Skocz do zawartości

Drzwi do sypialni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam hobby dr luxe i nie mam drzwi od sypialni tylko jakąś przegrodę tak już kupiłem a chciałbym zabudować orginalne lub harmonikowe  czy ktoś posiada takie gdzie można kupić i w jaki sposób są zamontowane, a może ktoś ma na sprzedaż oryginalne z płyty ? Fajnie by było zdjęcie jak jest u was zamontowane bo nie wiem czy mam na oryginalnych szynach czy przerobione 

Opublikowano
2 godziny temu, Voku napisał:

Jaki model tej hobby i rok?

De luxe 2007 

Opublikowano

De luxe to nie model to standard wyposażenia, model to numer w hobby np 400, 460, 495 itd. + litry oznaczające układ  UK, UF, KMF, itd

Hobby raczej nie robiło drzwi harmonijkowych. Zazwyczaj były drzwi przesuwne, dzielone składały się z dwóch płyt jeżdżących na prowadnicy górnej.

Opublikowano
4 godziny temu, Voku napisał:

De luxe to nie model to standard wyposażenia, model to numer w hobby np 400, 460, 495 itd. + litry oznaczające układ  UK, UF, KMF, itd

Hobby raczej nie robiło drzwi harmonijkowych. Zazwyczaj były drzwi przesuwne, dzielone składały się z dwóch płyt jeżdżących na prowadnicy górnej.

Nigdy hobby nie miałem ale to 460 z łóżkiem małżeńskim i wiem że nie było drzwi harmonijkowych ale widziałem że niektórzy mają takie w swoich przyczepach 

Opublikowano

w 460 masz drzwi przesuwne, wyjeżdżają ze ściany po prawo obok szafy, składają się z dwóch części albo jednej nie pamiętam, oddzielają sypialnie od kuchni.  

Opublikowano
6 godzin temu, Voku napisał:

w 460 masz drzwi przesuwne, wyjeżdżają ze ściany po prawo obok szafy, składają się z dwóch części albo jednej nie pamiętam, oddzielają sypialnie od kuchni.  

Wiem gdzie powinny być drzwi ja pytałem czy ktoś ma na zbyciu 

Opublikowano

Jak ja miałem hobbite też ich szukałem, nikt nie miał, na allegro też nie znalazłem, w końcu odpuściłem temat

Opublikowano

Przesuwne  sztywne to same problemy. Najprościej coś elastycznego. Mnie problemów a funkcje spełni tak samo.

Zawsze  albo wyskoczy z szyn , albo się obija albo tysiąc innych problemów.

W użytkowaniu przy otwieraniu w nocy hałasują i budzą . Elastyczna harmonijka daje lepszy komfort użytkowania.

No chyba ,że mus sein - no to nie ma opcji  ?

Opublikowano
Godzinę temu, Jarosław69 napisał:

Przesuwne  sztywne to same problemy. Najprościej coś elastycznego. Mnie problemów a funkcje spełni tak samo.

Zawsze  albo wyskoczy z szyn , albo się obija albo tysiąc innych problemów.

W użytkowaniu przy otwieraniu w nocy hałasują i budzą . Elastyczna harmonijka daje lepszy komfort użytkowania.

No chyba ,że mus sein - no to nie ma opcji  

No o takie elastyczne mi chodzi nie sztywne drewniane, tylko nie umiem takich znaleźć