Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moi rodzice mają taką tylko jednopalnikową, co powiedzieć, działa :) słoik jakiś flaków zagrzejesz, grill to nie jest ale swoje zadanie spełnia. Tylko dla mnie bez sensu jak ktoś ma budkę i ma kuchenkę w środku 

Opublikowano

Mam ceramiczną , uważam że jest lepsza od normalnej , której też używałem . Trzeba mieć tylko coś do  osłony przed wiatrem , ceramiczna jest mniej wrażliwa na podmuchy .

Opublikowano

Owszem mam kuchenkę w przyczepie ale też chciałbym mieć w przedsionku i takie rozwiązanie by nam odpowiadało. Ok, rozejrze się za ceramiczną a jak nie znajdę to chyba wezmę tą skoro koledzy używają i polecają.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Owszem, działa.Ugotujesz spokojnie. jednak pomyśl o cenie nabojów gazowych , bo to trochę drogie gotowanie.
Owszem, coś podgrzać to tak, tylko po co wtedy  na dwa palniki.
Jeśli do podgrzania to raczej jedno palnikową .Mam taka i wiem , że gazu ubywa dosyć szybko niestety.
Bywają takie, co mają  jeszcze wejście na węża. wtedy mała butla i to ma sens. Jeśli chcesz coś konkretnie  na tym gotować.

Opublikowano

Mam wersję z jednym, ceramicznym palnikiem. Już chyba piąty sezon teraz będzie z tą kuchenką. (tylko jej używamy podczas wyjazdów). Polecam - zajmuje mało miejsca, kartusz starcza na 2-3 dni dla 3 osobowej rodziny, więc na 2-tygodniowy wyjazd można zabrać 7 kartuszy zamiast ciężkiej i wielkiej butli gazowej. Do tego mamy składaną  kwadratową patelnię grilową z marmurową powierzchnią, która może służyć za zwykłą patelnię, lub zamienić kuchenkę w grill gazowy. 

Górna płyta (ta pod/wokół palnika) się zdejmuje i po powrocie do domu wystarczy wrzucić do zmywarki i wszystko co się wylało i przypaliło schodzi.

Kupuję raz na dwa lata karton kartuszy, które przy takim zakupie wychodzą niewiele ponad 3zł/szt. Na takie wyjazdy ta kuchenka to ideał.

Opublikowano

Kartusze w hurcie są tanie. Do tego alufolia do zrobienia osłonki od wiatru i można gotować. Kartusz wystarcza na dwa dni do jajecznicy na śniadania i obiadokolacji z jednego dania.
Mam podłączenie do butli jako rezerwę ale jeszcze nie było okazji sprawdzać czy działa.

Opublikowano

osłonki od wiatru są na aliexpresie za parę dolców. Ja nie mam, bo ceramiczna ich nie wymaga, wiatr jej nie rusza. Wiadomo, pewnie się dłużej gotuje, zużywa więcej paliwa - ale nie ma problemu ze zdmuchiwaniem ognia jaki jest w zwykłych kuchenkach

Opublikowano

Zamiast paru dolców wolę rolkę alufolii. Zawsze świeżo i czysto. I do innych zastosowań również się nada.
Ceramiczną kupię sobie jak ta się skończy, czyli za wieki całe