Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Z powodu sprzedaży naszej długoletniej towarzyszki podróży,  (Caravelair Bamba 395t, 1992 r, 10 lat u nas) szukamy nowego domku na kółkach. Interesuje nas rocznik bliżej 2000, 4 osobowa z łazienką z prysznicem i wbudowanym wc opróżnianym z zewnątrz. Dobrze byłoby, by od razu był namiot w komplecie. Budżet to ok. 12-13 000, ale jakby było coś fajnego nieco drożej, to też rozważymy wyższą cenę. Najbardziej bliski jest na Caravaleair, bo ten, który mieliśmy  bardzo nam odpowiadał, jednak łazienka miała tylko umywalkę i wstawiane wc, a jednak prysznic by się przydał no i rocznik już był leciwy.... Nie chcemy angielki... Przeglądamy ogłoszenia, ale narazie nie znaleźliśmy nic, co by nas zainteresowało. Jeżeli ktoś z Państwa miałby jakąś informację o jakiejś fajnej przyczepce na sprzedaż, to prosimy o informację. Mieszkamy na podkarpaciu, ale jeżeli trafiło by się coś fajnego, to jesteśmy w stanie przejechać całą Polskę i kupić :)

pozdrawiam

Opublikowano

Ja szukam cały tydzień i nic w tej cenie nie ma ciekawego. Zwiekszylam już budżet do 20000 ,szukam czegoś w z osobnym prysznicem i pokojem może być z łóżkiem piętrowym bądź zwykłym . Jeszcze jedno chciałbym już nowsze wyposażenie ,lepsze kanapy.

Opublikowano

Jak patrzę na ogłoszenia, to zaczynam żałować sprzedaży...:) W zakładanym budżecie mogę sobie kupić to, co sprzedaliśmy ... :) Większość cen to nieporozumienie...

Opublikowano

Trzeba było, o ile budżet pozwalał, najpierw kupić druga przyczepę a następnie pozbyć się starej cepy ?

Opublikowano
22 godziny temu, Anitkaa napisał:

Ja szukam cały tydzień i nic w tej cenie nie ma ciekawego. Zwiekszylam już budżet do 20000 ,szukam czegoś w z osobnym prysznicem i pokojem może być z łóżkiem piętrowym bądź zwykłym . Jeszcze jedno chciałbym już nowsze wyposażenie ,lepsze kanapy.

Tydzień, to nie są długie poszukiwania ;)

Opublikowano

Ja szukałem intensywnie ponad 1,5 roku. Kilka tyś. kilometrów przejechanych, aż się udało. Budżet miałem podobny. Różne ciekawostki oglądałem i same "igiełki" Powodzenia i wytrwałości. 

Opublikowano

Warto szukac optymalnej przyczepki dla siebie ale nie popadajmy w przesade. 1,5 roku? Kilka tys km? Grunt by była sprawna i sucha a takie można znaleźć. Problem może być jak się szuka w tzw "okazjach" które wyglądają super w ogłoszeniu, bo ładna, w miarę nowa, cena bardzo atrakcyjne a jak się zobaczy cepe na żywo to włos sie na głowie jeży bo to co jest napisane w ogłoszeniu bardzo luźno trzyma sie rzeczywistości. Kupując pierwsza przyczepe użytkownik nie bardzo wiemy czego tak naprawde szuka, więc może lepiej kupić przyczepe troche starsza tańszą, ale sprawną, pojeździć nią jeden sezon i wtedy po kilku/nastu wyjazdach wiemy nieporównywalnie wiecej o karawaningu i o tym co dla danego użytkownaika wazne a co mniej, i wtedy może warto zmienić na drugą przyczepe, która juz bedzie duzo dużo bardziej dopasowana do oczekiwań użytkownika i zrobić to już na spokojnie bez pośpiechu.

Nalezy wyszukac układ cepy taki jaki się uznało za najlepszy. Znaleźć cepe +/- w ramach budżetu jaki sie założyło. SPrawdzić czy przyzcepa jest "zdrowa" i sprawna (podłoga, szczelność, sprawność sprzętu, itp wg dostępnych na forum instrukcji) i jeśli tak to ja kupować. Sprawy takie jak rocznik, atrakcyjność wyglądu zewnętrznego jak np. wyrazistośc zewnętznych nalepek, to sa detale. Fajnie jak jest idealna ale o takie ciężko. Trzeba iśc na jakiś kompomis.