Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to plany się zmieniają... jeszcze dzisiaj rano był plan że najpierw garda a później lazurowe wybrzeże. Ale że trochę posucha w kampach na lazurowym wymyśliłem korsykę. I stało się, właśnie kupiłem bilety na prom, tam wsiadamy w livorno 22 czerwca wysiadamy w bastii, powrót wsiadamy w bastii 12 lipca wysiadamy w livorno. Prawie 3tyg na samej korsyce. Jestem bardzo pozytywnie nastawiony, a cieszę się jak dziecko, jakbym pierwszy raz gdzieś wyjeżdżał. Za 9 dni w czwartek startujemy :yay: 

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Super kierunek. 400% lepiej niż oklepana Garda ;) no ale z przyczepą to będziesz musiał się uzbroić w cierpliwość, większość dróg jest wąska i kręta. Miło wspominam bagietki z miodem z makii (z takich kolczastych roślin rosnących tam wszędzie dziko na pagórkach)

Opublikowano

Plan jest taki że jedziemy na kamp przy Ghisonaccia, to jest w połowie wysokości wschodniego wybrzeża. Z Bastii tam jest ponoć normalna szeroka droga. zamelinujemy się na kampie i będziemy zwiedzać wyspę solo

Opublikowano
1 godzinę temu, jacekzoo napisał:

Ale to plany się zmieniają... jeszcze dzisiaj rano był plan że najpierw garda a później lazurowe wybrzeże. Ale że trochę posucha w kampach na lazurowym wymyśliłem korsykę. I stało się, właśnie kupiłem bilety na prom, tam wsiadamy w livorno 22 czerwca wysiadamy w bastii, powrót wsiadamy w bastii 12 lipca wysiadamy w livorno. Prawie 3tyg na samej korsyce. Jestem bardzo pozytywnie nastawiony, a cieszę się jak dziecko, jakbym pierwszy raz gdzieś wyjeżdżał. Za 9 dni w czwartek startujemy :yay: 

Dlaczego posucha w kampach na LAzurowym? Wszędzie zajęte? Interesuje mnie to bo też się tam wybieram.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacekzoo napisał:

Prawie 3tyg na samej korsyce.

Super kierunek, zrobiłem objazd w 2015r. Prom też z Livorno do Bastii. Zazdro.

Opublikowano
9 minut temu, tamtam napisał:

Dlaczego posucha w kampach na LAzurowym? Wszędzie zajęte? Interesuje mnie to bo też się tam wybieram.

nie, z tego co patrzyłem w necie to przy plaży kampy jak są to takie bidne, klepisko z kiblami, a jak coś ciekawszego to np 8km od morza. 

w Toskanii podobnie jest, dlatego odpuściłem

Opublikowano

Grubo :) auto do 5m i 1,85wys, przyczepa do 8m i 3,8m wys, 4os, miejsca siedzące- 2k zł

Pytanie do tych co tam byli. Brać rowery? Jest gdzie pojeździć czy same ostre góry?

Opublikowano
8 godzin temu, jacekzoo napisał:

Z Bastii tam jest ponoć normalna szeroka droga.

Tak, w Alerii (muzeum archeologiczne - polecam) byłem nawet tirem ;) te główne drogi 'T' są we francuskim standardzie dróg N (droga krajowa), czyli szeroko i przyjemnie. 

Co do rowerów - wstrzymam się od głosu, bo dla mnie jak są ostre góry, to znaczy że jest gdzie jeździć ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, Łza Włóczynutka napisał:

dla mnie jak są ostre góry, to znaczy że jest gdzie jeździć ;) 

Domyślam się :D a dla przeciętnego ,,pedałowca,, jest co robić? Czy tylko przetarabanie je przez pół europy żeby na kampie do sklepu podjechać?

Opublikowano

Ja miałem rowery, ale po drodze w Austrii sie zatrzymaliśmy i troche pojeździliśmy i na samej Korsyce jakoś specjalnie dużo nie jeździliśmy, bo plan był pojeździć w Austrii, a na Korsyce poplażować.

Opublikowano

Baw się dobrze. Ja Korsykę wspominam rewelacyjnie. Zamiast rowerów ja wziąłem tam kajak

Opublikowano
12 godzin temu, jacekzoo napisał:

No dobra, ale co to za relacja bez zdjęć. Dawaj jakieś foty - chociaż z pakowania :D :yes:

Opublikowano

Rowery to może pare kawałków na wschodzie wyspy, a tak to będzie ciągła wyrypa w górę i w dół.

Ze swojej strony mogę polecić kemping San Damiano - kemping pod niemców z basenem,sklepem, ładnymi parcelami, obsługą znającą języki, i wejściem na szeroką piaszczystą plażę. Znajduje się kilka kilometrów poniżej Bastii.