Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem przyczepę z nowym - naprawdę nowym - przedsionkiem Herzog. Przyczepka to Dethleffs 560 i przedsionek wymiarowo pasuje. Problem jest "jedynie" taki, że poprzedni właściciel go nie używał, kupił jak i ja wraz ze stelażem. I tu pojawia się problem: udało mi się "jakoś" go rozstawić, ale sposób montażu, ogólny efekt jest mniej niż zadawalający; zestaw rurek jest zbiorem pozostałości i nijak nie jest dokładnie do tego modelu przedsionka. I tutaj pytanie: gdzie mogę znaleźć pełny, oryginalny zestaw do mojego Herzoga? A może wcale nie muszę szukać oryginału ale coś co go zastąpi w 100%? Dodam, że ma taki podwójny daszek gdzie winny zostać wstawione rurki, do tego miejsce na rurki pod oknami etc. Wygląda mniej więcej tak po nieudolnym rozłożeniu i zasosowaniu tych rurek które mam w zestawie. Pomoc będzie nieoceniona:)

IMG_0678.JPG

IMG_0690.JPG

IMG_0691.JPG

Edytowane przez bicker33 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dzień Dobry Panu, miło powitać nowego kolegę :dzieki::hej:  skoro już tak ładnie się przedstawiliśmy powiem tak
powinieneś mieć coś takiego jak na foto, trzeba zobaczyć czego brakuje bo być może nie trzeba będzie wszytskiego
kupować a wystarczy kilka rurek.

rurki.jpg

Opublikowano

Wg mnie należy złożyć, określić czego brakuje a nie kupować komplet.
Na portalach ogłoszeniowy jest sporo ogłoszeń  kemping-szrotów z oferujących rurki do stelaży przedsionków - cena 1 rurki to ok 20zł - wg mnie kosmiczna ale jak potrzeba 1 czy 2 to nie tragizm.   Inne wyjście opisywane tutaj

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Cezarr napisał:

powinieneś mieć coś takiego jak na foto, trzeba zobaczyć czego brakuje bo być może nie trzeba będzie wszytskiego
kupować a wystarczy kilka rurek.

Nie znam wszystkich przedsionków, bo sam mam tylko małego starucha, ale czy kolega nie potrzebuje do kompletu tych  poprzecznych rurek z zaokrągleniami, które dość dobrze naciągają dach? Chyba, że w nowych przedsionkach się już tego nie robi, ale ja jeszcze tak mam.

IMG_20180528_145913.thumb.jpg.a92dadf17ab2506a2a57392854f8356b.jpg

Edytowane przez kalapan (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Bardzo Wam dziękuję ale szukam nadal rozwiązania. Pewnie będzie tak jak rekomenduje Julek i Krzysiek - poszukam brakującego sztofu i jakoś to wszystko piknie poskładam. Cezarr dziękuję za szybką odpowiedź - braki kindersztubowe nadrobione we właściwym wątku:)

Edytowane przez bicker33 (wyświetl historię edycji)