Skocz do zawartości

Stowarzyszenie - wbrew ankiecie ?

jacek l

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy koleżanki i koledzy, mimo iż generalnie nie chcemy sie zrzeszać ale temat jest.

Stety i niestety, jak kto woli.

Poczytajcie tu: http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=220

Nie dla kłótni, tak dla dyskusji rzeczowej .

Jacek. :hehe:

"Innemu koledze o mało nie spłonął samochód ,gdyż jakaś rura przechodziła przez szafkę, w której była akurat pasta do butów i doszło do wybuchu (tak w dużym skrócie). "

:-]

A jak będzie na przeglądzie to na pewno wyjmą mu tę pastę, a jak uzyska nalepkę to na pewno już jej tam więcej nie położy :):?:)

Może wystarczy umieścić na każdej szafce z instalacją nalepkę : "UWAGA GAZ" :hehe: a przy piecyku "Uwaga wysokie temperatury" :zlo:

Z tymi badaniami to jest tak, ze jest dyrektywa unijna (moge sprawdzic nr jesli ktos zainteresowany tekstem zrodlowym) , ktora (uwaga slowo klucz) zaleca takie badania. W praktyce lobby ubezpieczeniowo-inspektorskie usankcjonowalo takie badania w wiekszosci krajow eurokolchozu. Patrzac na nasza dotychczasowa czolobitnosc w stosunku do zalecen unijnych, slabo widze aby sie ktos postawil, wiec walczyc trzeba o jak najdluzsze "dzialanie" tych badan.

A i tak nic nie zastapi zdrowego rozsadku przy uzytkowaniu gazu.

pzdr

robert

ps jako ciekawostka - na jachtach zawsze robilo sie instalacje miedziana glowna i gumowe laczniki do odbiornikow, zawor przy butli aby zdjac cisnienie z instalacji+zawor przy kuchence, przepisy obecne nakazuje instalacje homogeniczna czyli ze niby bezpieczniej jest miec rurke gumowa z gazem w srodku idaca przez caly statek, sens i logike pozostawiam Wam do oceny, ach i zawor jest obowiazkowy przy odbiorniku!! instalacja jest zcisnieniowana caly czas

"Innemu koledze o mało nie spłonął samochód ,gdyż jakaś rura przechodziła przez szafkę, w której była akurat pasta do butów i doszło do wybuchu (tak w dużym skrócie). "

Ten fragment powinien trafić do tematu "Na Wesoło" :hehe:.

Dobrze że na wakacje nie zabieram pasty do butów...

W związku z poniższą historią

"Innemu koledze o mało nie spłonął samochód ,gdyż jakaś rura przechodziła przez szafkę, w której była akurat pasta do butów i doszło do wybuchu (tak w dużym skrócie).

jestem za obowiązkowymi przeglądami gazowymi...

użytkowników past do butów na kempingach :hehe::zlo:

Mnie kiedyś, dawno, jeszcze w innym systemie to piwo w barku wybuchło!!! bo o nim zapomniałem, niepasteryzowane było, tzw. żabka i wysadziło nie kapsel, ale rozsadziło szkło - macie pojęcie, no to szkła sie w pażdzierz powbijały, bo regał przeglądu nie przeszedł i barek obity blachą od wewnątrz nie był !!!

Troll. :hehe:

macie pojęcie, no to szkła sie w pażdzierz powbijały, bo regał przeglądu nie przeszedł i barek obity blachą od wewnątrz nie był !!!

Dobrze, że nawet w pracy siedząc o tej porze człowiek się świetnie bawi. Dzięki Jacku! :-]:hehe::zlo:

Wracając do sedna sprawy. Mimo, że ankieta wypadła demokratycznie na nie to ludzie i tak mogą mieć inne zdanie. Na karawaning.pl nie robimy nic, ale jeśli ktoś ma ochotę na zrzeszenie się to należy go trzymać?

Osobiście nie mam nic przeciwko stowarzyszeniom, sam może bym się gdzieś zapisał jakby miało to ręce i nogi. W ankiecie gosowałem na "TAK". Wkońcu nic z niczego nie powstaje :hehe::-] I czasami trzeba podziałać by coś powstało dla korzyści publicznej (mam doskonały przykład swojego taty, który sporo poświęcił i włożył mnustwo pracy by wywalczyć to co osiągnął - tylko to inna branża :? ).

Odnosząc się do PTTCC oni popełnili pewien falstart. Być może mają dobre intencje, ale zabrali się do tego niezbyt fachowo. Zamiast ludzi zainteresować wygląda na to jakby narzucali swoje ustalenia. Zaczęli kręcić maszynką nie mając poparcia.

Ale to nic. Jestem za tym by działali, jak chcą niech pokażą

na co ich stać. Niby jest demokracja - nie będzie odpowiadało będzie można obalić. Wkońcu NAS nie jest mało :zlo:

A co Wy o tym myślicie? Tylko tak na spokojne, bez emocji :)