Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś z państwa próbował wymienić pływak w kasecie  thetford  c2, przy przeglądzie ubikacji spostrzegłem, że nie działa miarka. Okazało się że nie ma pływaka w kasecie, nawet znalazłem w ubikacji nowy , pewnie poprzedni właściciel chciał to naprawić, tylko teraz nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Rozegrałem górną część kasety, wyciągnąłem resztkę starego pływaka, ale założyć nowy jest ciężko , tak na czyja nie idzie nic wymacać. Z rysunków technicznych ze strony producenta nie idzie nic wywnioskować, jest pokazane że tylko tam jest i tyle.      

Opublikowano

Trzeba niestety na czuja. Ręka przez otwór "wlotowy" i wymacać miejsce mocowania.

Opublikowano

Wsadź przez otwór aparat/ smarkfon i zrób zdjęcie. Będzie dużo łatwiej.

Opublikowano

Było odkręcone i ciężko manualnie jest trafić. Albo rozpołowienie na pół albo otwornica i z boku wyciąć  większy otwór i potem do sklejenia np. tam gdzie tworzywa kleją.

Pływak występuje jako cześć wymienna i jest do kupienia więc pewnie jest jakiś inny  sposób od tych dwóch.   

Opublikowano
W dniu 27.06.2019 o 00:52, czyś napisał:

A patrzyłeś na to:

https://www.campshop.nl/dbdocs/attachment_20.pdf

Strona 14-15. 

Żeby było (trochę) łatwiej manipulować, odkręciłbym płytkę uszczelki i wyjąłbym uszczelkę. To jest parę wkrętów. Instrukcja s. 8 (kaseta po 15.06.2000) i s 9 (kaseta przed 15.06.2000). 

I wszystko jasne, ten biały adapter do pływaka, to była ta resztka którą wyciągnąłem z kasety :) 

• 2 lata później...
Opublikowano

Tyle problemu z pływakiem - zastanawiam się czy złożenie go jest warte tyle trudu. Mnie wystarcza zerknąć prze otwór po posiedzeniu.

Opublikowano
5 godzin temu, ed napisał:

Tyle problemu z pływakiem - zastanawiam się czy złożenie go jest warte tyle trudu. Mnie wystarcza zerknąć prze otwór po posiedzeniu.

Jeden da radę drugi nie, już spotkałem się rok temu z akcja że mężczyzna zanosił kasetę  do spustu i czekał, myślę na co on czeka , nagle pojawia się Pani kasetę ciach do spustu i opóźnia, facet na bok i 2 razy wydał z siebie dziwny odgłos, ?

Opublikowano
7 godzin temu, ed napisał:

Po posiedzeniu to mało ciekawie tam zaglądać, ale przy "postaniu", to nawet mimowolnie widzę "poziom naładowania". ?

Opublikowano

Postanie w przyczepie też powinno się odbywać przez posiedzenie ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Miałem podobny problem w mojej kasecie tj. brak wskazania lampką przepełnienia. Jednakże mam kasetę c200s. Nie wiem czy w c2 jest tak samo chociaż widzę, że konstrukcyjnie są podobne. Piszę bo może komuś ta informacja się przyda bo naprawa szybka i prosta. Problem polegał na tym, że pływak obrócił się o 180 stopni na swojej osi obrotu. Przypuszczam, że od upadku pustej kasety. W każdym bądź razie wystarczyło go obrócić aby wskoczył na swoje miejsce. W prawidłowym położeniu ma ograniczenie dolnego i górnego położenia i swobodnie się obraca (podnosi i opuszcza) w tym zakresie Nie trzeba nic demontować. Wystarczy wysunąć klapę, otworzyć spust, włożyć rękę (najlepiej oczywiście kasetę przed tymi czynnościami obficie umyć wewnątrz) wymacać pływak i go obrócić tak aby wskoczył na swoje miejsce.