Skocz do zawartości

Hobby Clasic 10J

starykot

Rekomendowane odpowiedzi

przez ostatnie lata jeździłem z rodzinka Chateau Cantara 908. Byla to wspaniała przyczepka w idealnym stanie. wszystko oryginalne, i nigdy nie kombinowane. Szczelna sucha i pachnąca. Nie dawała mi szansy po majsterkować bo wszystko było w sam raz. Ale była to przyczepka 3 osobowa a rodzinka sie powiększyła o Michałka. Dwa sezony jeszcze daliśy rade w czwórkę, ale nie było to łatwe. Pszyszła kolej na zmiany, i w styczniu przyciągnąłem z Holandii tę Hobby. Na razie opróc 3 godzin snu w drodze do domu (31 godzin w samochodzie) nie była używana .. wiec w tym roku jej debiut.

V6kgvumZ5T-wua8VBQ_jdTAQm8NXy-zj.jpg

65l9nfrb4z_bPW_5QAJDw6WuJp03pHAW.jpg

z_X4BKl64D8hq5_JI3RMRrrgwSbN2JFH.jpg

aO9FbCGFuz_vVcBqLa-aEjnW46LTWmzS.jpg

pokaz slajdów przyczepki

Kot.

Dałem za nią 2825 EUR. Do tego RDW i ubezpieczenie wywozowe (23+60 EUR). No i jeszcze trzeba sobie to przyciagnac i przerejestrować.

Nie jest jednak tak kolorowo. Po poczatkowej euforii znalazłem mały zaciek z przodu. Co prawda jest chyba juz uszczelniony (widać że holender silikonem tam cos dzialał) ale ślad pozostał, choc suchy. Parę detali, a to klamka od kibelka i td. Piec też dziwnie pierdzi, ale po tym co tu wyczytałem to rozbiore go i wyczyszczę, a jak to nic nie da to będe myślal dalej, ale na razie wyglada mi to na zabrudzone dysze. Grzeje, ale kaszle. No ale jestem dobrej myśli, i jak się zrobi cieplej to wezme ją w obroty.

Aha , no i ewidentnie lodówka jest wymieniona na nową. ZNalazłem nawet instrukcje od niej w szafce. Troche nie pasowały pokrętła w panel i tam coś po wycinali, ale nawet w miare eststycznie. Z drugiej strony nowa lodówka to nowa lodówka :) .. nie ma co marudzic że nowa, choc nie mogłem jej odpalić na gazie, wiec i tu chyba czeka mnie male rozbieranie.

kot.

starykot, Każdy praktycznie kto kupuję używaną przyczepkę ma coś do zrobienia , nie jesteś odosobniony w tym temacie , dasz rade i będzie jeszcze długo dobrze służyć .

No ja byłem rozbisurmaniony moją Chateau. Kupiłem, i absolutnie nic w niej nie musiałem robić, a była sporo starsza od tej, bo ta jest 93r, a tamta była 85. jeszcze mam przed oczami ostatnia sobote jak odjeżdżała zaczepiona do samochodu nowego wlaściciela i aż mi sie łezka kręci ....