Skocz do zawartości

Wiatrak do lodówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam hobby deluxe 2007 w poprzedniej cepce miałem wiatrak w lodówce poprowadzenie kabli było proste a tu w hobby nie mam pojęcia do czego to podpiąć do 12v może ktoś ma zdjęcie a druga sprawa ledy w części przyczepy na samej górze nad meblami nad kuchnią mi świecą a tam gdzie podkowa już nie jaką może być przyczyna zdjęcie akurat kuchni i ledy są przy suficie 

IMG_20190407_173557.jpg

Opublikowano

A pod zlewem nie masz kostki od lodówki? Tam powinno być 12V od światełka w lodówce chyba ze nie masz? 

Opublikowano

Moge powiedziwc na podstawie hobby 545 kmf i nie sądzę żeby drastycznie różniło się to wobec innych:  jak zdejmiesz kratke z zewnątrz od lodowki, dolną, to masz latwy dostep do dwoch kostek, od oswietlenia wnetrza lodowki 12v i zasilania z 13 pina. Pod oświetlenie  podpinasz ? 5 minut  roboty.

Opublikowano

Aha ok dziękuję czyli wiatrak już wiem a co z ledami które przestały świecić są podzielone bezpiecznikami czy jak bo jak już pisałem nad kuchnią świecą a nad częścią gdzie podkowa przestały.

Opublikowano

Trzeba przesledzic skąd zasilanie idzie. Na jednym końcu będzie zasilacz, sprawdz napiecie, I dalej krok po kroku weryfikować do źródła zasilania. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mefju napisał:

Trzeba przesledzic skąd zasilanie idzie. Na jednym końcu będzie zasilacz, sprawdz napiecie, I dalej krok po kroku weryfikować do źródła zasilania. 

No spróbuję tylko tam jest tak wszystko zabudowane że nie wiadomo jak coś odkręcić czy gdzieś się dostać 

Opublikowano
2 godziny temu, stano napisał:

nad kuchnią świecą a nad częścią gdzie podkowa przestały.

chyba najprościej będzie sprawdzić czy zasilanie dochodzi do ledów nad podkową i od tego bym zaczął

Opublikowano
W dniu 18.06.2019 o 14:22, filipert napisał:

chyba najprościej będzie sprawdzić czy zasilanie dochodzi do ledów nad podkową i od tego bym zaczął

Trochę mnie nie było ale te ledy zauważyłem że czasem świecą a czasem nie tylko same z siebie nie gasną jedynie przy zaświeceniu albo zapali się cały panel lub tylko nad kuchnią ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co ja u siebie sprawdzałem to wcale nie są ledy...tylko prądożerny wąż świetlny..