanie idealnym) lada moment zaczął by cieknąć, zresztą po myciu dachu trochę wody wpadło. Szybka decyzja, gotować w przyczepie nie miałem zamiaru, a już tym bardziej tak żeby wyciągu używać, więc zdemontowałem całość, ze starego klosza od świetlówki wyciąłem ładny kwadracik i przykleiłem na dziurę w dachu dokłądnie obsilikonowując dookoła. Jako że łatka przeźroczysta zyskaliśmy ekstra oświetlenie szafki nad kuchenką :ok: Dodatkowo z tego samego materiału zrobiłem osłonę na cały panel sterowania kuchenką i lodówką żeby dzieci nie korciło... :ok:

A myłem myjką ciśnieniową, ciśnienie ustawione na ok 60barów i środkiem do mycia aut ciężarowych w odpowiednim rozcieńczeniu :ok:

Jeszcze okazało się że jednak nie mam światła przeciwmgielnego, ale po przeanalizowaniu wątku na ten temat, przyczepa ma pierwszą rejestrację w roku 1984, na razie nie zawracam sobie tym głowy... :hop1:

jeszcze przed myciem

post-78970-imported-eed8b825-4663-4894-9aea-bad9cc0d12ec_thumb.jpg