bammber Posted April 18, 2019 Witam, mam prośbę, muszę dostać się dalej (zdjąć tą zieloną plastikową obudowę) i nie mam pomysłu jak zdemontować ten element (patrz zdjęcie). Czy ktoś coś w takim temacie działał??? Dziękuję Quote Share this post Link to post Share on other sites
czyś Posted April 18, 2019 Kosa spalinowa? To bęben (kosz) sprzęgła ośrodkowego. Pomacaj w otworzę, w który wchodzi wałek napędowy kosy, czy tam nie śrubki na imbus, którą trzeba odkręcić żeby zdjąć cały kosz, w chińczykach przeważnie tak było. Nie pamiętam w którą stronę się odkręca (czy czasem nie jest to lewy gwint), ale powinno się to odkręcić zdaje się że w kierunku zgodnym z kierunkiem obrotu silnika. Pod spodem, zanim dotrzesz do zielonej obudowy, masz jeszcze do zdjęcia sprzęgło odśrodkowe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bammber Posted April 18, 2019 Ok, jutro sprawdzę i dam znać. Dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
bammber Posted April 21, 2019 Miałeś rację, ampolem odkreciłem. Dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
bumik Posted July 17, 2020 Jak dokręcić sprzęgło odśrodkowe w kosie wlbc260 2 ztu? bym dał linka do zdjęcia, ale moderator mi wykasował poprzedni, a innego zdjęcia nie znalazłem. Dzięki z góry ! Quote Share this post Link to post Share on other sites