Jump to content
Artur Drewniak

Mover Enduro EM 303 problem

Recommended Posts

Artur Drewniak

Witam,

To jest mój drugi post na forum po przywitaniu :)  Może ktoś z forumowiczów będzie mógł mi pomóc. Po wyjęciu akumulatora z przyczepy na zimę i jego ponownej instalacji teraz mover nie chce ruszyć. Po włączeniu pilota wszystkie wskaźniki migają oraz pilot wydaje się z siebie ciągły dźwięk. Próbowałem resetu i ponownego parowania pilota z centralką według instrukcji ale bezskutecznie. Mover jest nowy i był zakładany w zeszłym roku przez dealera przyczepy. Niestety obecnie brak kontaktu z dealerem... :( Może ktoś może coś poradzić co może być przyczyną i lub polecić jakąś osobę/serwis tego typu movera w Warszawie? Z góry dziękuję :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Enek

A jaki jest stan baterii w pilocie? Może warto je wymienic?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
ed

Nie wiem jak parowałeś swój zestaw. Spróbuj tak: Włącz zasianie centralki i w przeciągu 10 sek. naciśnij przycisk zasilania na pilocie. Tak u mnie działa parowanie - też mam Enduro. Może baterie w pilocie są do wymiany?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Artur Drewniak

Bateria nie była wymieniana od nowości. Mover był montowany w maju 2019 roku jako fabrycznie nowy. Data na baterii jest 06.2019 więc może to jest data ważności... Chociaż według instrukcji gdy bateria w pilocie jest słaba to powinna migać kontrolka baterii a nie wszystko....  Ale spróbuję wymienić baterię

dziękuję

2 minuty temu, ed napisał:

Nie wiem jak parowałeś swój zestaw. Spróbuj tak: Włącz zasianie centralki i w przeciągu 10 sek. naciśnij przycisk zasilania na pilocie. Tak u mnie działa parowanie - też mam Enduro. Może baterie w pilocie są do wymiany?

Według instrukcji na centralce trzeba wcisnąć reset a potem na pilocie wcisnąć razem przycisk do przodu i do tyłu i przytrzymać min. 3 sekundy...

Nic to nie dało. Jestem laikiem i być może robię coś nie tak...

W "rozwiązywaniu problemów" z instrukcji nie ma opisanej takiej opcji co pokazuje mój pilot (wszystko na raz) ;)

Spróbuję zrobić jak mówisz. Dziękuję.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ed
11 minut temu, Artur Drewniak napisał:

Bateria nie była wymieniana od nowości. Mover był montowany w maju 2019 roku jako fabrycznie nowy. Data na baterii jest 06.2019 więc może to jest data ważności... Chociaż według instrukcji gdy bateria w pilocie jest słaba to powinna migać kontrolka baterii a nie wszystko....  Ale spróbuję wymienić baterię

dziękuję

Według instrukcji na centralce trzeba wcisnąć reset a potem na pilocie wcisnąć razem przycisk do przodu i do tyłu i przytrzymać min. 3 sekundy...

Nic to nie dało. Jestem laikiem i być może robię coś nie tak...

W "rozwiązywaniu problemów" z instrukcji nie ma opisanej takiej opcji co pokazuje mój pilot (wszystko na raz) ;)

Spróbuję zrobić jak mówisz. Dziękuję.

Przepraszam zapomniałem o przycisku reset po włączeniu zasilania centralki. Z tego co piszesz ten sam producent a kilka sposobów parowania.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Artur Drewniak
26 minut temu, ed napisał:

Przepraszam zapomniałem o przycisku reset po włączeniu zasilania centralki. Z tego co piszesz ten sam producent a kilka sposobów parowania.

Mój pierwszy problem na forum a już połowicznie rozwiązany... :)

UWAGA! Wymieniłem baterie w pilocie i cudownie przestał migać i wyć...! Jutro jadę do przyczepy zobaczyć czy rozwiązało to sprawę i mover zadziała..? 

Człowiek uczy się całe życie... Prosta rzecz a cieszy :)

Kocham to forum! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Artur Drewniak
21 godzin temu, ed napisał:

Przepraszam zapomniałem o przycisku reset po włączeniu zasilania centralki. Z tego co piszesz ten sam producent a kilka sposobów parowania.

Mój pierwszy problem na forum a już połowicznie rozwiązany... :)

UWAGA! Wymieniłem baterie w pilocie i cudownie przestał migać i wyć...! Jutro jadę do przyczepy zobaczyć czy rozwiązało to sprawę i mover zadziała..? 

Człowiek uczy się całe życie... Prosta rzecz a cieszy :)

Kocham to forum! 

 

Mover działa bez ponownego parowania z centralką. Pomogła wymiana baterii w pilocie na nową. Dziękuję za wszystkie porady :) Czasem najprostsza rzecz wydaje się najmniej oczywista.... :)

Pozdrawiam 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...