Skocz do zawartości

Zakup pierwszej przyczepy - zachodnia Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Czytam, oglądam i tak w kółko od początku wakacji ale że nie mam doświadczenia to na nic konkretnie nie mogę się zdecydować. Poszukuję przyczepy o DMC do 1200 kg na 4 osoby (2 dorosłe + 2 nastolatki). Mieszkam w Gorzowie Wlkp. więc w najwygodniej szukać mi na miejscu i w województwach ościennych czyli wielkopolskim i zachodniopomorskim. Najważniejsze żeby przyczepa była w miarę nowa (>2000r) sucha, zadbana (zakup na lata), miała ogrzewanie i najlepiej żeby była zarejestrowana w PL. Myślę o Hobby 450 bo podobno łatwo o części do tej marki ale nie wykluczam innych.  Budżet 20-30tyś. Wstępnie zastanawiam się nad obejrzeniem:

https://polskicaravaning.pl/ogloszenia/przyczepa-kempingowa-dethleffs-camper,2565

https://www.olx.pl/oferta/hobby-450-uf-excellent-z-2004roku-dmc-1200-kg-bagaznik-na-rowery-namiot-isabella-commodore-250-piekna-CID5-IDzjFjr.html#be5c9dcb90

https://www.otomoto.pl/oferta/lmc-munsterland-podgrzewana-podloga-ID6AsNfo.html

Ta ostatnia droga i niestety poza moim budżetem. Jeśli ktoś mógłby coś polecić w okolicach województwa lubuskiego to będę bardzo wdzięczny jak i za wszelkie porady również.

Opublikowano

Bardzo fajny jest DETHLEFFS. Dlaczego? Łoże do którego jest podejście z dwóch stron jest bardzo dobre kiedy chcesz założyć prześcieradło. Łoże od okna do okna /boczne/ nie najlepsze. Ważny prysznic aby nie lać wodę na podłogę kibelka. A dlaczego? To trzeba spróbować. Mały przechył i woda stoi. A w ogóle ze zdjęć wygląda bardzo fajnie. Ale i tak należy ją obejrzeć - szczególnie podłogę w rogach. Zobacz materace. Drzwi muszą być zamknięte jak przychodzisz oglądać - to się nie wietrzy!! A co podaje sprzedawca to odłóż na "półkę".

Opublikowano
W dniu 20.07.2019 o 14:22, jacekzoo napisał:

Ostatnia jako marka najporządniejsza, tylko sprzedawca najbardziej niepewny

A co z nim nie tak? Nie ma dobrych opinii?

Opublikowano

Dethleffs wymiata - ale ja nie jestem obiektywny ;)

tylko ta markiza jakaś taka minimalistyczna - jest powód do negocjacji

Do sprzedawcy z ostatniego linka warto się wybrać choćby ze względu na fakt, że w tej miejscowości są trzy place a na nich dziesiątki (jak nie z 200) przyczep które warto pomacać i nabrać doświadczenia

Opublikowano
W dniu 20.07.2019 o 15:06, Larysa napisał:

Ważny prysznic aby nie lać wodę na podłogę kibelka

Zgadzam się, celuj w osobny kibel jak chcesz wydać 30 koła. Z drugiej strony kompletnie nie kapuje po co robią przyczepy z prysznicem w kiblu, kompletnie nieporęczne. ?

Opublikowano
W dniu ‎20‎.‎07‎.‎2019 o 15:06, Larysa napisał:

Ważny prysznic aby nie lać wodę na podłogę kibelka.

Kurczaki ale tam jest prysznic "przechodni", nie widziałem wcześniej takiego rozwiązania.

Opublikowano
Teraz, filipert napisał:

Kurczaki ale tam jest prysznic "przechodni", nie widziałem wcześniej takiego rozwiązania.

Zauważyłem, i jest to dość dziwaczne rozwiązanie. Dla mnie nie do przyjęcia, wchodzić do kibla przez prysznic....

Opublikowano

Często spotykane, związane z tym że kasete wyciągasz na zewnątrz i siłą rzeczy prysznic jest wcześniej, o ile nie ma miejsca żeby był obok wc

Opublikowano
18 godzin temu, Magnat napisał:

A co z nim nie tak? Nie ma dobrych opinii?

18 godzin temu, jacekzoo napisał:

No tak delikatnie mówiąc 

No proszę. A w opiniach google wszyscy pieją z zachwytu...