Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwykle jeżdżę do Włoch z Warszawy. Tym razem mogę "po staremu", albo ze Szczecina. Ta druga opcja kusi jazdą przez cały czas po autostradzie. Ale ostatnio ktoś mi wspominał, że dużo tam remontów. Trasa biegłaby w Niemczech przez: A11 - ring - A9 - A8 do Salzburga. Czy w ostatnim czasie ktoś może tamtędy jechał? Jak jest z tymi remontami, szczególnie na A9?

Opublikowano

Jechałem dzisiaj w nocy od strony Berlina do Salzburga. Jest kilka zwężeń do dwóch pasów ale nie miałem z tego tytułu żadnego korka, zwykłe zwolnienia do 80 i dalej jazda. Jedynie przed Ingolstadt stałem 2 godziny, ale to z powodu wypadku. Poza tym dojazd do samego Salzburga bezproblemowy. Ale zaznaczam, było to w nocy. Jedyne co męczyło to co kawałek ulewnuly deszcz. Po dojezdzie na kemping w bakiscie mokro wypoczywamy w St. Gilen, kolo Abersee.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, borek6 napisał:

Jechałem dzisiaj w nocy od strony Berlina do Salzburga. Jest kilka zwężeń do dwóch pasów ale nie miałem z tego tytułu żadnego korka, zwykłe zwolnienia do 80 i dalej jazda. Jedynie przed Ingolstadt stałem 2 godziny, ale to z powodu wypadku. Poza tym dojazd do samego Salzburga bezproblemowy. Ale zaznaczam, było to w nocy. Jedyne co męczyło to co kawałek ulewnuly deszcz. Po dojezdzie na kemping w bakiscie mokro emoji6.png wypoczywamy w St. Gilen, kolo Abersee.

Czyli nie taki diabeł straszny... dwoma pasami to nawet w dzień da radę, jeżeli coś się nie wydarzy :) Bardzo Ci dziękuję za informację i życzę miłego wypoczynku :)

Edytowane przez sailor69 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
2 godziny temu, tamtam napisał:

Maps.adac.de tam będziesz miał wszystkie prace na drogach i zamknięte drogi.

Dzięki :)

4 godziny temu, OnionSkin napisał:

Można też kupić coś co ostrzeże ?

image-122.jpg  image-12.jpg  image-140.jpg  image-142.jpg

Chętnie - tylko co to jest? :)

Opublikowano

Sorry- miałem na myśli którąś  nawigację z działającym TMC (takim "urzędowym" typu służby utrzymania ruchu,policja, straże różnego typu- a nie jakieś janosiki czy tam info od google).
Na fotkach to akurat navi z iGO Primo.

Opublikowano
2 godziny temu, OnionSkin napisał:

Sorry- miałem na myśli którąś  nawigację z działającym TMC (takim "urzędowym" typu służby utrzymania ruchu,policja, straże różnego typu- a nie jakieś janosiki czy tam info od google).

Jasne, dzięki :)

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.04.2019 o 16:51, OnionSkin napisał:

Zadowolony jesteś z Traffic w iGO. Tak się waham... cena niby nie zaporowa - 43 zł, tyle że nie na stałe, a za roczną subskrypcję...

Edytowane przez sailor69 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Problemem w oficjalnym iGo jest brak nowych map. Ja też mam zakupione iGO na Androida i mapy maja ponad półtora roku.

Podczas gdy widzę że znajomi z nielegalnymi iGO mają mapy najnowsze z 4tego kwartału 2018 roku.

Traffic i wyznaczanie trasy działa bardzo dobrze. Używam do swojego kampera. Podaje wymiary kampera i działa świetnie.

Bolą tylko te przestarzałe mapy....

Opublikowano

No właśnie, w zeszłym miesiącu pojawiła się aktualizacja map - 2 kwartał 2018 r. To nawet fabryczne navi z samochodów są aktualizowane częściej... Ale na szczęście w EU tak nie budują dróg, jak u nas. Dlatego dla mnie ważniejsze są aktualne dane z trasy. Więc jeżeli TMC z iGO jest OK, to będzie super, bo sam interfejs tej navi odpowiada mi chyba najbardziej :)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sailor69 napisał:

Zadowolony jesteś z Traffic w iGO. .....

Na "zachód od Odry" działa bardzo OK, u nas jak to u nas: nieraz uda się coś służbom zgłosić- tyle że często zapomina odwołać.
Transfer danych dla TMC to około 500kb/3000km.

Edytowane przez OnionSkin (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja jeszcze używam HERE, darmowa nawigacja, bardzo dobra, najlepsze mapy czyli Navetq, takie same używa iGO.

Traffic'i bardzo dobre.

Brakuje mi dwóch rzeczy w porównaniu z iGO: nie można podać wymiarów i masy kampera, oraz nie wyznacza tras alternatywnych (szybszych, krótszych) w trakcie jazdy, gdy zmieniają się warunki na drodze (omijanie korków online).

Here używam do wyznaczania krótkich tras.