jacekzoo Posted March 28, 2019 Jak w temacie, za rok w lutym chcieliśmy gdzieś pojechać na jakieś marmurki samolotem na 10 rocznice ślubu. Chcieliśmy pojechać do egiptu, bardzo fajny hotel w którym byliśmy na miesiąc miodowy. Jednak trochę się popieprzyło w egipcie i trochę się obawiamy. Możecie polecić jakiß kierunek? Żeby było w miarę ciepło, ok 20-24st ale żeby nie zdoiło finansowo jak jakiś meksyk czy Tajlandia. Jest nas 4 os Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted March 28, 2019 Wyspy kanaryjskie spełniają wszystkie te kryteria Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted March 28, 2019 Faktycznie, byłem pewny że tam niewiele cieplej jak u nas, ale patrząc na mapę to ta sama wysokość jak sharm w egipcie. Tylko muszę sprawdzić ceny, jakoś kanary kojarzą mi się z ,,głęboką kieszenią,, Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted March 28, 2019 Dużo ciepłej niż u nas Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacekzoo Posted March 28, 2019 A znasz tam jakiś ciekawy hotel? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbyszekwoj Posted May 6, 2019 Byłem przez zime w Maroko kamperem. Zauwazyłem ,ze do Agadiru przyjezdzja Polacy tanimi liniami za mała kase , wynajmuja auto i na plaze. Pytałem w hotelu na Legzire koo Sidi Ifni, pokój 2 osobowy- 20 Euro, miejsc bez problemu.Temp. w zimie prawie jednakowa 23st w dzień,14 w nocy na wybrzerzu, na pustyni w nocy spada do 0. Jedzenie i utrzymanie taniej jak w Polsce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Suzu4x4 Posted May 6, 2019 W dniu 28.03.2019 o 23:45, jacekzoo napisał: A znasz tam jakiś ciekawy hotel? nie rozglądałem się za hotelami, byliśmy u znajomych Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slawka Posted May 21, 2019 W lutym, to można kamperem do Hiszpanii pojechać Wiem, wiem... czas... Można polecieć do Malagi, Sevilli i wynająć kampera na miejscu. Andaluzja jest piękna i przystępna cenowo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Funiaki Posted May 31, 2019 W dniu 28.03.2019 o 22:49, jacekzoo napisał: Jak w temacie, za rok w lutym chcieliśmy gdzieś pojechać na jakieś marmurki samolotem na 10 rocznice ślubu. Chcieliśmy pojechać do egiptu, bardzo fajny hotel w którym byliśmy na miesiąc miodowy. Jednak trochę się popieprzyło w egipcie i trochę się obawiamy. Możecie polecić jakiß kierunek? Żeby było w miarę ciepło, ok 20-24st ale żeby nie zdoiło finansowo jak jakiś meksyk czy Tajlandia. Jest nas 4 os Jacku, od kilku lat ferie spędzamy w Egipcie. Latamy z Niemiec, głównie z Berlina, czasem z Lipska, bo mieszkamy w lubuskim (ale żeby było jasne, kupujemy w biurach internetowych, nasz niemiecki na poziomie słabym i bardzo slabym). Dlatego ceny i warunki za 2 tygodnie mamy przyzwoite. Choć ze sporym wyprzedzeniem kupisz tak też z polskich biur. Latamy na lotnisko Marsa Alam - Port Ghalib. Hotele testujemy po kolei, czytając Tripadvisor. Do tej pory super i bezpiecznie. Nie kusimy losu, nie wybieramy zatłoczonych kurortów. A rafa koralowa w Morzu Czerwonym załatwia resztę. Zdecydowanie jechać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
inforek Posted August 26, 2019 Dla mnie idalnym modelem funkcjonowania byłaby ucieczka gdzieś tak w połowie października w jakiś ciepły kierunek - np Madera, Azory czy Wyspy Kanaryjskie - szerzej, Makaronezja. Tam jest zawsze ciepło, zwłaszcza w okresie zimowym. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lidka123 Posted October 30, 2020 (edited) Ja byłam na maderze z męzem w lutym i było spoko Jechaliśmy z itaką Edited October 30, 2020 by lidka123 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Łza Włóczynutka Posted November 3, 2020 cała południowa półkula ma lato w lutym Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slawka Posted November 3, 2020 1 hour ago, Łza Włóczynutka said: cała południowa półkula ma lato w lutym Jaka południowa półkula? Przecież ziemia jest płaska ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Łza Włóczynutka Posted November 3, 2020 Ach, przepraszam. Naczytałem się głupot w internetach ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikin Posted October 24, 2021 No to odświeżam temat, wakacje w lutym, ale w dobie covida, gdzie jechać? Quote Share this post Link to post Share on other sites