Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wybieram sie w piatek z przyczepa na polwysep Peljesac przez slowacje i wegry. Planuje jakis postoj na kilka godzin sie przekimac gdzies jakies 200km na poludnie od karlovac. Czy ktos moze polecic jakies sprawdzone miejsce np. jakis wiekszy oswietlony CPN w tamtym rejonie. Chodzi o taki postoj mniej wiecej od polnocy do rana. 

Opublikowano

Chodzilo Ci o 200km od karlovac? Jaka to stacja moze cos blizej? Mam jeszcze pytanie jak wyglada platnosc na autostradzie za przyczepe tzn wiem, ze sie placi wiecej, ale slyszalem tez opinie, ze jak sie wjezdza na automaty to sie placi jak za samo auto (bo niema nikogo w okienku) Dokladnie chodzi o bramki "ONLY CARDS" 

Opublikowano
9 minut temu, autko78 napisał:

Chodzilo Ci o 200km od karlovac? Jaka to stacja moze cos blizej? Mam jeszcze pytanie jak wyglada platnosc na autostradzie za przyczepe tzn wiem, ze sie placi wiecej, ale slyszalem tez opinie, ze jak sie wjezdza na automaty to sie placi jak za samo auto (bo niema nikogo w okienku) Dokladnie chodzi o bramki "ONLY CARDS" 

Uważaj żeby Cię nie ustrzeliło na III kat. co do kimania to stawaj na pierwszej lepszej stacji i o nic się nie martw .

Opublikowano
2 godziny temu, autko78 napisał:

jak wyglada platnosc na autostradzie za , ale slyszalem tez opinie, ze jak sie wjezdza na automaty to sie placi jak za samo auto (bo niema nikogo w okienku) Dokladnie chodzi o bramki "ONLY CARDS" 

Bzdura! 

Nie musi być nikogo w okienku żeby system wyłapał co stoi pod bramką.

Jest jak Jan pisze, niektóre bramki potrafią zawyżyć do 3 kategorii. Guzik pomoc, przychodzi człowiek i przestawia na 2. Ten problem od lat występuje na automatycznych bramkach na zjeździe przed Zagrzebiem w Zapresic jadąc od strony Macelj i na powrocie. Dziś też bez zaskoczenia 3 ka wskoczyła, na wezwanie przestawili tylko było trochę czekania.

Opublikowano
2 godziny temu, autko78 napisał:

Chodzilo Ci o 200km od karlovac? Jaka to stacja moze cos blizej?

No chciałeś 200 km na południe, to polecam taką 200 km na południe. Jak byś chciał na północ, to polecam na północ.Jak się nazywa to nie pamiętam. Pewien jestem tylko że nie CPN :)

Sorki, tak sobie trochę jaja robię, ale gdy jest milion tematów związanych z Chorwacją, to trudno się nie śmiać widząc niektóre posty i pytania, mimo że odpowiedzi na nie były wielokrotnie udzielone. To zwykłe lenistwo nie poszukać sobie odpowiedzi.  Ubolewam że osoby funkcyjne tego nie kasują z komentarzem "SZUKAJ".

No i ten CPN. 20 lat od przekształcenia minęło. Nie ma już milicji, KC, nie ma też CPN. 

Opublikowano
58 minut temu, gusia-s napisał:

Bzdura! 

Nie musi być nikogo w okienku żeby system wyłapał co stoi pod bramką.

Jest jak Jan pisze, niektóre bramki potrafią zawyżyć do 3 kategorii. Guzik pomoc, przychodzi człowiek i przestawia na 2. Ten problem od lat występuje na automatycznych bramkach na zjeździe przed Zagrzebiem w Zapresic jadąc od strony Macelj i na powrocie. Dziś też bez zaskoczenia 3 ka wskoczyła, na wezwanie przestawili tylko było trochę czekania.

A ja w drodze powrotnej Zadar - Zagrzeb zostałem mile zaskoczony na "only cards" z kat 1 :)

A co do spania to autor zapytał o konkretne miejsce które można polecić.

Sądzę, że jak chyba sugeruje @Cathay, w Cro każda stacja jest godna polecenia. 

Opublikowano

Offtop. Oczywiście że jest CPN. W Wawie jest jedna stacja, Markowska 15 :D Prawo do marki ma Orlen więc można podjechać i cofnąć się w czasie :)

Opublikowano

W dniu 21.07.2019 o 19:17, autko78 napisał:

Witam

Wybieram sie w piatek z przyczepa na polwysep Peljesac przez slowacje i wegry. Planuje jakis postoj na kilka godzin sie przekimac gdzies jakies 200km na poludnie od karlovac. Czy ktos moze polecic jakies sprawdzone miejsce np. jakis wiekszy oswietlony CPN w tamtym rejonie. Chodzi o taki postoj mniej wiecej od polnocy do rana. 

Masz stacje Tiffon: https://goo.gl/maps/tmzCfAkZYUvRZ1m99 tyle że głośno może tam być, bo nie jest to miejsce osłonięte od autostrady.

W dniu 22.07.2019 o 07:32, dudek_t napisał:

Offtop. Oczywiście że jest CPN. W Wawie jest jedna stacja, Markowska 15 :D Prawo do marki ma Orlen więc można podjechać i cofnąć się w czasie :)

15 A - pamiętam jak jeszcze była tam Bliska.

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/orlen-uruchamia-w-warszawie-retro-stacje-paliw-jeszcze-w,4915424,artgal,t,id,tm.html