Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Zakupiłem przyczepę z USA ma przypłynać za 2 tygodnie do mnie i właśnie uświadomiłem sobie ze tam mają inne napięcie 110v jak taka przyczepę mogę podłączyć do rozdzielki i czy jest możliwość przerobienia ją na europejska wersję 220v. Może ktoś z was już miał taki problem i rozwiązaniem podzieli się że mną. Pozdrawiam 

Edytowane przez Goły86 (wyświetl historię edycji)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wydaje mi się że będziesz miał więcej problemów z tą przyczepą niż tylko 110V.  Jak przyczepa do Ciebie dotrze wtedy będziesz mógł ocenić, czy potrzeba wymieniać energoblok (a może jest w nim wybór napięcia zasilającego, mało prawdopodobne ale zawsze warto sprawdzić). Oświetlenia - też nie wiadomo co tam jest. Inne będą gniazda - tu albo przejściówki albo wymiana. Przyczepa będzie jeździła czy to będzie stacjonarne? 

Opublikowano
17 godzin temu, chris_66 napisał:

Wystarczy dać trafo 230V/110V na wejściu i po problemie.

Teoretycznie masz rację. Problem może wystąpić jak w przyczepie będzie trochę sprzętu elektrycznego. Przyczepa z USA więc raczej nie golas a trafo np 5kW może wcale nie być wystarczajace.

Opublikowano
Teoretycznie masz rację. Problem może wystąpić jak w przyczepie będzie trochę sprzętu elektrycznego. Przyczepa z USA więc raczej nie golas a trafo np 5kW może wcale nie być wystarczajace.

Kwestia skali przedsięwzięcia
Trzeba podejść do sprawy po rozpoznaniu terenu.
Teraz to tylko teoria i zaczynamy od najprostszych rozwiązań.
Opublikowano

Myślę że kolega porzucił temat i nie jest dalej zainteresowany jego rozwojem. 

Opublikowano (edytowane)

Kula calowa, kilka rodzajów gniazd, inaczej działające hamulce, taka cepa wymaga trochę zabawy. Ale kolega zarzucił temat 4 maja a ostatnio widziany był 6 maja, więc należy założyć że nie interesuje się wątkiem który stworzył. 

Edytowane przez PolariS (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
58 minut temu, tantalos napisał:

Na pewno się zdziwił jak nie mógł jej podpiąć; inne średnice kuli tam mają ;)

Wszystko pasuje. 

Opublikowano
W dniu 16.06.2019 o 15:13, danielpoz napisał:

Wszystko pasuje. 

To zależy na jaką kulę przewidziany był jego zaczep, było już o tym na forum