Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jestem przed wyborem przyczepy . Kiedy nie trafilem na te forum i porady przed kupnem znalazlem juz wybrane przyczepy ale szybko je sobie odpuściłem ... Teraz jedyne co mi zostalo to mętlik w glowie . Szumam przeczepy 2 3 4 osobowej . Nie bedzie ona służyła w długie trasy a raczej weekendowe wyjazdy nad jezioro. Budżet ograniczony 13 tys . Mam kilka na oku ale prosilbym o Wasze rade zeby nie wtopić tych ciężko zarobionych pieniędzy .

https://m.olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-europa-classic-500ek-CID5-IDvoMyx.html

https://m.olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-dethleffs-rondo-97r-jak-nowka-przedsionek-CID5-IDyZXty.html

https://www.otomoto.pl/oferta/sterling-voyager-390-2-ID6BMRPi.html

Opublikowano

Witam kolegę. Tak na dobry początek proszę abyś się przedstawił z kąd jesteś jakim holownikiem dysponujesz

Opublikowano (edytowane)

i jeszcze doprecyzuj bo piszesz:

15 godzin temu, elo36 napisał:

Szumam przeczepy 2 3 4 osobowej .

Dla ilu osób ma być ta przyczepa ?

Z pierwszego linku mało widać na zdjęciach. Sprawdź zaznaczone miejsce w łazience: czy to tylko niefortunny cień czy wilgoć.

Drugi link: nic konkretnego nie widać. Zdjęcia typowo do ogłoszenia, poza układem nie pokazują żądnych istotnych szczegółów.

Trzeci link u mnie się nie otwiera.

przyczepa 11.jpg

Edytowane przez zuczek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
7 godzin temu, Nalewa92 napisał:

Witam kolegę. Tak na dobry początek proszę abyś się przedstawił z kąd jesteś jakim holownikiem dysponujesz

Pół roku na forum, 7 postów i jaki wrażliwy ?

Opublikowano

w pierwszej prysznic jest osobny, to na plus jeżeli nie ma w pobliżu jeziora dostępnych łazienek., zaś w drugiej jest zintegrowany z łazienką, to na minus. W trzeciej nie widać fot prysznica, nie wynika też z opisu jaki jest. 

Generalnie w drugiej kompletnie nie podoba mi się układ "salonu" i jego kolorystyka. 

Najważniejsze jednak jest to, że nie wynika z opisu Twojego avatara skąd jesteś, a przyczepy są z opolskiego i śląskiego. Skoro tak to zakładam że jesteś z południa Polski, to najlepiej się przejedź na miejsce i oglądnij je osobiście, może porób zdjęcia i zrób naradę wojenną. 

Ps. jeszcze nie słyszałem o przyczepie 234 osobowej ? 

Opublikowano

Ja dopiero zbieram doświadczenie ale już "po łapach dostałem". Powiem tak, wrzucaj linki, jedź tylko tam gdzie z forum Ci napiszą, że warto by było ją sprawdzić. Słuchaj rad doświadczonych! A jak już znajdziesz taką która Ci się spodoba i będzie "biorę" to na chłodno sprawdź wszystkie ściany! Ja miałem mieć igłę a i tak się coś znalazło - na szczęście niewiele i do naprawy w warunkach domowych ale! Z tego co oglądałem to powiem "subiektywnie", że od handlarza nie ma co oglądać jeśli cokolwiek budzi wątpliwości (te fajne kosztują więcej). Z drugiej strony można kupić od forumowicza a i tak nie będzie cacy (mój przykład).

Pytaj, pytaj, pytaj, ... linkuj, linkuj, linkuj,.... na tym forum są wspaniali ludzie którzy Ci dobrze doradzą - wiem o tym, przekonałem się :)

Opublikowano

Wiec tak , przyczepe bedzie ciągła Toyota Avensis 2,2 . Bardzo mnie zainteresowala oferta kolegi wyżej . Mam też na oku https://www.olx.pl/oferta/avento-royal-445-solar-terma-sucha-zadbana-CID5-IDz8SgA.html.

Miernik wilgoci już zakupiony . Handlarzy juz sobie odpuscilem na poczatku,  takze szukam od osób prywatnych . Jestem mile zaskoczony aktywnością użytkowników .

Pozdrawiam 

Opublikowano

W przyczepie z linka który załączyłeś widać naklejkę z przodu (1) którą trzeba sprawdzić (czy to tylko naklejka czy może maskowanie czegoś pod spodem), pod (2) to chyba pęknięty plastik.

45593587_AventoRoyal.thumb.jpg.43767379d41f4b013a0aa9f6e6f0eeb5.jpg

Opublikowano

Tak sprzedawca mi odrazu powiedzial , ze jest uszkodzona jedna szyba (wihajster od zamykania okna ). A co powiedzie na przyczepe od kolegi wyzej ? 

Opublikowano

Tu trochę zamieszania było z tą przyczepą kolegi powyżej 

Opublikowano
W dniu 22.03.2019 o 00:15, lucskywalker napisał:

Wyslalem Ci na próba, zapraszam do oglądania.

Ile ta twoja przyczepa?

Pytam bo mi się podoba