Skocz do zawartości

Co wybrać - przedsionek pełny ?, czy nie pełny bez przodu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam dylemat :

mam przedsionek nie pełny- letni bez przodu do przyczepy Burstner 5361 i zastanawiam sie czy za dopłatą nie wymienić go na pełny.

Proszę o rade odnośnie przedsionków nie mamy żadnego doświadczenie w tym temacie przydatności użytkowania i wygody, przyczepę nabyliśmy w październiku tego roku i jesteśmy 5cio osobowa rodziną.

:zlo::-]:):):):):?:):):?

P :hehe: ozdrawiam

rokkey

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Uważam że przedsionek powinien być pełny ponieważ gwarantuje nam to odrobinę prywatności jak również chroni przed wiatrem i złą pogodą. Najlepiej z możliwością odpięcia lub podniesienia do góry którejś ze ścianek i wtedy mamy przedsionek otwarty. Taki właśnie posiadam. Wiem że niektórzy wcale nie używają przedsionków tylko zadaszenia lub markizy dlatego warto wysłuchać wszystkich sugestii.

:hehe::zlo:

post-62577-imported-e2b73b0f-aaee-4536-a4a4-edc458881b8c_thumb.jpg

post-62577-imported-6af98072-3c15-486e-abba-0cf8a4fb12eb_thumb.jpg

Opublikowano

Nawet się nie zastanawiaj. pełny chroni przed wiatrem, deszczem i oczyma ciekawskich :hehe: Poza tym zawsze mozesz założyć sam daszek, lub daszek z bokami. Pełna możliwość konfiguracji

Opublikowano

Ja posiadam pełny, każda strona ma możliwość odpięcia, lub położenia na gorę przedsionka. Wg mnie najlepsza opcja.

post-62580-imported-db950084-a24b-4020-92a7-4b4155356440_thumb.jpg

Opublikowano

Ile musiałbyś dopłacić za pełny?Zresztą nie zastanawiaj się tylko bierz zimowy przedsionek.W naszym klimacie tylko taki.

Opublikowano

Witam

Kupując przyczepę miałem wybór: letni gratis w cenie,

pełny za dopłatą około 500-700 zł

ale mam możliwość zamiany na pełny plus dopłata. Już zamówiłem pełny.

Dziękuje za informacje.

rokkey :hehe:

Opublikowano

pewnie że tak .

Z pełnego zawsze można zrobić tylko zadaszenie a odwrotnie już się nieda.

Od przybytku głowa nie boli

Opublikowano

Pełny napewno dobra sprawa, ale ile czasu się go rozkłada. Jak jeździsz na dłuższe postoje napewno pełny będzie lepszy :)

Jak często jeździsz na weekendy stawiam na letni - różnica w czasie rozkładania kolosalna, a na krótkim wyjeździe i tak masz mało czasu na wypoczynek. Więc wszystko zależy jaką turystykę częściej uprawiasz :-]:?

Pozdrawiam! :zlo::hehe:

Opublikowano

Na krótkie wyjazdy to chcę sobie zrobić i wam też proponuję coś takiego jak mieli Trybeki na zlotach. Po prostu kawałek tropiku z doszytą kiedrą i oparte na dwóch rurkach namiotowych :hehe: W zupełności wystarczy na 2-3 dniowy pobyt, bo na dłuższy, jak chce się wypakować wszystkie graty to jednak pełny dużo lepszy

Opublikowano

z tym rozkładaniem niejest tak zle :-] my rozkładamy się w pół godzinki i to na spoko :zlo: kwestia wprawy I nawet przy 2-3 dniowym wyjezdzie rozkładamy przedsionek bo to ma wiele zalet :? i warto się troche poruszać żeby potem wygodnie wypocząć :hehe:

post-62639-imported-38c73f3a-c41d-4c19-9ef4-5c4810887f6e_thumb.jpg

Opublikowano
my rozkładamy się w pół godzinki i to na spoko

Mi rozłożenie daszku nie zajmuje więcej niż 10 minut :hehe:

Opublikowano

szary11, cosik kłamiesz jak zaproponowałem cytuje:

wir57 napisał/a:

szary11, czyli pierwsze :hehe: o 20.01 :zlo:

Może tak ze 2 minuty po 20. Muszę się wkońcu rozłożyć :?:):-]

no chyba, że jak jest motywacja do browarka i masz przyszpieszenie i czas się skraca z 10 min do 2 :)

Opublikowano

nogi postawie wkrętarką, a daszek będę miał zawinięty na dach przyczepy i zostanie odwinąć stawiając na stelażu :hehe: Jak się nie śpieszę to wtedy 10 minut :zlo: