Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Internety trąbią, że 20zł na każdej bramce będą płacić auta z przyczepami na A4 Krk-Ktw. Czyli przejazd 60km będzie kosztował 40zł. Będziecie tamtędy jeździć? Ja osobiście zawsze śmigam przez Olkusz. Ciekawe czy nie jest nawet szybciej bo nie trzeba stać na bramkach ;) 

http://niewygodne.info.pl/artykul6/02870-Czy-tajne-umowy-na-A4-beda-w-koncu-jawne.htm

Edytowane przez Łza Włóczynutka (wyświetl historię edycji)
  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
16 minut temu, Łza Włóczynutka napisał:

Internety trąbią, że 20zł na każdej bramce będą płacić auta z przyczepami na A4 Krk-Ktw. Czyli przejazd 60km będzie kosztował 40zł. Będziecie tamtędy jeździć? Ja osobiście zawsze śmigam przez Olkusz. Ciekawe czy nie jest nawet szybciej bo nie trzeba stać na bramkach ;) 

http://niewygodne.info.pl/artykul6/02870-Czy-tajne-umowy-na-A4-beda-w-koncu-jawne.htm

A autostrada Wielkopolska to jest lepsza? Takie samo złodziejstwo 

Opublikowano

Dlatego już dawno nie finansuję tych darmozjadów, zgodnie z zasadą "Jadę na wakacje więc się nie spieszę". Gdyby wszyscy przez miesiąc, czy dłużej przestali jeździć tą ciągle będącą w remoncie autostradą, na pewno obniżyli by opłaty.

Opublikowano
23 minuty temu, jacek00 napisał:

A autostrada Wielkopolska to jest lepsza? Takie samo złodziejstwo 

W sumie, o ile się nie mylę, jest w łapkach tych samych oligarchów

22 minuty temu, ed napisał:

na pewno obniżyli by opłaty.

Albo skarżyli skarb państwa. Nie wiadomo co zawiera tajna umowa. Gdyby nie była szkodliwa dla kieszeni podatnika - nie była by tajna

Opublikowano
29 minut temu, ed napisał:

Dlatego już dawno nie finansuję tych darmozjadów, zgodnie z zasadą "Jadę na wakacje więc się nie spieszę". Gdyby wszyscy przez miesiąc, czy dłużej przestali jeździć tą ciągle będącą w remoncie autostradą, na pewno obniżyli by opłaty.

Nie wiem czy tu tak jest, ale na wielkopolskiej umowa była tak podpisana, że jeśli operator będzie miał za mały zysk z biletów, to państwo w takim wypadku dołoży brakującą sumę - żeby wyszedł na swoje. Więc możliwe że im na ruchu nie zależy bo większy ruch to więcej pracy. Kasa na koniec i tak się zgodzi. 

Opublikowano

dzięki za info, szczególnie, że w ciągu 2 miesięcy będę tam jechał z ogonem. Jak dobrze pamiętam to przez Olkusz zapłacę Viatoll, ale to itak będzie taniej.

Opublikowano

Złodziejstwo i to w biały dzień... A i na A1 ostatnio wywaliłem gały jak za odcinek 150 km zapłaciłem 32 czy 36 zł (nie pamiętam już).  Dno i wodorosty

Opublikowano

W zeszłym roku za A1 Toruń-Gdańsk i z powrotem darli ze mnie coś 78 zł. Taniocha :zlo:

Opublikowano
27 minut temu, Cezarr napisał:

Jak często korzystacie z tej autostrady jadąc z przyczepą? Ile razy w roku?

2-3 razy w roku z A1. Tylko jak się spieszę i chcę zaoszczędzić trochę czasy czyli najczęściej jak lecę gdzieś dalej od domu i tylko na weekend. A1, Grudziądz - Nowa Wieś, 50 km, 25,50 pln ?

Opublikowano
51 minut temu, Cezarr napisał:

Jak często korzystacie z tej autostrady jadąc z przyczepą? Ile razy w roku?

2-3 razy w 2 strony.... gruba kasa za przejazd 60km.

A1 nad morze warte oszczędności czasu dla mnie.

Opublikowano

Dlatego trzeba sobie policzyć czy oszczędzamy czas czy kasiore, czy nie płacimy bo jest drogo czy dla zasady aby nie napychać kieszeni właścicielom, mniejsza o kasę bo chyba nas stać ?

Opublikowano
15 minut temu, maarec napisał:

A1 nad morze warte oszczędności czasu dla mnie.

Tu właściwie nie ma alternatywy :( Trza bulić

Opublikowano

Jak ja się cieszę, że na południe mam 25 km i do granicy Chorwackiej cały koszt autostrad (tylko Węgry) to ok. 40,- zł...:-)

No Włochy to już większy wydatek - 2 x 40,- zł.

W obie strony oczywiście...

Nie no wiem, że z kolei autostrady Chorwackie i Włoskie nie są najtańsze, ale póki co tranzyt wychodzi właśnie tak.

A podróż np. w okolice Wenecji, czyli ok. 2.200 km w obie strony to właśnie 80,- zł (winiety Słowacja i Austria)...