Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planujemy wyjazd do Cserkeszőlő i Berekfürdő i w związku z tym mam kilka pytań...

Z tego powodu, że mamy małe dzieci wyjeżdżamy późnym wieczorem i w nocy jesteśmy na miejscu. Dotąd jeździliśmy do Sárospatak, gdzie przed campingiem jest duży parking, na którym można się zatrzymać i poczekać do rana, do otwarcia recepcji. Wiem, że przed wjazdem na camping w Berekfürdő jest mały parking – czy można na nim „przespać” do rana? Czy jest taki parking w pobliżu campingu w Cserkeszőlő? Chodzi o to, żeby zminimalizować niepotrzebne koszty, tj. od rana zacząć całą dobę na campingu (zamiast płacić za dodatkową dobę, gdzie na campingu będziemy tylko kilka „nocnych” godzin).

Opublikowano

W Berekfurdo można się podpiąć do prądu i pewnie korzystać z łazienek. Nie robili problemu. W Cserkeszolo nie wiem. W jakim wieku dzieci ?

Godzinę temu, ed napisał:

Zminimalizujesz koszty śpiąc tylko na parkingach?

Co to wnosi do tematu ? Kolega zadał konkretne pytanie a nie prosi o radę jak minimalizować koszty.

55 minut temu, Daniel DJR napisał:

W Berekfurdo jest mało atrakcji dla Dzieci.

Dobra odpowiedź na zadane pytanie.

Opublikowano (edytowane)

@Wojtek N

W przypadku nocnego przyjazdu w Berekfurdo najlepiej zatrzymać się na drodze dojazdowej do kempingu wzdłuż ogrodzenia  kempingu .W nocy nie ma tam żadnego ruchu i jest bezpiecznie .Droga ta jest oświetlona. Rano wjeżdżasz na teren kempingu.  Placyk przed wjazdem jest mały i z reguły prawie zawsze stoją tam dwa ,trzy auta , z tego powodu nie polecam tam parkowania zestawem.:przyczepa:

W Cserkeszolo bezpośrednio przed wjazdem na kemping jest duży parking w nocy bezpłatny. Znajdziesz tam miejsce na nocny postoj przed wjazdem na kemping. Formalności wjazdowe i pobytowe na kempingu załatwiasz w recepcji Thuringhotel.

Ps. Zycze udanego wyjazdu i miłego pobytu.:banan:

Edytowane przez Lucek26 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kiedy ten wypad? Zaczynamy urlop 7 czerwca i ruszamy w Bieszczady i mam nadzieję w końcu na Węgry 

Opublikowano

Dziękuje bardzo za odpowiedzi, w szczególności Luckowi26 - dokładnie o tą informacje mi chodziło, dziękuje.

W dniu 23.04.2019 o 10:05, ed napisał:

Zminimalizujesz koszty śpiąc tylko na parkingach?

Nie chodziło mi o spanie tylko na parkingach - może źle to ująłem. Miałem na myśli przypadki, kiedy przyjeżdżamy na kemping o 1( czasem 2) w nocy. Wtedy szkoda wjeżdżać na obiekt i płacić za pół nocy, jako że doba kończy się rano (czyli za kilka godzin od wjazdu). Oczywiście z rana wjeżdżamy na kemping.

W dniu 23.04.2019 o 10:25, Daniel DJR napisał:

W Berekfurdo jest mało atrakcji dla Dzieci.

W tamtym roku tam byliśmy i moje dzieciaki całkiem nieźle się bawiły (basen rzeka, zjeżdżalnie, poranne spacery na targ koło basenu) - ogólnie na te 2-3dni było ok. Tylko wtedy było trochę inaczej niż zwykle robimy, bo: jechaliśmy z Sarospatak, na miejscu byliśmy po południu i od razu wjechaliśmy na kemping. W tym roku planujemy jechać do Berekfurdo prosto z domu, no i właśnie na tę 1-2 w nocy być na miejscu - stąd to pytanie.

W dniu 23.04.2019 o 17:48, MartiNBR napisał:

Kiedy ten wypad? Zaczynamy urlop 7 czerwca i ruszamy w Bieszczady i mam nadzieję w końcu na Węgry 

Wypad miał być w czasie długiego weekendu ale moja młodsza córeczka właśnie zaczęła chorować... No i zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie... :(

Po drugie - prognoza pogody nie wygląda najlepiej; z dnia na dzień coraz chłodniej, więc pewnie nici z wyjazdu. :(

Wszystkim Wam życzę słonecznej pogody i udanego wypoczynku! :)