Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W końcu zapadła decyzja o zakupie. Szukamy przyczepy dla załogi 2 +3.

Rozmiar od 500 w górę.

Max 10 letniej w stanie jak najlepszym.

DMC max 1800. Obowiązkowe 2 piętrusy (wersje z 3 odpadają).

Angielki również odpadają.

Ktoś może oglądał poniższe:

https://www.olx.pl/oferta/adria-adora-563-pk-pietra-przedsionek-isabella-podgrzewana-podloga-CID5-IDzNLp0.html

https://www.otomoto.pl/oferta/knaus-sudwind-500-fsk-ID6BUjkt.html?

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-lmc-musterland-cello-550-k-CID5-IDx26As.html

https://www.otomoto.pl/oferta/hobby-560-kmfe-de-luxe-ID6BWUJo.html#4e7a2d45b5

Edytowane przez Igor (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Widzialem LMC, fajna budka, ale cos mi sie wydaje ze byla mala ladownosc i mala lodowka:). Generalnie tez wpadla mi w oko, gdyby nie brak francuza...

Opublikowano

Ja bym celował w szerokość 250 przy takim składzie, taki układ jak knaus tylko nie 500 a 550fsk. Z tych co podesłałeś tylko hobbitka jest szeroka, a za to adria ma podłogówke, super bajer przy zimowych wyjazdach

3 minuty temu, w79 napisał:

Widzialem LMC, fajna budka, ale cos mi sie wydaje ze byla mala ladownosc i mala lodowka:). Generalnie tez wpadla mi w oko, gdyby nie brak francuza...

Lmc ma mase własną 1210, ładowności ok

Opublikowano

Chyba wszystkie 4 mają 250. Mojej żonie nie podoba się umywalka na zewnątrz, wolałaby w pomieszczeniu z kibelkiem, ale taki układ ciężko trafić. Przydałaby się duża lodówka, ale z tym też ciężko.

Hobbitka chyba trochę droga.

Opublikowano
4 godziny temu, Igor napisał:

Chyba wszystkie 4 mają 250. Mojej żonie nie podoba się umywalka na zewnątrz, wolałaby w pomieszczeniu z kibelkiem, ale taki układ ciężko trafić. Przydałaby się duża lodówka, ale z tym też ciężko.

Hobbitka chyba trochę droga.

LMC tak ma i do tego osobny prysznic. Moim zdaniem fajny uklad

Opublikowano
16 godzin temu, jacekzoo napisał:

za to adria ma podłogówke, super bajer przy zimowych wyjazdach

przy polskich majówkach także ?

Opublikowano

Tez szukam 2+3. Uważam że umywalka w sypialni to fajna sprawa i z mężem raczej szukamy takich. 

Układ WC na przeciw drzwi ma swój plus bo od razu wchodzimy do toalety. Układ taki wydaje mi się mniej przestronny

Opublikowano

Ten Knaus z Głogowa już w zeszłym roku był wystawiony. Poza tym cena za ten rocznik i układ podejrzanie niska. W DE stoją 13 - 14 tyś EUR więc sugeruję ostrożność

Opublikowano

Jeśli chcesz posłuchać rady starszego,którego trójka dzieci wakacje przez 10 lat spędziła w przyczepie.to piszę...

Umywalka przy łóżku na zewnatrz bardziej się sprawdziła. Nie jest duszno przed lustrem, więcej miejsca na kosmetyczkę,- szafki przy i pod zlewem.

i  co najważniejsze toaleta jest dostepna    - czasami.. zona i dwie córki.....

Bardzo ważne zamykane pomieszczenie z łóżkami piętrowymi, bo daje możliwość spędzenia wieczorów w przyczepie.

W poprzednich modelach hobby te drzwi byly drewniane.

Polecam hobby 560 kmfe  .

Opublikowano
20 minut temu, jojo napisał:

Jeśli chcesz posłuchać rady starszego,którego trójka dzieci wakacje przez 10 lat spędziła w przyczepie.to piszę...

Umywalka przy łóżku na zewnatrz bardziej się sprawdziła. Nie jest duszno przed lustrem, więcej miejsca na kosmetyczkę,- szafki przy i pod zlewem.

i  co najważniejsze toaleta jest dostepna    - czasami.. zona i dwie córki.....

Bardzo ważne zamykane pomieszczenie z łóżkami piętrowymi, bo daje możliwość spędzenia wieczorów w przyczepie.

Uwagi cenne, ale taki układ też w Adriach (np. Classica ;)  ) , Knausach.

Opublikowano
11 minut temu, Funiaki napisał:

Uwagi cenne, ale taki układ też w Adriach (np. Classica ;)  ) , Knausach.

......a mają lampki- misie przy łóżku z kręconym nosem do zapalania?   

Sorry... wspomnienia mnie poniosły  ....  

Oczywiście inne marki też mają takie układy.

Opublikowano
W dniu 6.06.2019 o 21:20, Kura napisał:

Tez szukam 2+3. Uważam że umywalka w sypialni to fajna sprawa i z mężem raczej szukamy takich. 

Układ WC na przeciw drzwi ma swój plus bo od razu wchodzimy do toalety. Układ taki wydaje mi się mniej przestronny

Trzeba pamietac ze WC z przodu nie pozostaje bez wplywu na nacisk na hak.. 

Opublikowano
4 godziny temu, jojo napisał:

......a mają lampki- misie przy łóżku z kręconym nosem do zapalania?   

No nie.... rozwaliłeś system ... wygrywasz ;)

Lampki mają, ale nie misie ;)