Skocz do zawartości

Przyczepa campingowa - jaka to jest i czy jest coś warta ?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono forumowiczów, jestem tutaj nowy i już mam do was pytanko :) Otóż mam okazję wziąć praktycznie za bezcen jedynie za koszt transportu + przysługę taką oto przyczępe, nie wiem jak ona sie nazywa i czy w ogóle jest coś warta? czy znalazłby się na nią jakiś amator? w załączniku dodaje zdjęcia, pozdrawiam Mateusz :)

62431675_334910953857352_8351203490596388864_n.jpg

64207425_1203438479835514_2042266651579121664_n.jpg

64301074_1133190633471980_6192924085815607296_n.jpg

aa.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, black3r napisał:

nie wiem jak ona sie nazywa

ta przyczepa Tabbert się nazywa

Opublikowano

Zdjęcia mówią tylko o fakcie istnienia ...

Jeśli jest szczelna, to co ma na wyposażeniu działa, koła nie są zmurszałe, da się zarejestrować, zapiąć i odjechać to wtedy "... jest coś warta ... ", w rękach pasjonata może jeszcze zabłysnąć.

Jeśli zdążyła zgnić (jest nieszczelna), to co ma na wyposażeniu nie działa, koła zintegrowały się z przyrodą (są zmurszałe), ... to wtedy jest warta tyle ile dużych gabarytów śmieć.

To tak z grubsza, bez pisania o stanach pośrednich. Na pewno w tym stanie do podbojów się nie nadaje. Jeśli byłaby szczelna to na stróżówkę, budowę, ... .

Opublikowano

A ile obecny właściciel chce Tobie zapłacić za utylizację tego gruzu ?

Rozebranie tego szrotu zajmie kilka godzin, potem trzeba śmieci posegregować, przewieźć do punktu zbiórki odpadów gabarytowych, metalowe na złomowiec (tutaj będziesz mógł trochę odzyskać; 10-15gr za kilogram, ale musi być samo żelazo)

Pozwoli Ci to rozbierać na tym terenie ?, czy będziesz musiał to przewieźć w jakieś inne miejsce, wtedy dojdzie jeszcze koszt lawety.

Jak dla mnie za taką robotę liczyłbym sobie dostać co najmniej 1k PLN, no chyba, że masz szwagra i wolny weekend, to wtedy krata żubra  i można demolkę zrobić dla tzw. rozrywki. 

pozdr

Opublikowano

Już odpowiadam , przyczepę mam okazję zabrać za darmo, pokryć jedynie koszt transportu który wyniesie około +/- 200 zł. Niestety jest ona bez papierów i kluczy co może stanowić problem. Chciałem ją zabrać i może coś jeszcze na niej zarobić - sprzedać komuś właśnie z przeznaczeniem na działkę. Więc mówicie panowie że nie opłaca się tego brać tylko za koszt transportu i próbować sprzedać komuś na działkę / ew. jakiemuś pasjonatowi bo nikt mi za to nic nie zapłaci ?

Cytat

Opublikowano

Daj sobie spokój, to gruz. Owszem, można ją rozebrać na części pierwsze, ale znalezienie chętnego na elemnty tej cepy, to kwestia farta. Stara jest, i może raptem kilku pasjonatów ma w swoich rękach taki sprzęt. Do tego czasu, przechowuj graty, wystawiaj, odpowiadaj na maile... O ile ktoś się przez najbliższe 2-3 lata zainteresuje gratami z takiego Tabberta.

Opublikowano

Przypuszczam, że w promieniu 50 km znajdą się tacy co jeszcze Ci zapłacą za za zabranie podobnego "sprzętu" z ich posesji/działek/placów budów. 

Opublikowano
21 godzin temu, Kevin napisał:

Ale że co chcesz sprzedać?

czyli jednak. 

Fajnie, kupiec będzie prze szczęśliwy jak mu zapłacisz 10k zł za to że ją weźmie  ?

Opublikowano
12 godzin temu, black3r napisał:

Już odpowiadam , przyczepę mam okazję zabrać za darmo, pokryć jedynie koszt transportu który wyniesie około +/- 200 zł. Niestety jest ona bez papierów i kluczy co może stanowić problem. Chciałem ją zabrać i może coś jeszcze na niej zarobić - sprzedać komuś właśnie z przeznaczeniem na działkę. Więc mówicie panowie że nie opłaca się tego brać tylko za koszt transportu i próbować sprzedać komuś na działkę / ew. jakiemuś pasjonatowi bo nikt mi za to nic nie zapłaci ?

Zabrać za darmo.... bez papierów i kluczy ..... ?

Jeśli poważnie myślisz o remoncie na handel to poszukaj jakiejś N126 (np. E, rama będzie w ocynku). Ale tzw. papiery to bezwzględnie najkonieczniejsza konieczność. Bez tego narażasz się na podejrzenia.

pozdr