lbuster Posted October 15, 2020 1 godzinę temu, august831 napisał: na głupotę od marca też nie wynaleźli Proszę, nie używajmy takich słów, bo to broń dwusieczna Tak dla kontrastu: źródło Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted October 15, 2020 (edited) Brawo Wy za to co wyżej !! Tylko skoro to taka inna grypa którą można jabłkami wyleczyć to po co tak premier panikuje ?? https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-w-polsce-rzad-wprowadza-nowe-ograniczenia/sj4596d,79cfc2 ps A Karczewski na twiterze swoje mądrości ogłosił . Edited October 15, 2020 by Guest (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
danielpoz Posted October 15, 2020 3 godziny temu, august831 napisał: Wpadnę tu za dwa-trzy miesiące ... Czy to konieczne? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted October 15, 2020 50 minut temu, danielpoz napisał: Czy to konieczne? Rozumiem że forum jest tylko dla forumowiczów pierwszego sortu ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
filipert Posted October 15, 2020 6 minut temu, august831 napisał: Rozumiem że forum jest tylko dla forumowiczów pierwszego sortu ?? To forum jest karawaningowe a nie polityczne Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrs Posted October 17, 2020 W dniu 8.10.2020 o 22:24, danielpoz napisał: To można zrobić zawsze a śniegu jeszcze nie widać😏 Śniegu może nie ale temperatury zimowe się zrobiły... W samochodzie też już zmienię w niedługim czasie. Nie po to mam zimówki żeby jeździć na letnich czy tam całorocznych bo nie wiem w sumie jak te Hankooki są klasyfikowane. BTW. Jednak do listopada w domu nie wysiedzieliśmy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Łza Włóczynutka Posted October 17, 2020 (edited) o, to u nas na południu upał, chyba ze 3 stopnie cieplej było a tak w ogóle, to pada od 8 albo od 9 dni. Miała być druga Irlandia i jest ;D Edited October 17, 2020 by Łza Włóczynutka (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
lbuster Posted October 17, 2020 Godzinę temu, Łza Włóczynutka napisał: Miała być druga Irlandia i jest ;D No i masz czas, by oglądać TVP oraz TVN i nakręcać się w spiralę strachu. Podbudowując Was, jest szansa na ładny, przyszły "łikend". Tak więc wyłączamy telewizor i jazda w teren 👍 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrs Posted October 17, 2020 1 godzinę temu, Łza Włóczynutka napisał: o, to u nas na południu upał, chyba ze 3 stopnie cieplej było Łza... to u Was było nie ma złej pogody... są złe ubrania. A od wieczora mamy sąsiadów w namiocie. ps. dalej pada Quote Share this post Link to post Share on other sites
lbuster Posted October 17, 2020 Jeszcze chwila i zaczną się pozwy przeciwko Państwu. I to nie tylko w Polsce: https://m.cda.pl/video/5942252be?fbclid=IwAR2kavE4EDXcfCeC-WAyQ-aODpQL3T_cqnf-sAPqxcmiSL9V1fP7B_yqPnA Według mnie warto obejrzeć - i dla zastraszonych i dla anycovidowców. BTW. W Polsce umiera rocznie jakieś 400 TYSIECY osób, czyli miesięcznie powiedzmy 40 TYSIECY !!!!!!! Jaki procent czy promil to covidowcy??? Ludzie - proszę Was - poszukajcie innych informacji oprócz TVP i TVN Bo te media robią nas w .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
maarec Posted October 17, 2020 2 godziny temu, vrs napisał: Łza... to u Was było nie ma złej pogody... są złe ubrania. A od wieczora mamy sąsiadów w namiocie. ps. dalej pada Podlesice. Grzyby są? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek00 Posted October 17, 2020 Jeszcze chwila i zaczną się pozwy przeciwko Państwu. I to nie tylko w Polsce:https://m.cda.pl/video/5942252be?fbclid=IwAR2kavE4EDXcfCeC-WAyQ-aODpQL3T_cqnf-sAPqxcmiSL9V1fP7B_yqPnA Według mnie warto obejrzeć - i dla zastraszonych i dla anycovidowców. BTW. W Polsce umiera rocznie jakieś 400 TYSIECY osób, czyli miesięcznie powiedzmy 40 TYSIECY !!!!!!! Jaki procent czy promil to covidowcy??? Ludzie - proszę Was - poszukajcie innych informacji oprócz TVP i TVN Bo te media robią nas w ....Zwróć uwage, że jak tylko się pojawił temat tego pozwu zbiorowego przeciwko WHO to nagle WHO zmiękła rura i powiedzieli ze lockdowny jest zły, że covid ma śmiertelność na poziomie grupy itp. Zbieg okoliczności? Quote Share this post Link to post Share on other sites
lbuster Posted October 17, 2020 Ja mało czytam, więc mało wiem ☹ Masz jakiś link do tego? 5 minut temu, jacek00 napisał: WHO zmiękła rura i powiedzieli ze lockdowny jest zły Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slawka Posted October 17, 2020 (edited) 31 minutes ago, lbuster said: W Polsce umiera rocznie jakieś 400 TYSIECY osób Ja nie wiem czy w tym wszystkim chodzi o to, by się prześcigać w liczbach przypadków śmiertelnych w danej chorobie. Wydaje mi się, że z koronawirusem problemem jest niewydolność służby zdrowia. Za dużo osób w jednym czasie musi być hospitalizowanych. Dla zainteresowanych bardzo ciekawe statystyki, które pokazują m.in., w którym kraju jaka jest kondycja służby zdrowia https://covid19.healthdata.org/poland?view=resource-use&tab=trend&resource=all_resources. Są już dane historyczne i bardzo dobrze na tych wykresach widać moment, kiedy Szwecja zbliżyła się do maksymalnej liczby dostępnych łóżek i ile tysięcy łózek ICU (OIOM) zabrakło w Hiszpanii czy we Włoszech. To, co się obecnie dzieje w szpitalach jest jakimś absurdem. Ludzie, którzy wymagają hospitalizacji, planowanych zabiegów i operacji, mają być usunięci ze szpitali. Moja przyjaciółka, po wypadku na rowerze, ze złamanym udem, czekała na operację od poniedziałku do czwartku, bo COIVD i procedury. Przez nieumiejętne zarządzanie tematem sparaliżowano służbę zdrowia. Tylko to nie to samo, co mówienie, że koronawirus to ściema. Edited October 17, 2020 by Slawka (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
lbuster Posted October 17, 2020 7 minut temu, Slawka napisał: bardzo ciekawe statystyki Problem w tym, że zaczynają się one od lutego tego roku. Bardziej wartościowe by były z zakresu kilku lat 22 minuty temu, Slawka napisał: Szwecja zbliżyła się do maksymalnej liczby dostępnych łóżek To mi wygląda na połowę dostępnych łóżek a przewidywania na początek przyszłego roku to jak wróżenie z fusów (czerwona strzałka) 17 minut temu, Slawka napisał: ile tysięcy łózek ICU (OIOM) zabrakło w Hiszpanii No powiedzmy, że im zabrakło łóżek. Ale aktualna sytuacja i prognozowana jest OK Czyli chyba dobrze na tym wyszli, że nie mieli lockdown'u 10 minut temu, Slawka napisał: To, co się obecnie dzieje w szpitalach jest jakimś absurdem. Ludzie, którzy wymagają hospitalizacji, planowanych zabiegów i operacji, mają być usunięci ze szpitali. Moja przyjaciółka, po wypadku na rowerze, ze złamanym udem, czekała na operację od poniedziałku do czwartku, bo COIVD i procedury. Przez nieumiejętne zarządzanie tematem sparaliżowano służbę zdrowia. I to jest prawdziwy problem 8 minut temu, Slawka napisał: koronawirus to ściema Ja nigdy nie mówiłem, że koronawirus to ściema. Natomiast media i Państwa w wyniku masowej paniki zrobili z igły widły Testy na koronę to jest prawdziwa ściema !!! I na tej podstawie są wszystkie wątpliwości A dlaczego tak się stało, że zrobiono z igły widły, to już inny temat i o tym nie dyskutuję Quote Share this post Link to post Share on other sites